صفحه اصلی / اقتصادی / راه و شهرسازی / تلفن همراه در ایران ۲۴ ساله شد
تلفن همراه در ایران ۲۴ ساله شد

تلفن همراه در ایران ۲۴ ساله شد

24 سال از واگذاری نخستین سیم کارت های تلفن همراه در کشور می گذرد؛ در این مدت صنعت ارتباطات سیار در ایران رشد شتابانی تجربه کرده به شکلی که تعداد سیم کارت های فعال به نزدیک 160 میلیون فقره رسیده است.

به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، ۱۹ مرداد ۱۳۷۳ با واگذاری چهار سیم کارت به کارکنان نهاد ریاست جمهوری، عرضه سیم کارت تلفن همراه در ایران به طور رسمی آغاز شد.
بهره برداری از نخستین فاز شبکه تلفن همراه کشور، در مرداد ماه سال ۱۳۷۳ در شهر تهران با ۲۴ سایت BTS و با ظرفیت ۹۲۰۰ شماره آغاز شد.
به دنبال استقبال غیرمنتظره و بی نظیر مردم از این پدیده، شرکت مخابرات ایران درصدد گسترش پوشش آن از تهران به کل کشور برآمد. بنابراین با توجه به نیاز و تقاضای مردم به این پدیده، فعالیت هایی متناسب با جهت گیری جهانی برای توسعه شبکه تلفن همراه در اهداف عالی مجموعه مخابرات کشور صورت گرفت.
در ادامه این برنامه، هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اساسنامه شرکت ارتباطات سیار را با سرمایه ۲ هزار میلیارد ریالی تصویب کرد و همه وظایف امور ارتباطات سیار شرکت مخابرات ایران به شرکت ارتباطات سیارایران واگذار شد.
با جدی شدن خصوصی ‌سازی صنعت مخابرات کشور و اهمیت حضور در بازار رقابت تجاری، این شرکت از سال ۱۳۸۶، با نام «همراه اول»، نشان دو حلقه، رنگ فیروزه ای و نارنجی و شعار «هیچکس تنها نیست» فعالیت خود را ادامه داد.
همچنین در سال ۱۳۸۹ پس از خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران، این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد. شرکت ارتباطات سیار ایران در ۲۸ آذر ۱۳۸۹، پنج درصد سهام (معادل ۱۰۳ میلیون سهم) خود را در فرابورس عرضه کرد. روز ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ نماد همراه اول در بازار بورس بازگشایی شد و این شرکت از آن سال در بازار سرمایه حضور دارد.
شرکت ارتباطات سیار ایران که برای دومین بار پیاپی موفق شده رتبه اول در استفاده حداکثری از منابع و مهارت های ایرانی در ارزیابی عملکرد اپراتورها توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را کسب کند، با بیش از ۱۰۰ میلیون سیم کارت واگذار شده در ۱۲۴۶ شهر (۱۰۰درصد شهرها) و بیش از ۴۳ هزار روستا (حدود ۹۰ درصد روستاها) و بیش از ۷۰ هزار کیلومتر از جاده های کشور، بیش از ۹۷ درصد پوشش جمعیتی کشور را تحت پوشش دارد.
ضریب نفوذ اپراتور اول ۹۰٫۳ درصد و ارتباط رومینگ بین الملل آن با ۲۷۰ اپراتور در ۱۱۲ کشور جهان برقرار است. همراه اول، علاوه بر این که پیشتاز عرضه سیم کارت در کشور بوده، با نوسازی مداوم شبکه خود، به روزترین تجهیزات شبکه تلفن همراه کشور را نیز داراست.
همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور در هر دو حوزه مکالمه و دیتا، مجوز ارتقای پروانه ارائه خدمات تلفن همراه به نسل ۳ و نسل های بالاتر را در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۳، دریافت کرد و اکنون با گذشت کمتر از ۴ سال، ۱۹ هزار و ۳۳۰ سایت نسل سه و ۱۷ هزار و ۴۰۰ سایت نسل چهار و چهار و نیم در شبکه این اپراتور فعال است و بر این اساس همراه اول تنها اپراتور کشور است که در تمامی شهرها پوشش اینترنت پرسرعت دارد.
علاوه بر این، اپراتور اول در پنج سال گذشته، در ارزیابی رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) که بر اساس استاندارد EFQM صورت می گیرد، برترین جایگاه اپراتورهای تلفن همراه کشور را برای خود حفظ کرده است.
اقتصام*۹۱۸۶*۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

تخصیص اراضی رایگان در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر

به گزارش کسب و کار نیوز ، تخصیص عرضه زمین به متقاضیان در طی سال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.