به گزارش کسب و کار نیوز، ‘بهمن امیری لاریجانی' روز سه شنبه در آیین رونمایی پوستر اولین همایش ملی کشاورزی هوشمند که ۳۰ آبان ماه برگزار می شود، افزود: براساس گزارش های جهانی تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر به جمعیت جهان اضافه می شود بنابراین برای تامین غذای چنین جمعیتی ورود دانش و فناوری در هر هکتار ضرورت دارد.
جمعیت جهان بطور فزایندهای در حال افزایش است و سالیانه ۸۳ میلیون نفر به شمار نفوس اضافه می شود. پیش بینی شده در سال ۲۰۳۰ جمعیت کره زمین به ۸.۶ میلیاردنفر برسد، این درحالی است که جمعیت جهان تا پایان ۲۰۱۷ بالغ بر ۷.۶ میلیارد نفر برآورد شده بود.
امیری لاریجانی اظهارداشت: طبق آمار سال ۲۰۱۶ ارزش صنعت کشاورزی هوشمند دنیا ۱۰ میلیارد دلار بوده که پیش بینی می شود برای سال ۲۰۲۶ این رقم به بیش از ۴۰ هزار میلیارد دلار یعنی چهار برابر افزایش یابد.
وی تصریح کرد: هوشمند سازی بخش کشاورزی و افزایش تولید باید استفاده از عناصر پایه همچون آب، باد، خاک و هوا مدیریت شود.
به اعتقاد این مروج کشاورزی، امروز به دلیل نبود کنترل های مناسب عناصر پایه در بخش کشاورزی و نداشتن آگاهی کشاورزان، سالانه خسارت های چشمگیری به این بخش واردمی شود که بیمه باید آن را تقبل و پرداخت کند.
وی افزود: آگاهی دادن به موقع به کشاورزان و مدیریت و کنترل نحوه استفاده صحیح از منابع از طریق کشاورزی هوشمند می تواند بخشی از مشکلات را برطرف سازد .
** کشاورزی سنتی ایران پاسخگوی نیاز جمعیتی نیست
‘علی خانمحمدی' مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران گفت: واقعیت اینکه کشاورزی سنتی ایران، امروزه پاسخگوی نیاز غذایی جمعیت رو به افزایش کشور نیست، بنابراین با برگزاری نشست هایی با صاحب نظران ذیربط در دانشگاه صنعتی شریف و سازمان تحقیقات کشاورزی به این نتیجه رسیدیم که باید به سمت کشاورزی هوشمند گام برداشت .
به گفته وی، کاهش هزینه های تولید، کاهش فرسایش خاک، افزایش بهره وری تولید، بهبود کیفیت محصول، مصرف منابع محدود آب، برق و نهاده های کشاورزی، کاهش آثار زیست محیطی و اکولوژیکی از مزایای کشاورزی هوشمند است.
خانمحمدی خاطرنشان کرد: طرح مطالعاتی کشاورزی هوشمند در استان خوزستان کلید خورد و اکنون سه پروژه کشاورزی هوشمند به شکل آزمایشی در ۳۵۰ هزار هکتار باغ های انگور استان قزوین، ۵۰۰ هزار هکتار دراراضی زراعی زنجان و سه هزار هکتار در کرمانشاه در حال اجرا است.
** کشاورزی هوشمند برای مناطق ایران بومی سازی شود
‘حمید نوبختی' مدیرگروه برق دانشگاه صنعتی شریف گفت: با وجود اقلیم و وضعیت محدودیت برخی منابع باید شیوه های سنتی کشاورزی ما به سمت کشاورزی هوشمند و کلان پیش برود که نیازمند ابزارآلاتی برای جمع آوری اطلاعات برای سنجش و پایش و در اختیار قرار دادن آن برای سیاستگذاران است.
وی اظهارداشت: درحال حاضر کشاورزی بومی ایران خرده مالکی و کلان است که باید برنامه مهندسی بومی طراحی و در اختیار کشاورزان قرار گیرد، زیرا در غیراینصورت پایدار و اثرگذار نیست.
به گزارش کسب و کار نیوز، نخستین همایش ملی کشاورزی هوشمند با محورهای اصول مبانی و مفاهیم، سابقه عاملیت کشاورزی هوشمند در جهان، ترویج آموزش و تحقیق کشاورزی، اصل بهره وری منابع پایه کشاورزی، مزایا و فرصت های کشاورزی هوشمند در مناطق، کشاورزی هوشمند منابع پایه تجدید پذیر و محیط زیست، جایگاه تشکل های بخش کشاورزی در ایجاد کشاورزی هوشمند، تحلیل آثار اقتصادی و زنجیره تولید در کشاورزی هوشمند، چالش های قانونی، فنی، اجتماعی و اکوسیستمی کشاورزی هوشمند در نظام بهره برداری ویژه ایران ۳۰ آبان ماه امسال در تهران برگزار می شود.