فرشته دستپاک در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ما در سالهای گذشته علیرغم فشارهای اقتصادی موفق شدیم ۴۲۸ میلیون دلار صادرات فرش به کشورهای مختلف انجام دهیم که ۳۰ درصد آن مربوط به کشور آمریکا بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمهای آمریکا ما در سالجاری این بازار بزرگ را از دست دادیم، ولی سعی میکنیم از طرق مختلف و با صادرات به بازارهای جدید این خلا را جبران کرده و به نوعی اجازه ندهیم عدم صادرات فرش به آمریکا به ضرر تجار و بازرگانان باشد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در مورد پرداخت جوایز صادراتی نیز گفت: یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از طریق سازمان توسعه صادرات به صادرکنندگان در قالب جوایز صادراتی پرداخت میشود که استان اردبیل نیز از این سهم بهرهمند خواهد شد.
دستپاک اضافه کرد: در قدم اول یک میلیارد تومان از این منابع صرف تبلیغات خارجی خواهد شد تا در کشورهای مختلف فرش ایرانی معرفی و تبلیغ شود.
وی بیان کرد: در سال حمایت از کالای ایرانی ما از اصیلترین کالای ایرانی فرش دستباف حمایت میکنیم و نقش بانکها در پرداخت تسهیلات به بافندگان فرش بسیار حایز اهمیت است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران قدمت تولید فرش را با هزاران سال سابقه مربوط به دوران هخامنشی دانست و اظهار کرد: این هنرصنعت امروز با توجه و حمایت جدی مورد پشتیبانی واقعی است و براساس تفاهمنامهای که با سازمان فنی و حرفهای بستهایم برنامههای آموزشی منسجم برای بافندگان در همراهی با توسعه خوشههای فرش مدنظر و ملاک کار است.
دستپاک از پرداخت تسهیلات فنی و اعتباری برای راهاندازی کارگاههای فرش خبر داد و بیان کرد: در حمایت از فعالان این بخش و توسعه اشتغال در این حوزه برنامههای خوبی در حال اجراست و تلاش بر این است تا در نمایشگاه بینالمللی فرش که از سوم تا نهم شهریورماه در تهران برگزار خواهد شد نسبت به شناسایی بازارهای جدید اقدام کنیم.
وی در ادامه از تفاهم با سازمان بهزیستی برای راهاندازی کارگاههای فرشبافی خبر داد و خاطرنشان کرد: جامعه هدف بهزیستی اعم از زنان سرپرست خانوار و معلولان میتوانند از مزایای فردی و متمرکز گروهی در بهرهمندی از تسهیلات کم بهره استفاده کنند.
انتهای پیام