صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / بخش کشاورزی سالیانه ۷میلیارد مترمکعب آب هدر می دهد
بخش کشاورزی سالیانه ۷میلیارد مترمکعب آب هدر می دهد

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر:

بخش کشاورزی سالیانه ۷میلیارد مترمکعب آب هدر می دهد

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر (وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران) گفت: سالیانه بیش از هفت میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی به هدر می رود که این میزان 14 برابر موجودی آب سد کرج (به حجم 500 میلیون مترمکعب) است.

به گزارش کسب و کار نیوز، «محمدرضا اسکندری» امروز- شنبه- در نشست خبری افزود: وقتی مسوولان برای کاهش مصرف آب راهکاری ارایه نمی کنند، یعنی بحران آب در کشور نداریم بلکه با بحران سوء مدیریت آب روبروییم.
اسکندری ادامه داد: جای تعجب است که چرا مسوولان وزارت جهاد کشاورزی برای کشت گلخانه ای یا اجرای قانون الگوی کشت و همچنین وزارت نیرو برای تحویل کنتور حجمی به بخش کشاورزی اقدامی نمی کنند.
«این نشان می دهد با کمبود آب در کشور روبرو نیستیم».
به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرکل دفتر شبکه های آبیاری و زهکشی وزارت جهاد کشاورزی بیست و پنجم اردیبهشت ماه اعلام کرد: بیش از ۶۵ درصد کشور ما در منطقه نیمه خشک و فقط ۱۵ درصد از زمین ها در منطقه مرطوب و نیمه مرطوب است. بیشتر بارش ها در نقاط مرطوب و نیمه مرطوب نیز خارج از فصل آبیاری انجام می شود که ما را به سوی مدرن سازی شبکه های آبیاری سوق می دهد.
«جلال ابوالحسنی» افزود: ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیر در کشور داریم که فقط ۱۷ درصد آن به طور سطحی و بقیه به صورت قنوات و چاه ها و سفره های زیرزمینی است.
ابوالحسنی ادامه داد: از ۱۸٫۵ میلیون هکتار از زمین های قابل کشت در کشور ۸٫۷ میلیون هکتار زمین آبی است اما کمتر از این میزان کشت می شود و در ۳٫۲ میلیون هکتار از این زمین ها از آب سدها و شبکه های آبیاری استفاده می شود و در ۱٫۷۳ میلیون هکتار هوز شبکه فرعی کار نشده است.
«همچنین ۱۴۷۰ هزار هکتار شبکه فرعی داریم که به تجدید حیات نیاز دارد و ۵٫۵ میلیون هکتار نیز زمین های پایاب قنات و چاه است».
به گفته وی، با توجه به محدودیت های آب به عنوان یک راهبرد در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است و برای یک کشاورزی پایدار مجبوریم از منابع موجود، به طور کمی و کیفی حفاظت کنیم.
سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران و مسوول مدیریت واحدهای اقتصادی وابسته به این بنیاد است. این سازمان در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد تا واحدهای پراکنده زیرمجموعه بنیاد را زیر پوشش گیرد.
این سازمان ۳۰ شرکت را دربرمی‌گیرد و در زمینه دامداری و کشاورزی تا صنایع الکترونیک و زمینه‌های مالی فعالیت می‌کند.
پانزدهم مردادماه امسال مجمع عمومی عادی سالیانه سازمان برگزار شد. مدیرعامل این سازمان در آن نشست گفت: سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۳۹۵ دارای ۴۱ شرکت بود که با ادغام و انحلال برخی شرکت‌ها، این تعداد در سال ۱۳۹۶ به ۳۵ شرکت رسید.
وی از اشتغال ۲۲۰ نفر به صورت مستقیم در پروژه‌های بخش کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: برای پروژه‌های در دست اقدام نیز اشتغال ۲۸۰ نفر را در سال ۱۳۹۷ پیش‌بینی می‌کنیم.
اسکندری ادامه داد: در بخش طیور نسبت به بودجه مصوب سال ۱۲۴ درصد تحقق تولیدات داشته‌ایم. در زمینه خوراک دام و طیور و صنایع روغن‌کشی نیز ۱۹۶ درصد، در بخش دام سبک و سنگین ۷۷ درصد، در حوزه آبزیان ۹۴ درصد و در حوزه محصولات زراعی ۸۰ درصد تحقق تولید داشته‌ایم.
وی یادآوری کرد بیشترین سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در سازمان اقتصادی کوثر در بخش معدن بود و سازمان در بخش صادرات نیز فعالیت می کند که از انتهای سال ۱۳۹۵ آغاز شده و تاکنون عمان، ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان و عراق مقصد تولیدات این سازمان در بخش مرغداری و تجهیزات فنی بوده‌است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست تاکید کرد به توسعه سازمان اقتصادی کوثر نیازی نیست و همه تلاش مجموعه باید برای استفاده بهینه از ظرفیت موجود باشد.

اقتصام*۹۱۸۶*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

میزان تبادل برق در بورس انرژی به ۶۰ درصد می‌رسد

به گزارش کسب و کار نیوز ، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در نشست مشترک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.