صفحه اصلی / سرخط خبرها / خبرنگار، چهره آگاه جامعه
خبرنگار، چهره آگاه جامعه

خبرنگار، چهره آگاه جامعه

آگاه سازی جامعه رسالت خبرنگار عنوان و پروردگار در قرآن کریم به قلم سوگند خورده است، خبر و قلم رابطه ای مانوس داشته که کرامت کار در این حوزه با انسانیت تعریف می شود.

 

به عقیده کارشناسان، خبرنگاری حرفه ای در ظاهر جذاب اما به واقع کاری است جان ستان که از کنارش بسیاری به سادگی می گذرند.این حرفه ممزوجی از هنر نوشتن، تصویرگری و فضاسازی است، کاری به مثابه تخصصی که اهالی هنر و فرهنگ، هر یک به یکی از این هنرها تسلط دارند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، خبرنگار علاوه بر توانایی در ارائه ظرافت هایی نوشتاری ، موضوع یابی و درک شرایط متناسب با محیط پیرامونی با لحاظ کردن منافع عمومی
و انتقال صحیح مفاهیم و محتوای خبری نقشی ممتاز در ایجاد همگرایی ملی دارند.

** تاکید وزیر ارشاد بر نقش خبرنگاران در همگرایی ملی
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود اقوام مختلف در کشور را فرصتی برای معرفی نمادها، آیین ها، فرهنگ و تمدن کشور دانست و گفت: تبیین ظرفیت قومیت ها، احترام به اقوام مختلف کشور، تاکید بر نقش و جایگاه قومیت ها در تقویت دیپلماسی فرهنگی، تاکید بر عدم تقابل زبان ملی و محلی از جمله اقداماتی است که رسانه ها می توانند در همگرایی و همبستگی ملی با محوریت شناخت اقوام مختلف کشور داشته باشند.
وی رسانه ها را آیینه ای برای معرفی اقوام ایرانی در کشور و جامعه بین الملل برشمرد و ادامه داد: دشمن همواره سعی کرده از تهدیدات ناشی از تنوع و تعدد قومیتی به نفع خود سود ببرد و در ایجاد شکاف برای رسوخ سیاسی و فرهنگی به کشور بکوشد اما همواره بزرگان سیاسی و عموم اقوام مانع نفوذ دشمن شده اند؛ اما رسانه ها با نقشی که در فرهنگ سازی و معرفی قومیت های مختلف دارند می توانند این فرصت ها را تقویت کنند و در معرفی آن و گره زدن آن به فرهنگ عمومی کشور تلاش کنند.

**معاون مطبوعاتی: دغدغه اصلی خبرنگار، گسترش آزادی بیان و اندیشه است
محمدسلطانی فر معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اما دغدغه اصلی خبرنگار را کسب خبر، گسترش آزادی بیان و اندیشه عنوان و اظهارکرد: از این رو خبرنگاران، نماینده افکار عمومی و دیده بان جامعه محسوب می شوند.
سلطانی فر در قالب پیام تبریک به خبرنگاران افزود: با وجود اینکه خبرنگاری در دنیا، حرفه ای سخت و زیان آور به شمار می رود، اغلب خبرنگاران در کشور ما بر اثر تداوم فشارهای کاری در این حرفه، دارای مشکلات جسمی و روحی شده و با این حال آنچنان که باید و شاید دستگاه های مسئول، حقوق حقه آنها را ادا نمی کنند و قوانین حمایتی از خبرنگاران و نهادهای حمایتی از آنان برای احقاق حقوقشان در حداقل هاست.

**موسیقیدان پیشکسوت: خبرنگاران صدای جامعه هستند
حسین علیزاده موسیقی و نوازنده پیشکسوت تار می گوید: خبرنگاران آگاهی بخشان جامعه هستند و اگر آنان نبودند، صدایی به گوش مردم نمی رسید.
علیزاده با بیان اینکه تنها تعداد معدودی از خبرنگاران به دنبال مسایل حاشیه ای هستند، ادامه داد: البته این فرهنگ منفی در میان خبرنگاران بسیار کم است به ویژه خبرنگاران جوانی که با انرژی این رشته را دنبال می کنند، حضورشان در این عرصه بسیار مثبت است.
نوازنده پیشکسوت حضور خبرنگاران را باعث ارتقا فرهنگی جامعه دانست و اظهار داشت: حضور تاثیرگذار خبرنگاران فقط به خبرگزاری ها و روزنامه ها محدود نیست؛ بلکه آنها در فضای مجازی نیز حضور مثبتی دارند.

