صفحه اصلی / اقتصادی / راه و شهرسازی / نمایشگاه بین المللی تهران یا شهر آفتاب؛ مساله این است
نمایشگاه بین المللی تهران یا شهر آفتاب؛ مساله این است

نمایشگاه بین المللی تهران یا شهر آفتاب؛ مساله این است

با گذشت بیش از دو سال از افتتاح مجموعه شهر آفتاب، همچنان نمایشگاه بین المللی تهران میزبان رویدادهای تجاری تخصصی است و به گفته سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه ها «قابل قبول نیست که 80 هزار مترمربع فضای نمایشگاهی داخل شهر را رها کرده و برنامه ها را در شهر آفتاب برگزار کنیم».

به گزارش کسب و کار نیوز، شهر نمایشگاهی آفتاب حدود ۱۳۸ هکتار وسعت دارد و در جوار اتوبان تهران – قم واقع است؛ ایده ساخت آن در سال ۱۳۸۴ با هدف کاهش بار ترافیکی ناشی از برگزاری نمایشگاه های بین المللی در شمال پایتخت به تصویب شورای شهر تهران رسید و پس از کش و قوس های فراوان سرانجام در اردیبهشت ماه سال ۹۵ با افتتاح نمایشگاه بین المللی کتاب، به طور رسمی به بهره برداری رسید.
با این حال، در ۲۷ ماه گذشته شهروندان تهرانی همچنان شاهد برپایی نمایشگاه های تخصصی و پرمخاطب در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران هستند و مجریان نمایشگاه ها کمتر تمایل دارند در شهر آفتاب میزبان صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی باشد.
«عباس قبادی» که به تازگی با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران منصوب شده است، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا بیان داشت: این شرکت تاکنون در نمایشگاه هایی که در ۲۵ کشور جهان برگزار شده، حضور جدی داشته که نقطه قوت همه آنها برپایی نمایشگاه در بهترین نقطه شهر است.
قبادی تاکید کرد: محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران نیز به دلیل واقع شدن در قلب شهر و نقطه زیبایی از پایتخت و برخورداری از امکاناتی همچون هتل، مراکز اقامتی و سیستم حمل و نقل مناسب از ویژگی مناسبی برای برگزاری نمایشگاه ها برخوردار است که با وجود معضل ترافیک، هیچگاه قابل چشم پوشی نیست.
وی گفت: پیشنهاد ما برگزاری نمایشگاه های تخصصی و کم ازدحام در این مکان است، اما نمایشگاه های پرازدحام باید به نمایشگاه بین المللی آفتاب منتقل شود؛ هرچند این سایت نمایشگاهی نیز از امکانات زیرساختی نظیر هتل های مناسب و کافی برخوردار نیست.
سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: فراموش نکنیم که ۸۰ هزار مترمربع فضا در محل دائمی نمایشگاه ها و تنها ۱۷ هزار مترمربع فضا در نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در اختیار داریم و بر این اساس قابل قبول نیست که نمایشگاه های تخصصی را در شهر آفتاب برگزار کنیم.
وی به حفظ هر ۲ سایت نمایشگاهی و استفاده از هر دوی آنها به فراخور نمایشگاه تاکید کرد و گفت: محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران نیازمند ایستگاه مترو است که در این صورت کاهش ۴۰ درصدی معضلات ترافیکی آن قابل پیش بینی است.

* نیمه دوم سال حضور خارجی ها در نمایشگاه ها پررنگ می شود
سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران، تحریم های اخیر آمریکا را پیچ تاریخی توصیف کرد که این بار نیز نظام اسلامی با موفقیت و سربلندی از آن عبور خواهد کرد.
وی افزود: انتظار می رود در نیمه دوم امسال حضور پررونق تر خارجی ها را در نمایشگاه ها شاهد باشیم.
قبادی گفت: از ابتدای امسال با وجود مطرح شدن دوباره بحث تحریم ها، نمایشگاه های بین المللی با قوت برگزار شد و پررونق بود اما حضور شرکت های خارجی کم رنگ بود که یکی از دلایل آن به مشکل ناشی از مبادلات پولی و ارزی باز می گردد.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در حالی که شرکت های خارجی به دنبال بازار جدید در کشورمان هستند، ممنوعیت ورود برخی کالاها انگیزه آنها را کمرنگ کرده است و در مجموع کاهش نزدیک به ۲۵ درصدی حضور خارجی ها را شاهد بودیم.
وی یادآور شد: برخی شرکت های خارجی به دلیل ترس از تحریم های آمریکا، در نمایشگاه ها شرکت نمی کنند یا مدیران میانی خود را اعزام می کنند.
قبادی اظهار داشت: باید گفت برخی از واردکنندگان که از ارز دولتی محروم شده اند و دیگر واردات با ارز آزاد برایشان صرفه ندارد، از حضور در نمایشگاه ها انصراف می دهند.
وی که به تازگی با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت به این سمت منصوب شده است، اولویت های خود را زمینه سازی حضور پررنگ تر ایران در نمایشگاه های بین المللی، بهره مندی از سیستم های جدید فناوری اطلاعات در برگزاری نمایشگاه ها، نوسازی سالن های نمایشگاهی با کمک بخش خصوصی، همکاری با اتحادیه جهانی نمایشگاه ها و تشکیل اتحادیه نمایشگاهی در کشور عنوان کرد.
سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران همچنین از تدوین برنامه سه ساله شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران خبر داد که به زودی جزئیات آن منتشر می شود.

* مشوق های حضور در نمایشگاه های بین المللی
وی به برگزاری نمایشگاه ها در خارج از کشور اشاره و خاطرنشان کرد: افرادی که علاقمند به حضور در این رویدادها باشند، با پرداخت ریال به شرکت سهامی نمایشگاه ها، مشکل تامین ارز نخواهند داشت و قیمت ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر برای آنها محاسبه می شود.
قبادی یادآور شد: یارانه یادشده در قالب متراژ غرفه ها به غرفه داران داده می شود، به عنوان مثال اگر هزینه هر مترمربع غرفه ۲ میلیون تومان باشد، با تخفیف ۵۰ درصدی یک میلیون تومان از شرکت کنندگان ایرانی دریافت می شود.
وی درباره حضور خارجی ها در نمایشگاه های بین المللی ایران نیز گفت: این شرکت ها در صورت داشتن نمایندگی در داخل کشور، بر مبنای ارز رسمی بانک مرکزی با آنها محاسبه می شود و نیازی به مراجعه به بازار ندارند، اما اگر نمایندگی نداشته باشند، باید با خود ارز بیاورند.
این مقام مسئول اظهار داشت: شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران، در صورتی که پتانسیل بازار صادراتی را در نقطه ای جدید از جهان احساس کند، نسبت به برگزاری نمایشگاه در آن اقدام خواهد کرد که از جمله آنها برگزاری نمایشگاه هایی در شانگهای چین و مناطقی از روسیه بود.
قبادی نهم مرداد ماه جاری در حکمی از سوی «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
اقتصام*۳۰۶۵*۲۰۲۵*۱۸۳۴

همچنین مطالعه کنید:

دهک‌های یک تا سه خانه دار می شوند/تامین مسکن اقشار کم‌درآمد و محروم

به گزارش کسب و کار نیوز، فرزانه صادق در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.