به گزارش کسب و کار نیوز، محمدجواد حقشناس عصر امروز در همایش مدیریت مطلوب شهری و نقش سازمانهای غیر دولتی با بیان اینکه در دهه ۸۰ مفهوم توسعه اجتماعی با شاخصهایی همچون آموزش، بهداشت و گستره خدمات عمومی و رفاهی تعریف میشد گفت: اما حالا میزان توسعه یافتگی اجتماعی جامعه نیازمند شاخصهای فرهنگی و میزان مشارکت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه نسبت مشارکت اجتماعی و توسعه از اواسط دهه ۷۰ در ایران ایجاد شد، گفت: سه شاخص مشارکت، عقلانیت و کار گروهی در مشارکت اجتماعی و توسعه مورد توجه قرار گرفته است و طبیعتا سازمانهای مردمنهاد به موتور محرکی در مشارکتپذیری و افزایش سهم مردم در قالب سمنها نقش ایفا میکنند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه سازمانهای مردمنهاد بازوان قدرتمند به شمار میآیند اما حالا باید تلاش کنیم که جایگاه این سازمانها ارتقاء یابد و به بخشهای اصلیتر آمده و موثرتر عمل کنند گفت: سازمانهای مردمنهاد میتوانند با افزایش سرمایههای اجتماعی و ایجاد نشاط در جامعه کمک کنند و میتوانند جامعه را به مسیر توسعه سوق دهند.
وی با بیان اینکه تنوع وظایف شورا و شهرداری به گونهای است که ناگزیر هستیم که از تمام سازمانهای مردمنهاد بهره ببریم گفت: سازمانهای مردمنهاد واسطه بین مردم و حاکمیت هستند که برای ایجاد و گسترش آرامش میتوانند پیشقدم باشند و سمنها میتوانند در مرتفع کردن مشکلات آموزشی، اجتماعی و… رویکردهای خاصی داشته باشند.
وی سه ویژگی را برای سمنها برشمرد و افزود: ویژگی اول سمنها تخصصی بودن آنهاست که باید به صورت تخصصی در یک حوزه وارد شوند و دومین ویژگی سمنها این است که از متن جامعه برخاستهاند. به نظر من سمنهای فرمایشی و دستوری که از سوی حوزه مقامات دولتی و مراجع بالادستی شکل میگیرد، سمن نیست و سومین ویژگی نیز این است که باید تابع شرایط باشد.
عضو شورای شهر تهران در مورد علت نقش کمرنگ سمنها در شهرداری تهران با اشاره به ساختار ناکارآمد بروکراتیک و اداری شهرداری گفت: شهرداری تهران آنقدر بزرگ شده که لَخت شده است به گونهای که سه برابر ساختارش نیروی انسانی دارد. ۲۲ هزار پست سازمانی در شهرداری وجود دارد اما ۶۸ هزار کارمند دارد. یعنی به ازای هر پست ۳ شاغل وجود دارد.
وی ادامه داد: آن دوره گذشته است که نگاه به سمنها همراه با تردید بود و آنها را عوامل بیگانگان میدانستند و حالا یکی از اتفاقات خوب در دوره روحانی توجه به سمنها بوده است که از سال گذشته نیز در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.
حق شناس با بیان اینکه شهرداری تهران در سالهای گذشته به سمنها و مشارکت اجتماعی توجه نمیکرد گفت: شهرداری سرگرم ساخت مگاپروژهها همچون صدر، نیایش و امام علی بود که شاید هر کدام آثار مثبتی هم داشته باشند اما باید علاوه بر این نگاه سختافزاری به شهر به حوزههای فرهنگی نیز توجه میشد.
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی اجتماعی از سمنها حمایت میشود تصریح کرد: از سمنهای فرهنگی حمایت میکنیم تا سرانه فرهنگی در مدیریت شهری افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ستاد سمنهای شهرداری تهران نیازمند ارتقای جایگاه است گفت: از این پس در پروژههای عمرانی و… به فرهنگ نیز توجه ویژهای میشود تا با تکیه بر فرهنگ و جامعه بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.
انتهای پیام