** یک نقاش: خبرنگاران به دنبال کشف حقیقت هستند
حبیب‌الله صادقی هنرمند نقاش با تاکید بر حفظ سلامت قلم خبرنگار گفت: نجابت و پاکیزگی قلم روزنامه نگار از الزامات شکل گیری جریان فرهنگی در کشور است و این روحیه از برکات روزنامه نگاری انقلاب و دفاع مقدس به نسل امروز منتقل شده است.
هنرمند نقاش با اشاره به روزنامه نگاری در دوران دفاع مقدس گفت: زمانی که هم پیمانان آمریکایی، غربی و عرب رژیم صدام، مقابل ایران متحد شده بودند و لشکر کفر در خیال نابودی اسلام بود، انتخاب عنوان «دفاع دمقدس» به جای جنگ، واژه ای بود که به برکت قلم روزنامه نگاران انقلابی در ادبیات دوران جنگ هشت ساله شکل گرفت.
نقاش انقلابی با اشاره به شهدای خبرنگار و عکاس دفاع مقدس گفت: باورها و آرمانهای افرادی که برای رساندن صدای حق علیه باطل در جبهه های جنگ جان خود را از دست گرفتند و با خون خود نقشه راه و الگوهای رسانه ای را برای نسل امروز ترسیم کردند.
وی افزود: خبررسانی یکی از مهمترین موضوع های جدی در جهان معاصر است و رسوایی «واتر گِیت» نیز یکی از نمونه های مهم در روزنامه نگاری جهان است.
این هنرمند نقاش با اشاره به نقش ظریف روزنامه نگاری در روشنگری جامعه گفت: رسانه نقش تحلیلی و تبیینی درحرکت جامعه ایفا می‌کند و کشورهای توسعه یافته از رسانه های قدرتمندی برخوردار هستند.

**گوینده پیشکسوت: خبرنگاران با کارشکنی روبه رو هستند
بهروز رضوی دوبلور و گوینده پیشکسوت رادیو هم درباره خبرنگاران گفت: باید به رسانه‌ای‌ها بیشتر بها داده شود، به ویژه در این شرایط که هیچ کس آنطور که باید وظیفه و حق خود را نمی شناسد و متاسفانه خبرنگاران به جای همکاری، تنها با کارشکنی مواجهند.
وی ادامه داد: مطبوعات در شرایط امروزی که هیچ تکلیفی معلوم نیست، وظیفه سنگینی دارند، آنها هم گرفتاری سنگ اندازی های روزگار هستند و اینکه چه بگویند، چه نگویند، چه بنویسند و چه ننویسند. کار در مطبوعات به ویژه خبرنگاری از جمله مشاغل مظلوم است و خبرنگاران در شرایط کنونی مانند مرغ عروسی و عزا هستند که هراتفاقی بیفتد آنها را سر می بُرند.

**مولف کتاب: خبرنگار خوب مخاطب را به رسمیت می شناسد
صدیقه ببران مولف کتاب «اصول و مهارت های مصاحبه خبری» درباره خبرنگاری و خبر گفت: امروزه وارد عرصه جدیدی از فضای حوزه اطلاع رسانی و بحث رسانه ها شده ایم، رسانه های امروز با رسانه های ۲۰ سال پیش فرق می کنند اگر هر سال روز خبرنگار را گرامی می داریم لازم است توجه داشته باشیم خبرنگار امسال ما با خبرنگار سال گذشته باید فرق داشته باشد.
به گفته وی، حوزه رسانه در جهان امروز عرصه رقابت بسیار فشرده ای است که این فشردگی بسیار بارز است، امروز به شکل های متعدد هجمه و بمباران پیام های رسانه ای را داریم که تولیدکننده آنان افراد بسیار متبحر، با تجربه، بسیار قوی و قدری هستند؛ لذا خبرنگار امروز باید در برابر این ماجرا و رقابت یک مزیت رقابتی داشته باشد تا دیده شود وگرنه از میدان رقابت حذف می شود، خبرنگار امروز باید با توجه به ویژگی های زمانی و مکانی خبر را تهیه کند.
مولف کتاب «اصول و مهارت های مصاحبه خبری» ادامه داد: خبرنگار ما اگر سال گذشته با یک روش کار می کرد امسال باید رویه خود را به روزتر کند و متوجه این نکته باشد که به تنهایی نمی تواند رسانه جریان حقیقی را با رسانه جریان مجازی توام کند.
روایت اصحاب فرهنگ و هنر از حرفه خبر و خبرنگاری نشانگر، نقش ممتاز و جریان ساز ناقلان خبر است.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.