به گزارش کسب و کار نیوز، رضا جمشیدی ظهر امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: از ابتدای فروردین ماه تا مرداد ماه سال جاری تعداد ۱۰ جلسه ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی در کشور برگزار شده که از زمان آغاز به کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور تاکنون تعداد جلسات برگزار شده این ستاد ۵۷ جلسه بوده است.
وی در خصوص محور برنامههای اقتصاد مقاومتی، در سال جاری با تاکید بر حمایت از کالای ایرانی، ادامه داد: این بخش شامل ثبات محیط اقتصاد کلان کشور، توسعه سرمایهگذاری، پیشبرد اجرا و افتتاح پروژههای مهم و کلیدی کشور، حمایت از تولید کالا و خدمات ایرانی و ایجاد اشتغال، بهرهوری، تحریک تقاضا و ترویج مصرف کالای داخلی، تقویت صادرات کالا و خدمات داخلی، مدیریت واردات و مبارزه با قاچاق، رفع فقر مطلق و توسعه عدالت اجتماعی، بکارگیری ظرفیت و قابلیتها و مزیتهای مناطق کشور و ارتقا نظام نظارت میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی افزود: از ابتدای فروردین ماه تا مرداد ماه سال جاری تعداد ۱۳ جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شده که منجر به صدور ۷۱ مصوبه شده است.
جمشیدی عنوان کرد: ماهیت ۱۹۱ پروژه مصوب توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان شامل تعداد ۵۰ پروژه مربوط به برش استانی پروژههای اولویتدار ملی در سالهای ۹۵ و ۹۶، تعداد ۴ پروژه دارای ماهیت طرح (موارد مربوط به سرمایهگذاری، برقراری تسهیلات و تامین زیرساختهای پروژههای بزرگ اقتصاد و صنعتی) تعداد ۳۶ پروژه دارای ماهیت فعال و ۱۰۱ پروژه دارای ماهیت فیزیکی میشود.
وی خاطرنشان کرد: از تعداد ۱۹۱ پروژه تعدیل شده مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان ۱۳۴ پروژه غیر مستمر و ۵۷ مورد مستمر است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی بیان کرد: از تعداد ۱۳۴ پروژه غیر مستمر مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تعداد ۴۷ پروژه تا پایان خرداد ماه سال ۹۷ به اتمام رسیده است.
جمشیدی تاکید کرد: از این ۴۷ پروژه تعداد ۲۷ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ الی ۹۰ و تعداد ۱۵ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ الی ۷۹ درصد است.
وی اضافه کرد: همچنین ۱۰ پروژه دیگر دارای پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۵۹ درصد، تعداد ۱۸ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۲۰ الی ۳۹ درصد و تعداد ۱۷ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: همچنین ۵۷ پروژه مستمر مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان یک پروژه ( پروژه تحقق برنامه سوخت باکیفیت، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان رضوی) تا پایان خرداد ماه سال جاری به اتمام رسیده است.
جمشیدی تصریح کرد: همچنین تعداد ۲ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ الی ۹۹ درصد، یک پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ الی ۷۹ درصد است.
وی بیان کرد: از تعداد ۳ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۴۰ الی ۵۹ درصد، ۱۳ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۲۰ الی ۳۹ درصد و ۳۷ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی در خصوص موانع و مشکلات موجود در روند اجرای پروژه و زیر پروژهها نیز اظهار کرد: این بخش شامل عدم تخصیص اعتبارات از منابع بودجه عمومی دولت و یا تسهیلات بانکی،عدم تامین زیر ساخت مورد نیاز پروژههای آب، برق، گاز و تلفن توسط دستگاههای اجرایی مرتبط، مشکلات موجود در زمینه اخذ مجوزها و ضمانتهای مورد نیاز از دستگاههای اجرایی ذیربط برای ادامه اجرای پروژه و عدم انجام تهعدات سرمایهگذار برابر با برنامه زمانبندی مصوب محسوب میشود.
جمشیدی تاکید کرد: علاوه بر این موارد ۲۷ پروژه اولویتدار ملی برای سال ۹۷ توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور مصوب و به دستگاههای مرتبط ملی ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: همچنین دبیرخانه استان، مکاتباتی را با دستگاههای متناظر ملی در استان در خصوص تعیین برشهای استانی پروژهها انجام داده و بخشی از دستگاههای استانی تاکنون پاسخ ندادهاند و در مواردی نیز اشاره شده که پروژههای اولویتدار ملی برش استانی نداشتهاند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی اظهار کرد: از فروردین ماه سال ۹۶ تا پایان خرداد ماه سال ۹۷، استان با دارا بودن ۴۴ طرح مصوب سرمایهگذاری خارجی در هیات پذیرش طرحهای سرمایهگذاری کشور با مبلغی بیش از ۶۹۰ میلیون دلار از کشورهای اروپایی، حاشیه خلیج فارس، چین، افغانستان و پاکستان، رتبه اول به لحاظ تعداد طرحهای مصوب در کشور را کسب نموده است.
