بر اساس سیاستهای جدیدی ارز دولت و بانک مرکزی، ارز حاصل از صادرات کلیه صادرات غیرنفتی کشور اعم از عمده و خرد در بازار ثانویه و با نرخ توافقی مبادله خواهد شد و در این جریان صرافیهای مجاز معتبر بهعنوان واسطه عمل خواهند کرد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، طبق بخشنامهای که دیروز از سوی بانک مرکزی منتشر شد، خریدوفروش ارز حاصل از صادرات بهصورت حوالههای ارزی در چارچوب مقررات ارزی بر مبنای نرخ بازار صرفاً از طریق سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) مجاز است.
همچنین صرافیهای مجاز معتبر موظفاند حوالههای ارزی خریداری شده از صادرکنندگان را در سامانه نیما رأساً و یا بهواسطه سایر صرافیهای معتبر و بانکهای عامل حداکثر ظرف مدت سه روز کاری به فروش رسانند ضمن اینکه نرخ فروش ارز صرافیهای مجاز معتبر حداکثر یک درصد بالای نرخ خرید مندرج در سامانه نیما و سنا خواهد بود.
بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، خریدوفروش ارز بهصورت اسکناس (معاملات جزئی بر مبنای مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافیها) توسط صرافیهای مجاز معتبر صرفاً با ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) امکانپذیر است و کلیه صرافیهای مجاز معتبر میتوانند نسبت به خرید ارز بهصورت اسکناس با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی اقدام کنند.
گفتنی است فروش ارز بهصورت اسکناس توسط صرافیهای مجاز معتبر بابت مصارف ارزی خدماتی و با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی مجاز است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، صرافیهای مجاز معتبر میتوانند حداکثر پنج درصد از حوالههای ارزی خریداری شده را تبدیل به ارز بهصورت اسکناس کرده و برای مصارف ارزی خدماتی به فروش برسانند و تمامی هزینههای نقل و انتقالات و تبدیلات ارزی به عهده مشتری خواهد بود.
سقف ارز مسافرتی ۵۰۰۰ یورو شد
بر اساس اعلام بانک مرکزی مسافران میتوانند با ارائه بلیت – گذرنامه و ویزا (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها، از صرافیهای مجاز ارز خریداری کنند. همچنین صرافیها مجازند تا سقف معادل مبلغ ۱۰۰ یورو برای هر نفر بابت هزینه خدمات کنسولی سفارتخانههای خارجی، از جمله خدمات اخذ روادید و کنسولی ارز به متقاضیان بفروشند.