به گزارش کسب و کار نیوز از پایگاه اطلاع رسانی وزارت اقتصاد (شادا)، مسعود کرباسیان امروز(سه شنبه) در یادداشتی در یکی از شبکه های اجتماعی نوشت: تجربه اتفاقات اخیر نشان داد هراندازه بخش خصوصی مولد، شناسنامهدار و متعهد کشور توسعه یابد، فرآیندهای اصلاحی و مسیر پیشرفت کشور هموارتر میشود.
وی افزود: کارآفرینانی که زندگی و علاقهشان ریشه در این آب و خاک دارد، هیچگاه منابع کشور را فقط در پی سود شخصی هدر نمیدهند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: امروز در میان فهرست کسانی که ارز دولتی دریافت کردهاند، بیشترین تعهد و رفتار اخلاقی از صاحبان صنایع مولد و اشتغال آفرین دیده میشود که همه وجودشان را برای توسعه و اشتغال آفرینی گذاشتهاند.
** واگذاری ۱۳۳ بنگاه به ارزش ۱۶ هزار میلیارد تومان
کرباسیان در ادامه از واگذاری های جدید خبر داد و گفت: جامعه کارگری نباید نگران تعطیلی بنگاهها پس از واگذاری باشند.
وی خاطرنشان ساخت: در وزارت امور اقتصادی و دارایی دو اصل را به شکل جدی دنبال می کنیم؛ نخست اینکه همسو با تاکیدات رهبری معظم انقلاب و رئیس جمهوری، دیدگاههای برنامه اقتصاد مقاومتی و برنامههای توسعهای فرآیند خصوصی سازی واقعی ادامه یابد و دوم اینکه، بخش خصوصی واقعی مورد حمایت جدی قرار گیرد و تکریم و تقدیر شود.
وزیر اقتصاد افزود: از دومین ماه که در وزارت اقتصاد حضور یافتم، به صورت جدی موضوع تعریف پروژههای راهبردی را دنبال کردم؛ در نتیجه ۳۳ پروژه کلیدی تعریف شد که یکی از مهمترین آنها «تکمیل فرآیند واگذاری سهام بنگاه های مشمول واگذاری» بود.
وی اظهارداشت: پارسال موفق شدیم هیچگونه انتقال اصل سهام بابت رد دیون دولت نداشته باشیم و ۱۰۰ درصد واگذاری ها نیز به بخش خصوصی واقعی صورت گیرد.
کرباسیان گفت: در ادامه این مسیر، ۱۳۹ بنگاه برای واگذاری آماده و قیمت گذاری شدند که از این تعداد ۱۳۳ بنگاه به ارزش ۱۶ هزار میلیارد تومان عرضه شد.
وی تاکید کرد: فرآیند واگذاری ها با دقت رصد شد تا اصل شفافیت و اطلاع رسانی به موقع در مورد آنها رعایت شود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: گاهی در میان جامعه کارگری این نگرانی ایجاد می شود که واگذاری بنگاه به رفتارهایی خلاف مقررات مانند تعطیلی مجموعه و فروش تجهیزات و زمین کارخانه منجر شود اما باید به جامعه کارگری اطمینان دهم که اقدامات لازم در خصوص نظارت بر بنگاههای واگذار شده و درحال واگذاری، در بسترهای قانونی با دقت انجام می شود.
وی خاطرنشان ساخت: به جهت حساسیت ها در مورد شیوه واگذاری و خریداران، فرآیندهای بعدی به خوبی طی شده به طوری که اقساط حاصل از واگذاری ها به مبلغ ۱۶۴ میلیارد تومان پیگیری و وصول شده؛ همچنین اهداف درآمدی حاصل از واگذاری ها به مبلغ ۸٫۳۱۰ میلیارد تومان نیز محقق شده است.
کرباسیان افزود: باور قلبی ما این است که اقتصاد ایران بدون حرکت در مسیر خصوصی سازی به نقطه مطلوب نمی رسد؛ در واقع بخش خصوصی اصیل کشور ضامن سلامت اقتصاد است.
به گزارش کسب و کار نیوز، سوم مردادماه امسال، مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که در سومین مزایده امسال ۱۱ شرکت و بنگاه دولتی به ارزش ۱۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به فروش رفت که از نظر ارزش، بیش از کل واگذاری های پارسال است.
به گفته «سید جعفر سبحانی»، قرار است امسال ۶۳۰ بنگاه به تناوب قیمت گذاری و به مزایده گذاشته شود.
دومین مزایده امسال ۲۸ خرداد برگزار شد و ۱۸ یا ۱۹ بنگاه در آن عرضه شد و تنها چهار بنگاه یعنی تنها ۲۰ درصد بنگاه های عرضه شده در این مزایده به فروش رفت.
واگذاری سهام دولت در شرکت های دولتی مشمول سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از طریق مزایده یا عرضه در بورس انجام می شود و از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون واگذاری اموال دولتی در قالب تهاتر با بدهی دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی ممنوع شده است.
اقتصام** ۲۰۲۳