جمشیدی در خصوص اهم دستاوردهای اقتصاد مقوامی تا مرداد ماه سال ۹۷، خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با ایجاد حدود ۱۲۴ هزار شغل جدید با برخورداری از سهم ۱۶ درصدی از اشتغال ایجاد شده کل کشور در سال ۱۳۹۶ دارای رتبه اول در بین استانهای کشور بوده است.
وی گفت: علاوه بر این علیرغم افزایش ۲ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی استان در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، نرخ بیکاری در پایان سال ۹۶ با ۱٫۸ درصد کاهش، معادل ۱۱٫۴ درصد بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: در همین بازه زمانی نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور به میزان ۰٫۹ درصد افزایش یافته ولیکن میزان کاهش بیکاری معادل ۰٫۳ درصد و کمتر از کاهش نرخ بیکاری در استان بوده است.
جمشیدی بیان کرد: نرخ بیکاری استان در بهار ۱۳۹۷ معادل ۱۰٫۷ درصد بوده در حالی که در کل کشور برابر با ۱۲٫۱ درصد است.
وی اظهار کرد: نرخ تورم کل ۱۲ ماهه منتهی به تیرماه سال ۹۷کشور برابر با ۸٫۷ درصد بوده که در مقایسه با سال قبل ۰٫۵ درصد افزایش و این شاخص برای استان برابر با ۷٫۷ درصد بوده که در مقایسه با ماه قبل ۰٫۱ درصد افزایش داشته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی بیان کرد: طی ۴ماهه اول سال ۹۷ در استان تعداد ۱۲۵ فقره پروژه بهرهبرداری با سرمایهگذاری به میزان ۱۰۷۶۹ میلیارد ریال صادر شده است که از نظر حجم سرمایهگذاری انجام شده در پروانههای بهرهبرداری و میزان اشتغال ایجاد شده در رتبه سوم کشور قرار دارد.
رتبه اول خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز
جمشیدی عنوان کرد: خراسان رضوی جز استانهای پیشروی کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان است و از نظر تعداد شرکتهای فعال در این بخش تا میانگین سال ۹۶ دارای رتبه سوم در بین استانهای کشور بوده است.
وی گفت: استان در سال ۹۶ دارای رتبه اول در تولید گوشت قرمز به میزان ۷۴٫۵ هزار تن و رتبه دوم و سوم در تولید تخم مرغ و شیر به میزان ۱۱۹ و ۹۹۰ هزار تن و همچنین از نظر تولیدات زراعی و باغی با تولید بیش از ۶٫۷ میلیون تن دارای رتبه سوم در کشور بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به مقایسه ارقام صادرات و واردات تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی طی۳ ماهه اول سال ۱۹۷ مثبت بوده و معادل ۴۱۸ میلیون دلار است.
جمشیدی تصریح کرد: میزان صادرات استان طی ۳ ماهه اول سال ۹۷ معادل ۶۵۳ هزار تن به ارزش ۵۲۳ میلون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۴ درصد و از نظر ارزش دلاری ۲۱ درصد رشد را نشان میدهد.
ارزش ۵۲۳ میلیون دلاری صادرات در سه ماه ابتدایی سال ۹۷
وی افزود: میزان واردات استان طی سه ماه اول سال ۹۷ معادل ۹۱ هزار تن به ارزش ۱۰۵ میلون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۴ درصد از نظر ارزش دلاری ۱۷ درصد رشد را نشان میدهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی بیان کرد: ارزش صادرات سه ماهه سال ۹۶، ۴۳۱ میلیون دلار بوده که این رقم در سال ۹۷، ۵۲۳ میلون دلار است. این رقم از نظر وزنی در سال گذشته ۵۷۱ هزار تن و در سال ۹۷، ۶۵۳ هزار تن بوده است.
جمشیدی خاطرنشان کرد: همچنین ارزش واردات استان در سه ماهه اول سال ۹۶ حدود ۹۰میلیون دلار و در مدت مشابه در سال ۹۷، ۱۰۵ میلیون تن است که این رقم در سال گذشته از نظر وزنی ۸۰ هزار تن و در سال ۹۷ حدود ۹۱ هزار تن است.
وی عنوان کرد: در راستای واگذاری امور به مردم در خصوص واگذاری پروژهها و فعالیتهای دولتی غیر دولتی در سال ۹۶ تعداد پروژههای معرفی شده این استان به تهران ۴۱۷ پروژه بوده که در نتیجه حذف و ادغام پروژهها در سازمان برنامه و بودجه کشوری تعداد ۸۵ پروژه به عنوان عملکرد استان معادل ۵۸ درصد از سهمیه تعیین شده استان در گزارش کشور منظور شده است.
انتهای پیام