به گزارش ایسنا، اتفاقات ناگوار و شاید هم تکراری فوتبال ایران در هفته سوم رقابتهای لیگ برتر به اوج خود رسید. دیدار تیمهای استقلال و پرسپولیس مقابل تراکتورسازی و استقلال خوزستان در تهران و اهواز اوج حاشیههایی فوتبال ایران را به همراه داشت که طی آن افرادی مصدوم و عدهای نیز با سوء استفاده از شرایط ایجاد شده سمت و سوی کریهای فوتبالی را تغییر داده و به دنبال بهرهبرداریهای خود از این اتفاقات بودند، موضوعی که به نظر میرسد به چالشی بزرگ برای فوتبال ایران تبدیل شده است.
حاشیه و درگیری در فوتبال غیرعادی نیست، نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان، فوتبال و درگیری هواداران دو مقوله مترادف و همسو هستند اما این که کریهای فوتبالی هواداران بعضا به سمت و سوی شعارهای سیاسی میرود، موضوعی است که کمتر در فوتبال روز دنیا دیده شده است.
دیدار پرسپولیس تهران و استقلال خوزستان درگیریهای سنگین و اتفاقات تلخ و ناگواری را به دنبال داشت. درگیری و شعارهای بی ضابطه و خارج از فوتبال شرایطی را در این دیدار ایجاد کرد که بارها داور مسابقه و بازیکنان پرسپولیس مجبور به توقف بازی شدند. بسیاری از افراد درباره دلایل این درگیری اظهارنظر کردند. بازیکنان پرسپولیس نوک پیکان حمله را به سوی لیدرهای پرسپولیس گرفتند. لیدرهایی که در بازی هفته دوم و در استادیوم آزادی مقابل دیگر تیم خوزستانی شرایطی را ایجاد کرده بودند که به نظر میرسد اتفاقات هفته سوم در اهواز تلافی ماجراهای استادیوم آزادی در هفته دوم بوده است.
سنگ باران اتوبوس پرسپولیسیها در اهواز و مصدومیت بسیاری از هواداران در این دیدار تنها روایت کوچکی از اتفاقات تلخی است که فوتبال ایران در روز اول از هفته سوم به خود دیده است.
دیدار استقلال برابر تراکتورسازی در روز دوم هفته سوم نیز کمتر از دیدار پرسپولیس با استقلال خوزستان حاشیه نداشت. درگیریهای هواداران خونگرم تبریزی و طرفداران پرسپولیس از ساعتها پیش از آغاز بازی شروع شده بود. درگیری که به نظر میرسد این بار شروع آن ارتباطی با تلافی رفتاری لیدرها نداشته است. هواداران تراکتورسازی که بعضا در “آزادی” رفتارهای خارج از قاعدهای از خود نشان میدادند این بار نیز مطابق گذشته با رفتارها و حرکات خاص هواداری خود به تهران آمده بودند اما ظاهرا مشکل هواداران تراکتور نبودهاند.
ماجرا از جایی آغاز شده که مسئولان انتظامی ورزشگاه در پی کنترل بعضی از رفتارهای “تحریک آمیز” عده معدود از هواداران تراکتورسازی بر آمدهاند. رفتارهایی که نه شان فوتبالی داشته و نه شان هواداری. برخورد ماموران یگان ویژه با هواداران تراکتورسازی سرآغازی شده برای ایجاد درگیری و چالش هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی با ماموران ورزشگاه آزادی. این حرکت در ادامه زمینه ساز سر دادن شعارهای هنجارشکن و درگیریهای فیزیکی بوده است.
اتفاقات حاشیه ساز دیدار استقلال و تراکتورسازی در جریان بازی و حتی بیرون از ورزشگاه آزادی نیز ادامه داشته است. موضوعی که در شرایط خاص ورزشگاه بازتاب رسانهای خارجی زیادی داشته است.
سوال این است که چرا چنین اتفاقاتی باید در فوتبال ایران رخ دهد؟ چرا باید با علم به حاشیه ساز بودن برخی از دیدارها تدابیر پیشگیرانه و منطقی اتخاذ نشده تا فضای فوتبالی به محفلی برای عقده گشاییهای عدهای خاص تبدیل نشود؟ تاریخچه دیدار تیمهای تراکتورسازی، استقلال، پرسپولیس و تیمهای خوزستانی نشان میدهد که حاشیه جزئی از این بازیهاست اما چرا از تجربیات گذاشته برای کنترل و مهار هواداران استفاده نمیشود؟
عبدالرحمان شاه حسینی، رییس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و قاضی بازنشسته دادگستری، درباره دلایل شکلگیری ناهنجاری در استادیومهای ورزشی به ایسنا، گفت: کری خوانیهای هوادارای در فوتبال امری طبیعی و رایج است و معمولا در همه دنیا این اتفاق معمول است اما این که این کری خوانیها زمینه ساز آشوب، درگیری و ناامنی شود، مقولهای است که نیازمند تدبیر و مدیریت است.
وی ادامه داد: اتفاقات اخیر هفته سوم لیگ فوتبال ایران باید بسیاری از مسئولان فوتبالی کشور را هوشیار کند. معتقدم نتوانستهایم از تجربیات گذشته در هفته سوم لیگ فوتبال به خوبی بهره ببریم. اینکه با برخوردهای خارج از قاعده و ملتهب کننده زمینه ساز ایجاد درگیریهای بزرگتر شویم، کنترل اوضاع نیست.
شاه حسینی تاکید کرد: کشور در وضعیت خاصی قرار دارد و تمام مدیران کشور نیز حساسترین دوران مدیریت خود را پشت سر میگذارند. هرگونه اشتباه سهوی و عمدی نتایج غیر قابل جبرانی را به همراه خواهد داشت. باید با درک وضعیت موجود بتوان با مدارا و تسامح از بروز اتفاقات آشوب طلبانه در فوتبال جلوگیری به عمل آورد.
رییس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در ادامه با انتقاد از مسئولان این فدراسیون، اظهار کرد: این اتفاقات نشان داد که مدیران فوتبالی ما و مسئولان برگزاری بازیها هنوز تجربه ندارند. این که در یک فضایی که میتوان با هماهنگی قبلی از بروز یک اتفاق جلوگیری کرد، زمینه ساز درگیری و آشوب میشویم حکایتی است که باید مدیران فوتبالی پاسخگوی آن باشند.
وی به مسئولان یگان ویژه و مسئولان امنیت ورزشگاهها نیز توصیه کرد که از برخوردهای تحریک آمیز برای دامنه دار کردن اعتراضات خودداری کنند.
شاه حسینی در پایان افزود: باید با هر کسی با بی تدبیری زمینه ساز بروز چنین اتفاقاتی در فوتبال شده است، برخورد شود چه لیدر باشد و چه مدیر باشگاه. این تنها راه حلی است که میتواند از تکرار اتفاقات مشابه جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، ماجرای درگیریهای تهران و اهواز در هفته سوم لیگ فوتبال ایران هشداری است برای کسانی که به دنبال برگزاری بی دردسر رقابتهای فوتبال است. امید است که مدیران و مسئولان برگزاری رقابتها در کنار مسئولان امنیتی و انتظامی ورزشگاهها به گونهای عمل کنند که علاوه بر جلوگیری از تحریک هواداران فوتبال مانع ایجاد فضایی برای سوء استفاده فرصت طلبان فراهم کنند.
انتهای پیام