به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر سیاوش شهریور فرماندار شهرستان شمیرانات در این برنامه با بیان اینکه امروز با برگزاری این مراسم روز بزرگی برای شمیرانات رقم می خورد، عنوان کرد: توانمندی جوامع توسعه یافته به هم افزایی، همبستگی و تعامل و ارتباط سه ضلعی پیشرو و موثر یعنی دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی بستگی دارد. این ارتباط هم به ارتقاء و افزایش سرمایه های اجتماعی و هم به بالندگی و توسعه امور جامعه کمک می کند.
وی با اشاره به تعریف کامل و پیچیده سازمان بهداشت جهانی از واژه سلامت، عنوان کرد: بر اساس این تعریف آسایش مردم در سه حوزه جسمانی، روانی و اجتماعی، سلامتی را به همراه دارد.
دکتر شهریوربا بیان اینکه امروزه سلامت معدلی است از کلیه توانمندی های انسانی برای دستیابی به بهزیستی و زندگی بهتر، اظهار کرد: دولت به عنوان یک دولت حداکثری نمی تواند به تنهایی متولی تمامی مباحث اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشد. حتی در حوزه امنیت نیز که به شدت مساله ای حاکمیتیست اگر همکاریهای ملی و مدنی و سایراعضای جامعه نباشد، دولت ناقص می شود.
وی با اشاره به برهه تاریخی به شدت حادی که امروز با آن مواجه هستیم، عنوان کرد: در این شرایط دولت باید هزینه کردها را از حوزه درمان به سمت هزینه کرد در حوزه سلامت منتقل کند.
فرماندار شمیرانات با بیان اینکه واقعیت اینست که بحث سلامت معدل خروجی گفتمان اداره یک جامعه است، تصریح کرد: در این رابطه اگر جامعه ای شاد و امیدوار بوده، تضمین کافی برای زندگی بهتر داشته باشد ، دارای فاصله طبقاتی کمی بوده، غمگینی کمتری داشته و دارای اعتبار اجتماعی، صداقت ، ایمان، بردباری و خانواده دوستی بیشتری باشد، در این صورت در حوزه سلامت موفق است. به نظر می رسد که این فاکتورها در جامعه سنتی ایران بیشتر بوده و اگرچه امکانات در آن زمان کمتر بود ولی به ندرت کسی به دلیلی غیر از پیری جان خود را از دست می داد و جامعه خوب و سالمتری بود.
وی ادامه داد: در جامعهای که متاسفانه حداکثر مردم گرفتاری های سخت معیشتی داشته و به سختی زندگی می کنند، برگزاری و ایجاد مجامعی همچون مجمع سلامت، معجزه می کند.
شهریور با بیان اینکه من نوکر خانواده معظم شهدا و فقرا هستم، گفت: شهرستان شمیرانات جدا از پوسته بسیار متجدد ثروتمند که در لابلای افراشته های سنگ و سیمان میبینید، مردمی بسیار متدین و مهبی داشته و بخش زیادی از این جمعیت بومی به شدت به کمک خیرین احتیاج دارند. چه کسی باید به آنها کمک کند و در جهت جمع آوری و ساماندهی این کمک ها اقدام کند؟ باید برای این امور ساختار مشخصی تعریف شود که مجمع سلامت شهرستان می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه از یک طرف دولت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید اعتبارات بیشتری برای ایجاد خانه های بهداشت و ارایه خدمات بیشتر بهداشتی و درمانی به خانواده های این منطقه صرف کند، ادامه داد: از طرف دیگر بخش خصوصی و جامعه مدنی نیز باید در این رابطه مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند. در تمام جوامع پیشرفته افراد ثروتمند و افراد دارای سرمایه زیاد مسئولیتهای اجتماعی خود را در قبال مردم ایفا کرده و بخشی از این ثروت را برای برای آسایش جامعه هزینه می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وضعیت شمیرانات از نظر سرانهها از سرپل ذهاب بدتر است، عنوان کرد: چه کسی باور می کند که سرانه ورزشی و فرهنگی شهرستان شمیرانات از محرومترین منقطه ایران، کمتر است. متاسفانه این شرایط ساخته شهرداران پیشین بوده که بر بستری از دریغ و افسوس و ناتوانی نشستیم.
وی با انتقاد از شرایط سرانه بهداشتی این منطقه نیز گفت: من متأسفانه در درکه هیچ زمین و جایی برای ساخت خانه بهداشت پیدا نمی کنم. همه فروخته شده! چه کسی زمین متعلق به سرانه بهداشتی منطقه را فریز نکرده و آن را به فروش رسانده؟ به کی و کجا فروخته شده؟ ما متاسفانه در این شرایط میراث دار تمام تلخکامیهایی که امروز مطالبات به حق مردم هم پشت آنهاست. مردم حق دارند درباره پیشینه فرماندار خود بدانند ولی باید این را هم بدانند که چه میراثی به دست این فرماندار رسیده. مردم باید بدانند که فرماندار در شهرستان پیشرو، مترقی و ثروتمندی کار می کنه که سرانههای آن از سرانه محرومترین شهرستان های ایران کمتر است.
فرماندار شمیرانات با تاکید بر اینکه افراد باید پاسخگوی این شرایط باشند، عنوان کرد: سازمان بازرسی کل کشو باید بررسی کرده و بفهمد چه اتفاقی در این منطقه افتاده؟ باید جواب داده شود که چرا این سرانه ها فریز و واگذار نشده و به چه کسی فروخته شده است.
وی با طرح این سوال که چرا مردم به ما اعتماد ندارند، گفت: چون راست نگفته ایم. جواب نبود مسئولیت و اعتبار اجتماعی را باید در این موارد جستجو کرد.
شهریور با تاکید بر ضرورت فراهم آوردن حال خوب در جامعه، به شرایط مطلوب جامعه سنتی ایران اشاره کرد و گفت: امروز تمام امکانات در دسترس است ولی اصلا حالی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اتمسفر عمومی یک جامعه باید شاد، خوش و امیدوار باشد که مردم آن جامعه نیز سالم باشند، گفت: ما توانایی ایجاد این اتمسفر را داریم. ما در برابر این جامعه، شهدا و خانواده های آنها مسئولیم. موظفیم کمک کنیم تا فقرا وضع بهتری داشته باشند. موظفیم بخش خصوصی را برای تولید کار و ارایه خدمات برای ساخت بیمارستان، کلینیک و خانه بهداشت حمایت کنیم همچنین از خیرین بخواهیم که از خودشان برای آسایش مردم هزینه کنند وظیفه بنده هم به عنوان فرماندار ایجاد هماهنگی برای انجام این امور است.
فرماندار شمیرانات در خاتمه با تاکید بر ضرورت ارایه طرحی نو در شمیرانات، عنوان کرد : تحقق این امر به اراده و همت جمعی همه ما برمی گردد. باید سعی کنیم جامعه ای پیشروتر، امیدوارتر، اخلاقی تر و مومن تری داشته باشیم، چراکه هرچه جامعه اخلاقی تر باشد وابستگی و سرمایه اجتماعی موجود در آن بیشتر بوده و جامعه سالمتری خواهیم داشت.
انتهای پیام