بخشعلی معصومی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جایگاه دانشگاهها در جامعه و لزوم ورودشان در حوزههای مختلف کشور و نقش تاثیرگذار آنها در رشد و توسعه، اظهار کرد: با مقایسه آماری دانشگاهها در سالهای قبل و بعد از انقلاب، شاهد رشد چشمگیر دانشگاهها در سالهای بعد از انقلاب هستیم.
وی با اشاره به نیاز کشور به نیروهای متخصص، گفت: بعد از انقلاب اسلامی میزان پذیرش دانشگاهها رشد چشمگیری پیدا کرد تا نیروهای متخصص و کارآمد برای بخشهای مختلف کشور تربیت شوند؛ در همین راستا دانشگاه پیام نور نیز با سیستم آموزشی متفاوت در سال ۱۳۶۷ تاسیس شد که در حقیقت مولود انقلاب است.
معصومی با اشاره به لزوم انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاهها و همچنین نقش کلیدی تولید علم و تولید محتوا در پیشرفت کشور، گفت: باید با ایجاد بسترهای لازم و همکاری دولت، “تحقیقات” منحصر به عرصه دانشگاه نباشد و با ایجاد ارتباط قوی با مراکز صنعتی این تحقیقات را به علم و ثروت تبدیل کرده و بتوانیم صنایع کوچک و بزرگ را از “صنعت مونتاژ” به “صنعت مادر” تبدیل کنیم.
وی با اشاره به نحوه و روند شکلگیری دانشگاههای نسل سوم و چهارم به عنوان دانشگاههای خلاق و کارآفرین و نقش آنها در صنایع مادر کشور، بیان کرد: باید بخش خصوصی اعتماد بیشتری به دانشگاه و دانشجویان داشته باشند و دولت با ایجاد زیرساختهای لازم و بسترسازی، زمینه رشد، تکامل و به ثمر رسیدن این دانشگاههای نسل نو را فراهم کرده و اختیارات تصمیمگیری در دانشگاهها را افزایش دهد.
وی در این رابطه خاطرنشان کرد: دانشگاهها نیز باید با بکارگیری خلاقیت، نوآوری و تبدیل شدن به دانشگاههای نسل سه و چهار اتکای خود به بودجه دولتی را کم کرده و درآمدزایی مناسبی از تولید علم و تبدیل آن به ثروت و کمک به صنعت کشور داشته باشند.
رییس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی با اشاره به تاسیس مراکز کارآفرینی دانشگاه پیام نور در دانشگاههای پیام نور عجب شیر، ملکان و هشترود، تاکید کرد: با ایجاد و راهاندازی این مراکز در مناطق کمتر برخوردار، سعی در شناسایی و کشف استعدادهای جوانان و به کارگیری آنان در حوزههای مختلف داریم.
مرکز رشد دانشگاه پیام نور مرکز تبریز در آیندهای نزدیک افتتاح میشود
معصومی بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده، مرکز رشد دانشگاه پیام نور مرکز تبریز در آیندهای نزدیک افتتاح میشود و معتقدیم که این مراکز باعث ایجاد انگیزه و تلاش برای انجام تحقیقات و پژوهشهای گسترده در سطح جوانان میشود.
رییس دانشگاه پیامنور آذربایجان شرقی با بیان اینکه در دانشگاه پیام نور حدود ۲۱۰۰ عنوان کتاب توسط اعضای علمی مطابق سرفصلهای تعریف شده وزارت علوم برای دانشجویان رشتههای مختلف تالیف و چاپ شده است، گفت: اساتید دانشگاه پیامنور در کنار دانشجویان برای رشد، تعالی و پیشرفت دانشگاه و کشور تلاش میکنند که حاصل آن را میتوان در درصد بالای قبولی (بیش از ۳۰ درصد) دانشجویان این دانشگاه در آزمونهای استخدامی و مقاطع تحصیلات تکمیلی سایر دانشگاهها مشاهده کرد.
وی با اشاره به موقعیت دانشگاه پیامنور و تلاش در راستای توسعه علم و تحصیل در محرومترین نقاط کشور و تحقق شعار “آموزش همه جا، همه کس و همه وقت” دانشگاه پیام نور، گفت: دانشجویان بومی این دانشگاه در مراکز واحدهای مختلف استان به علت اینکه در کنار خانواده خود بوده و خانواده بر رفتار و تحصیل آنها نظارت دارد، از آسیبهای اجتماعی فاصله داشته و تحصیلی با شهریهای مناسب (حدود یک سوم سایر دانشگاهها) و با سطح آموزشی یکسان با سطح کشور انجام میدهند.
معصومی در پایان با تشکر از زحمات و تلاشهای تمام مسئولان دلسوز نظام مقدس جمهوری اسلامی، همدلی و یکپارچگی ملت و دولت در کنار یکدیگر، خاطرنشان کرد: دشمنان قسم خورده نظام واقفند که نمیتوانند جلوی رشد و پیشرفت جوانان را بگیرند و آنها از “تعهد و علم جوانان” ما که انقلاب را بیمه کردهاند، نگران هستند.
انتهای پیام