به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی روز جمعه در پیام تسلیت درگذشت انتظامی اینچنین نوشت:
«انالله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت هنرمند پیشکسوت، «آقای بازیگر» مرحوم عزت الله انتظامی موجب تاثر و تاسف عمیق شد. این هنرمند فرهیخته و مردمی، قریب به هفت دهه از عمر پرثمر خویش را وقف ایفای نقش های گوناگون و متنوع در عرصه تئاتر و سینمای ایران نمود و با خلق خاطراتی به یادماندنی در ذهن همه ایرانیان هنردوست، چهره ماندگار هنر این سامان شد.
مردمی که با خنده های او شاد شدند و با اشک های او گریستند از عزت الله انتظامی جز ادب، وقار و احترام ندیدند و هنرمندانی که در این عرصه همنفسی با او را تجربه کردند، همواره به نیکی و بزرگی از عزت سینمای ایران یاد می کنند.
بی تردید فقدان این بزرگمرد ضایعه ای برای هنر معاصر ایران خواهد بود.
اینجانب فقدان این هنرمند مردمی را به عموم هموطنان، اصحاب فرهنگ و هنر و اهالی تئاتر و سینما، به ویژه خانواده آن مرحوم و فرزندان برومند و هنرمند وی صمیمانه تسلیت گفته و از درگاه ایزد متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن عزیز از دست رفته آرزومندم.»
به گزارش کسب و کار نیوز، انتظامی بازیگر کهنهکار سینمای ایران، صبح امروز ۲۶ مردادماه پس از ۷۰ سال تلاش حرفه ای در عرصه سینما و تئاتر چشم از جهان فرو بست.
او که متولد ۳۱ خرداد سال ۱۳۰۳ در محلهٔ سنگلج تهران بود، فعالیت هنری خود را با پیش پرده خوانی در تماشاخانههای لاله زار شروع کرد و پس از یک سال به تماشاخانههای هنر و فرهنگ تهران رفت.
در سال ۱۳۲۰ نخستین نمایش حرفهای خود را با عنوان اولتیماتوم نوشته پرویز خطیبی به کارگردانی اصغر تفکری در تئاتر پاریس خیابان لالهزار اجرا کرد و تا سال ۱۳۲۶ توانست در بیش از ۱۰ نمایش نقش پردازی کند. بازی در فیلم واریته بهاری به کارگردانی پرویز خطیبی نخستین تجربه سینمایی اوست.
انتظامی در سال ۱۳۴۸ با «گاو» ساخته داریوش مهرجویی پا به عرصه حرفهای سینما گذاشت و در نقش مش حسن در این اثر سینمایی ظاهر شد.
دایره مینا، پستچی، هامون، بانو، حاجی واشنگتن، اجاره نشینها، گراند سینما، گاو، ستارخان، صادق کرده، خانه خلوت، ناصرالدین شاه اکتور سینما، روز فرشته، روسری آبی، مینای شهر خاموش، ستاره میشود، دیوانه از قفس پرید، خانهای روی آب و راه آبی ابریشم از جمله آثاری هستند که آقای بازیگر در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
عزت سینمای ایران در تمام این سال ها با کارگردانان بزرگی کار کرده که از جمله آنان می توان به علی حاتمی، مسعود کیمیایی، رخشان بنیاعتماد، ناصر تقوایی و بهروز افخمی اشاره کرد.
او اولین بازیگر ایرانی بود که موفق به دریافت جایزه از فستیوال بینالمللی شد و برای بازی در فیلم گاو جایزه هوگو نقرهای بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو دریافت کرد.
افتخارات عزت الله انتظامی در جشنواره فیلم فجر :
*نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۴ برای فیلم ستاره میشود
*نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۳ برای فیلم جایی برای زندگی
*برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۲ برای فیلم گاوخونی
*برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۰ برای فیلم خانهای روی آب
*نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما ۱۳۷۷ برای فیلم حاجی واشنگتن
*برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۲ برای فیلم روز فرشته
*لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۰ برای فیلم خانه خلوت و ناصرالدین شاه آکتور سینما
*نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۸ برای فیلم هامون
*برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۷ برای فیلم گراند سینما
*نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ برای فیلم اجارهنشینها
فراهنگ**۱۳۵۵**۱۰۵۵
وزیر ارشاد: مردم از انتظامی جز ادب، وقار و احترام ندیدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی با تسلیت درگذشت عزت الله انتظامی، ادب، وقار و احترام به مردم را از ویژگی های بارز این هنرمند پیشکسوت عرصه سینما برشمرد.