صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / تیم‌سازی استارت‌آپ‌ها با سربازهای متخصص
تیم‌سازی  استارت‌آپ‌ها  با  سربازهای  متخصص

«كسب‌وكار» طرح گذراندن سربازي در شركت‌هاي دانش‌بنيان را بررسي مي‌كند

تیم‌سازی استارت‌آپ‌ها با سربازهای متخصص

همه‌ساله تعداد زيادي نيروي انساني جوان و عمدتا تحصيل‌كرده با فرارسيدن زمان خدمت مقدس سربازي بايد آماده گذراندن این دوره شوند و به کشور خدمت کنند.

محمد جوادی قاضیانی

به گزارش کسب و کار نیوز این در حالیست که انتقاداتی به نحوه به‌کارگیری نیروهای تحصیل‌کرده در طول خدمت مقدس سربازی وجود دارد و به نظر می‌رسد اتفاقات مثبتی در این زمینه در حال رخ دادن است. خوشبختانه در راستای پاسخ به این مساله و حرکت رو به جلویی که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این سال‌ها داشته، توافقنامه‌ای را با ستاد کل نیرو‌های مسلح مبنی بر گذراندن سربازی مشمولان تحصیل‌کرده در شرکت‌های دانش‌بنیان به امضا رسانده است که می‌تواند شروع خوبی برای استفاده بهینه از منابع انسانی تحصیل‌کرده باشد.

استارت‌آپ‌ها هم می‌توانند سرباز جذب کنند
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درباره این اتفاق گفته است: براساس این توافقنامه نیروهای تحصیل‌کرده می‌توانند خدمت سربازی خود را در شرکت‌های دانش‌بنیان سپری کنند، مشروط بر آنکه در زمان استفاده در داخل کشور باشند. وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته با پیگیری‌های صورت‌گرفته و تایید رهبر معظم انقلاب امکانات جدیدی در حوزه سربازی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: در توافقات جدید، بخش خصوصی وارد حوزه نظام وظیفه شده است، این امر در جهت استفاده بهینه از نیروهای مسلح بوده است. معاون علمی رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه یکی از پایه‌های اصلی قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، موضوع سربازی است، یادآور شد: امیدواریم با اتفاقات جدیدی که در این عرصه رخ داده، بتوانیم سربلند از اجرای قانون بیرون بیاییم و قانون را به درستی اجرا کنیم و بتوانیم تسهیلات مورد نیاز خدمت سربازی را در اختیار مشمولان تحصیل‌کرده قرار دهیم. ستاری با اشاره به تفاهمنامه امضاشده با ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: این تسهیلات مشروط بر آنکه فرد در داخل کشور باشد، به مشمولان تحصیل‌کرده اختصاص می‌یابد. وی همچنین خاطرنشان کرد: استارت‌آپ‌هایی که در فرایند شرکت‌های خلاق وارد شده‌اند نیز می‌توانند همانند شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به جذب مشمولان تحصیل‌کرده کنند.

۴۰ درصد مشمولان تحصیلات دانشگاهی دارند
سردار مهدی فرهی، رئیس قرارگاه مهارت‌آموزی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۰ درصد از سربازان مشمول دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، گفت: براساس دستور فرمانده کل قوای مسلح از توان جوانان تحصیل‌کرده در شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی استفاده می‌شود. موضوع سربازی تبدیل به یک سرمایه عظیم ملی شده است، به گونه‌ای که به طور متوسط روزانه بیش از ۱۲۰۰ نفر ورودی و خروجی این نظام شده است.
براساس آمارها، ۴۰ درصد سربازان مشمول دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، ازاین‌رو نیاز است از توان حداکثری این افراد تحصیل‌کرده بهره‌مند شویم. وی همچنین با اشاره به فعال شدن بیش از ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور ادامه داد: برای بهره‌مندی از توانمندی‌های افراد تحصیل‌کرده در بیش از ۱۵۰ مجموعه دولتی طرحی با عنوان «امریه سربازی» اجرایی شد که در قالب آن سهمیه‌ای به افراد متخصص داده می‌شود تا از توانمندی‌های آنها در عرصه ملی استفاده شود. فرهی خاطرنشان کرد: بر این اساس، براساس دستور فرمانده کل قوای نیروهای مسلح قرار است از توان جوانان تحصیل‌کرده در شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی استفاده شود. این یک هنجار و مدل جدیدی است که موجب افزایش جذابیت و نشاط‌افزایی دوره سربازی خواهد شد. به گفته فرهی، جوانان تحصیل‌کرده دوره سربازی خود را در شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی و ملی سپری خواهند کرد. رئیس قرارگاه مهارت‌آموزی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اهمیت مهارت‌افزایی سربازان، خاطرنشان کرد: بر این اساس قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان نیروهای مسلح را تشکیل دادیم و فرصتی را ایجاد کردیم تا جوانان تحصیل‌کرده در مدت دو سال علاوه بر ارائه دستاوردهای علمی، مهارت‌های لازم در حوزه تخصصی خود را آموزش ببینند.
وی خاطرنشان کرد: از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌هایی چون وزارت صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، ورزش، ICT، وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پارک‌های علم و فناوری در راستای جذب سربازان مشمول استفاده خواهد شد.

