صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / یمن بدترین جای جهان برای کودکان است
یمن بدترین جای جهان برای کودکان است

یمن بدترین جای جهان برای کودکان است

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند، عربستان عامل "حمله بزرگ علیه کودکان" حین جنگ کنونی در یمن است. با توجه به اینکه پایانی برای این درگیری به چشم نمی‌خورد، ناظران این سوال را مطرح می‌کنند که آیا هدف گرفتن کودکان هم رسم جدیدی در این درگیری مرگبار شده است؟

یمن

به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از پایگاه خبری دویچه‌وله، صندوق کودکان ملل متحد”یونیسف” تایید کرد ده‌ها کودک این هفته در زمان حمله هوایی نیروهای تحت امر عربستان به یک اتوبوس در یمن کشته شدند. این تراژدی نگرانی‌های شدیدی را در سراسر جهان برانگیخت و جامعه بین‌المللی آنچه را که “بزرگترین حمله به کودکان” از زمان آغاز درگیری‌ها در سال ۲۰۱۵ خواندند، به شدت محکوم کردند.

سوزانا کروگر، مدیر اجرایی نهاد آلمانی “کودکان را نجات دهید” گفت، این سازمان خواستار انجام تحقیقات کامل، فوری و مستقل درباره حمله اخیر و سایر حملات علیه غیرنظامیان و زیر ساخت‌های غیرنظامی مثل مدارس و بیمارستان‌ها است.

وی گفت: ما شاهد افزایش نگران‌کننده چنین حملاتی هستیم و هیچ اقدامی برای مسوولیت‌پذیری عامل این حوادث صورت نگرفته است.

اما این اولین باری نیست که کودکان در جنگ یمن آسیب می‌بینند. براساس آمارهای سازمان ملل متحد، بیش از ۶۰۰۰ کودک از مارس ۲۰۱۵ کشته یا زخمی شدند.

سخنگوی یونیسف به دویچه‌وله گفت: یمن بدترین جای جهان برای کودکان است. با اطمینان می‌توان گفت که اکنون هیچ جای امنی در یمن برای کودکان وجود ندارد. تقریبا تمام کودکان در یمن به دلیل جنگ نیازمند دریافت کمک‌های بشردوستانه هستند و مجموعه‌ای از عوامل چنین وضعیتی را به وجود آوردند.   

این مقام یونیسف افزود: ایمنی و حفاظت از کودکان به دلیل حملات مکرر و به دلیل خشونت بی‌وقفه علیه کودکان رو به وخامت گذاشته است. اما همچنین وضعیت انسانی در یمن به دلیل جنگ وخیم‌تر شده است.  

در پی این حمله مرگبار در یمن، برخی از ناظران این سوال را مطرح می‌کنند که آیا عربستان و ائتلاف نیروهای حامی دولتی آن عامدانه کودکان را هدف قرار می‌دهند یا خیر. اکثر تحلیلگران معتقدند که پاسخ آن چندان سر راست نیست. به گفته علی العبثی، محقق یمنی علوم سیاسی در برلین می‌گوید ائتلاف تحت امر عربستان کودکان را آشکارا هدف نمی‌گیرد اما تاریخی مملو از حملات به مناطق انباشته از غیرنظامیان دارد.

او می‌گوید: عربستان تمام یمن را یک هدف “مشروع” می‌داند که شامل مدارس، بازارها، زیر ساخت‌ها، عروسی‌ها و یتیم‌ خانه‌ها می‌شود. متاسفانه عربستان چندان تمایلی به حفاظت از غیرنظامیان در جنگ یمن ندارد. البته قساوت‌ها علیه کودکان یمنی از سمت دو سوی درگیری انجام می‌شود.

بیش از ۱۵ هزار تن از سال ۲۰۱۵ در یمن کشته و هزاران تن دیگر زخمی شده‌اند. آمریکا و سایر کشورهای غربی با پشتیبانی لجستیکی، اطلاعاتی و فروش سلاح از ائتلاف تحت امر عربستان حمایت می‌کنند و همین منجر شده است تا سازمان‌های حقوق بشری بگویند که این اقدامات به ویرانی‌ها در یکی از فقیرترین کشورهای جهان دامن زده است.  

حامیان حقوق کودکان در این میان باید اقدامات بیشتری برای پایان دادن به خشونت علیه کودکان و به صورت کلی، غیرنظامیان یمنی انجام دهند.

مدیر اجرایی نهاد “کودکان را نجات دهید” می‌گوید: این درگیری هیچ راه‌حل نظامی‌ای ندارد. تنها یک راه‌حل سیاسی می‌تواند جنگ را به اتمام رسانده و صلح را در یمن برقرار کند. تا زمانی که جنگ در یمن کاملا به پایان نرسیده باشد، ما همچنان به فعالیت‌های امدادی خودمان و ارسال کمک‌های بشردوستانه ادامه می‌دهیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.