صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / ایران رتبه چهارم تولید انجیر جهان را دارد
ایران رتبه چهارم تولید انجیر جهان را دارد

ایران رتبه چهارم تولید انجیر جهان را دارد

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت که ایران با تولید سالانه 80 هزار تن انجیر ، رتبه چهارم را جهان را دارد .

به گزارش کسب و کار نیوز، مسعود لطیفیان سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران در گلوگاه افزود: رتبه اول تولید انجیر در جهان با ۲۵۵ هزار تن متعلق به کشور ترکیه است .
وی تولید سالانه انجیر در جهان را یک میلیون تن اعلام کرد .
این مسئول وزارت جهاد کشاورزی که به منظور شرکت در آئین آغاز به کار ‘ پنجمین جشنواره مرغوب ترین انجیر ایران ‘ به مازندران سفر کرد ، همچنین گفت که این استان با داشتن ۲۵۰ هکتار باغ انجیر ، رتبه ششم کشور در تولید این میوه را در اختیار دارد .
این جشنواره شامگاه سه شنبه در شهرستان گلوگاه در شرق مازندران شروع به کار کرد و تا ۲۶ مرداد ادامه دارد .
** اولین نهالستان استاندارد انجیر شمال کشور در مازندران
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین از نبود نهالستان استاندارد به عنوان یکی از موانع توسعه باغ و اقتصادی کردن تولید انجیر در شمال کشور نام برد و گفت که اولین نهالستان سالم و استاندارد شمال کشور در گلوگاه احداث می شود.
وی داشتن نهال سالم را مهم ترین دغدغه باغداران و کشاورزان دانست و افزود : اگر نهال به عنوان پایه کشت و تولید بدرستی انتخاب نشود ، ممکن است باغداران با خسارت های فراوانی در آینده رو به رو شود.
لطیفیان ، ایجاد یکهزار و ۱۰۰ هکتار باغ انجیر را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی طی برنامه ششم اعلام کرد و گفت که ۳۰۰هکتار از این مساحت در اراضی شیبدار خواهد بود.
وی افزود : بر اساس برنامه ریزی انجام شده و بر اساس برنامه ششم ۱۵۰ هزار اصله نهال انجیر سالم و گواهی شده برای مازندران نیاز است که با احداث نهالستان استاندارد تولید خواهد شد.
این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت : به همین منظور مجوز توسعه پنج هکتار نهالستان سالم انجیر برای گلوگاه صادر شده و سرمایه گذار هم اکنون در حال انجام کارهاست .
شهرستان گلوگاه با ۱۰۵ هکتار باغ انجیر و تولید سالانه ۸۰۰ تن میوه از ارقام سفید ، سبز و سیاه مقام اول را در استان مازندران دارد .
انجیر از جمله میوه هایی است که طب سنتی برای آن فواید زیادی بر شمرده که کاهش فشار خون ، کاهش وزن ، جلوگیری از سرطان سینه ، بالا بردن تراکم استخوان، برطرف کردن سیاه سرفه و ذات الریه ، جلوگیری از سوء هاضمه ، کاهش حرارت بدن ، افزایش ادرار و رفع یبوست از جمله آنهاست .
۷۳۳۲/۱۶۵۴

همچنین مطالعه کنید:

ضرورت خرید و ذخیره سازی ۳۰۰ تن خرما برای تنظیم بازار

به گزارش کسب و کار نیوز، محسن رشید فرخی گفت: برآوردها حاکی از آن است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.