مزیت‌هایی که این طرح احتمالا ایجاد خواهد کرد
درباره نحوه به‌کارگیری صحبت کردیم و در این باره لازم به توضیح است که شاید بیشتر ما با دوستان یا آشنایان خودمان که خدمت سربازی را گذرانده‌اند هم‌صحبت شده‌ایم و تقریبا از خلال صحبت‌های آنها، کم ارتباط بودن فعالیت‌شان در دوره سربازی با تحصیل، حوزه فعالیت و ظرفیت‌شان را احساس کرده‌ایم.برای کسی که هدف دارد و تلاش کرده و یک‌سری برنامه‌ها را جلو برده است و در اوج این فعالیت‌ها باید نزدیک به دو سال آنها را رها کند منفعل بودن معنایی ندارد و نگرانی همچنان وجود دارد که این نگرانی مختص آنها نیست و باید برای کشور هم وجود داشته باشد.مساله اینجاست که این تعداد زیاد منابع انسانی تحصیل‌کرده در جایی متفاوت از تخصص و مهارت‌شان به کار گمارده می‌شوند و از هزینه‌ای که دولت بابت تحصیل و تجربه‌اندوزی آنها کرده است استفاده درستی نمی شود. خوب است خدمت سربازی پلی برای ارتباط دانش‌آموختگان و جوانان ما با بازار کار مورد علاقه و مرتبط‌شان شود و بتوانند با یک تیر دو ضربه بزنند؛ یک ضربه اینکه تجربه کار عملی را به دست بیاورند و بعد از خدمت سربازی به سرعت بتوانند کار مورد علاقه‌شان را پیدا کنند و یک تیر هم اینکه با کار در حوزه مرتبط در حین خدمت بتوانند به توسعه کشور به‌ویژه در حوزه اقتصادی و تولید داخل کمک و مزیت های زیر را ایجاد کنند.
۱٫ تکمیل مهارت و تخصص‌های آموخته‌شده جوانان تحصیل‌کرده در کار عملی و واقعی و تبدیل آنها به نیروی کار حرفه‌ای که بعد از اتمام خدمت سربازی هم می‌توانند از تخصص‌شان در جهت توسعه کشور به‌ویژه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استفاده کنند.
۲٫ جلوگیری از هدررفت ظرفیت‌های موجود منابع انسانی توانمند و استفاده ارزان‌قیمت‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان از نیرو‌های انسانی متخصص و مورد نیازشان در جهت توسعه شرکت و خلأهای تیمی آنها.
۳٫ استخدام همان نیروی انسانی متخصص در شرکت محل خدمت پس از اتمام دوره سربازی و ایجاد سود سه‌جانبه هم برای دولت که توانسته است اقتصاد دانش‌بنیان را توسعه دهد، هم برای شرکت که توانسته است نیروی مورد نیازش را جذب کند و هم برای فرد که در حوزه مناسب و مورد علاقه‌اش کار
می‌کند.
۴٫ کمک به توسعه کشور و پایین آمدن میزان بیکاری و ناامیدی و قدرت گرفتن کشور در جنگ اقتصادی و بالا رفتن تعداد نیرو‌های متخصص و بامهارت.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.