دکتر علیاکبر پورفتحالله در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت ارزشگذاری و تعرفهگذاری فرآوردههای خونی در کشور، گفت: در حال حاضر به جز خون کامل سایر فرآوردههای خونی ارزشگذاری شده و بخشی از هزینههای آنها دریافت میشود که این اتفاق نقش مهمی در مصرف خون در کشور داشته است؛ بهطوریکه بعد از تعرفهگذاری فرآوردههای خونی شاهد کاهش پنج درصدی مصرف آنها در کشور بودهایم. فکر میکنم ارزشگذاری خدماتمان بیش از این میتواند در منطقیسازی مصرف کمک کند.
وی افزود: متاسفانه بخش عمده درمان در مراکز دولتی انجام میشود و در این مراکز هزینهها احساس نمیشود؛ این درحالیست که ارزشگذاری خدمات در مراکز خصوصی بیشتر به چشم میآید و تاثیرگذاریاش هم محسوس است. بنابراین اگر بتوانیم این بحث را در مراکز درمانی دولتی هم ساماندهی کنیم تا پزشکی که این فرآوردهها را تجویز میکند، هزینههای آن را احساس کند، منجر به منطقی شدن مصرف خون و فرآوردههای خونی میشود. این الگو، مدلی است که در بسیاری از کشورها انجام شده و بسیار مهم است.
پورفتحالله تاکید کرد: باید بدانیم که مصرف خون کامل، تنها برای خونریزیهای تروما است و باید همیشه در دسترس باشد تا جان بیماران به خطر نیفتد. بر همین اساس سازمان انتقال خون همواره این محصول را فراهم میکند.
انتهای پیام