به گزارش کسب و کار نیوز از جاکارتا، کشف بازماندههای سنگوارهای انسان راستقامت که به نام انسان جاوه نیز شناخته میشود نشان میدهد که مجمعالجزایر اندونزی از دو میلیون تا ۶۰۰ هزار سال پیش مسکونی شدهبود. اندونزی کشوری است که به شکل یک قوس در طول خط استوا کشیده شدهاست. با وجود جمعیت زیاد و مناطق پرتراکم، اندونزی جنگلهای کمجمعیت بسیار گستردهای نیز دارد که دومین سطح از تنوع زیستی را در جهان در خود جای دادهاند.
اندونزی را میتوان بزرگترین مجمع الجزایر جهان دانست که بین دو خشکی، یعنی جنوب شرق آسیا و استرالیا واقع شدهاست. وسعت آبهای این کشور ۳ برابر مساحت خشکیهای آن است. در غرب جزیره جاوه، در سواحل شمالی، در کنار خلیج جاکارتا شهری قلعهای و قدیمی است و در منطقهای با تاریخ کهن قرار دارد. گفته شده که این منطقه مقرّ انسانهای نخستین بودهاست.
کشور اندونزی اگر چه یکی از کهن ترین سرزمین های متمدن بشری است اما در واقع مسیر توسعه را پس از جنگ جهانی دوم و پایان استیلای سیصد ساله هلندی ها آغاز کرد. این کشور که به سرعت مسیر رشد را طی کرده این روزها به عنوان یکی از قطب های سرمایه داری، کشتی رانی و حمل و نقل دریایی جهان شناخته می شود. اگر چه چهارمین کشور پرجمعیت جهان (۲۶۵ میلیون نفر) همچنان چالش های زیادی را در مسیر توسعه پیش پای خود میبیند اما تصمیم گرفته تا با میزبانی بزرگترین رویداد ورزشی قاره آسیا نگاه های بسیاری را به خود جلب کند.
شهر جاکارتا اندونزی از حدود چهار سال قبل به عنوان میزبان بازی های آسیایی معرفی شد. البته مسئولان ورزش اندونزی در نظر داشتند که سال ۲۰۲۲ میزبان این بازی ها باشند اما انصراف ویتنام از میزبانی در المپیک آسیایی ۲۰۱۸ این شانس را به اندونزی داد تا چهار سال زودتر میزبان این بازی ها باشد.
تمرین، انسان را کامل میکند. (“Alah bisa karena biasa.”) این یکی از معروف ترین ضرب المثل های مردم اندونزی است که تا حد زیادی می تواند خصوصیات اخلاقی آنان را معرفی کند. مردم میهمان نواز و سختکوش اندونزی نهایت تلاش خود را انجام دادند تا برای نخستین بار میزبانی المپیک آسیایی را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. اگر چه مشکلاتی نظیر ترافیک سنگین شهری، پراکندگی جغرافیایی محل مسابقات و همچنین تامین زیر ساخت های مناسب حتی تا چند ساعت مانده به افتتاحیه این بازی ها خود نمایی می کند اما کاملا مشهود است که مردم این کشور خسته نشده و تمام تلاش خود را به کار می برند تا بهترین میزبانی را انجام دهند.
افتتاحیه این بازی ها شنبه ساعت ۱۵ به وقت محلی در استادیوم مرکزی این شهر برگزار می شود.
حدود ۳۷۰ ورزشکار و نمایندگان ۳۸ رشته از ایران در این بازی ها شرکت میکنند.
کاروان ایران در دوره قبلی بازی های آسیایی با ۲۱ مدال طلا در رده پنجم آسیا جای گرفته است و حالا امید زیادی می رود که بزرگترین کاروان ایران در تاریخ این بازی ها بتواند آمار مدال های خود را بهبود ببخشد.
ورزشکاران ایران نیز مثل سایر کشورها در دهکده این بازی ها جای گرفته اند اما خبرنگاران و مسئولان ورزشی کشورهای مختلف در هتل های سطح شهر پراکنده هستند.
ترافیک وحشتناک شهر جاکارتا عملا رفت و آمد را برای این حجم از میهمانان مختل کرده است و بسیاری ترجیح میدهند از تاکسی موتوری ها با کلاه سبز برای رفت و آمد استفاده کنند.
دولت اندونزی در اقدامی موثر تصمیم دارد از فردا (شنبه) مدارس و ادارات جاکارتا را تعطیل کند تا بلکه قدری از حجم ترافیک این شهر کم شود.
سازماندهی خوب نیروها و منابع انسانی در جاکارتا موجب شده تا تقریبا در تمام سالن ها و اماکن برگزاری بازی های آسیایی راهنما با تسلط به زبان انگلیسی وجود داشته باشد. این راهنماها که اغلب دانشجو هستند تلاش زیادی برای میهمان نوازی مطلوب و ارائه خدمات مورد نظر میهمانان انجام می دهند.
اگرچه اندونزی از فرهنگ تغذیه بسیار بالا و متنوعی برخوردار است اما استفاده زیاد جوز هندی و فلفل در اکثر غذاهای محلی این شهر موجب شده تا خیلی مسافران بویژه ایرانی ها علاقه ای به تست غذاهای محلی نشان ندهند.
البته در چادر بزرگی که در مرکز دهکده بازی ها قرار دارد انواع خوراک های بین المللی برای ورزشکاران و مربیان تیم ها طبخ می شود.
خوشبختانه آب و هوای استوایی اندونزی در آستانه این مسابقات دمای حدود ۳۰ درجه دارد و گرمای هوای شرجی این جزیره بزرگ خیلی کلافه کننده نیست. با این حال تب بازی های آسیایی در میان آسمان خراش های سر به فلک کشیده این شهر حسابی حال و هوای جاکارتا را عوض کرده است.
انتهای پیام