صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / مجوز واردات کاغذ گلاسه تا سقف ۲۵ هزار تن صادر شد
مجوز واردات کاغذ گلاسه تا سقف ۲۵ هزار تن صادر شد

مجوز واردات کاغذ گلاسه تا سقف ۲۵ هزار تن صادر شد

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت گفت: برای جلوگیری از جابجایی تعرفه و دقت نظر در واردات کاغذ گلاسه، وارادات این نوع کاغذ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سقف 25 هزار تن مطابق فرآیند تعیین شده انجام می گیرد.

به گزارش چهارشنبه تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمدرضا کلامی» افزود: کارگروه رصد و پایش بازار کاغذ از آذرماه پارسال به طور مستمر موضوعات مرتبط با تامین و تنظیم بازار را رصد می کند.
وی ادامه داد: با بررسی واردات سایر کاغذها و مقوا با تعرفه کاغذ و مقوای گلاسه و بروز تخلفاتی در زمینه اظهار خلاف گمرکی، تصمیم گرفته شد با همکاری سازمان های مسوول برای جلوگیری از تخلفات گمرکی و جابجایی تحت تعرفه دیگر اقدام کنیم.
کلامی، میزان نیاز کشور به کاغذ گلاسه را بیش از ۲۵ هزار تن برآورد کرد و افزود: واردات ۱۵۵ هزار تن کاغذ گلاسه بیانگر دگراظهاری و جابجایی تعرفه است؛ بنابراین به منظور جلوگیری از این امر مقرر شد تا پایان امسال واردات کاغذ گلاسه تا سقف ۲۵ هزار تن با نرخ ارز مبادله ای مجاز باشد و بقیه در صورت تقاضای بیشتر از سقف با ارز متقاضی از ردیف تعرفه های تامین شود.
کلامی تصریح کرد: برای جلوگیری از جابجایی تعرفه و دقت نظر در واردات کاغذ گلاسه وارادات این نوع کاغذ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سقف ۲۵ هزار تن مطابق فرآیند تعیین شده انجام می پذیرد.
«متقاضی، درخواست ثبت سفارش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت می کند و پس از بررسی های لازم با همکاری انجمن واردکنندگان، مراتب به سامانه ثبت سفارش و سامانه جامع تجارت منعکس می شود و فرایند، طبق روال پیش می رود».
به گفته کلامی مقرر شد گمرک جمهوری اسلامی ایران انواع کاغذ به شماره تعرفه های مشخص را در مسیر قرمز قرار داده و فهرست واردکنندگان کاغذ و مقوا تحت تعرفه های تعیین شده در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ را با ذکر نوع کاغذ و مقوا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت اعلام کند.
به گزارش کسب و کار نیوز، وزارت صنعت، معدن و تجارت دیروز نیز اعلام کرد با واردات ۲۰ هزار تن کاغذ برای تامین کسری کاغذ مطبوعات و روزنامه موافقت شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی حاضر شد تا وضعیت بازار کاغذ و تولید آن با کلسیم کربنات (بدون مصرف چوب) را بررسی کند.
«محمد شریعتمداری» در پایان این نشست به تارنمای خانه ملت گفت: دستور کار امروز کمیسیون فرهنگی رسیدگی بود که این مسئله به جهات مختلف از جمله توجه به تولید این محصول در کشور به ویژه مورد توجه قرار گرفت.
وی تاکید کرد در تولید کاغذ داخلی باید به مسائل زیست محیطی توجه ویژه‌ای کرد که به دلیل محدودیت جنگل‌های کشور با محدودیت‌هایی روبروست؛ از این رو، باید از چوب وارداتی و راه های دیگر بهره‌مند شویم که کمیسیون فرهنگی در این زمینه اعلام حمایت و یاری کرد.
شریعتمداری ادامه داد: نوسان نرخ ارز بر بازار کاغذ نیز اثر گذاشت اما با اجرای سیاست‌های جدید بسته ارزی دولت انتظار بهبود وضعیت بازار کاغذ وجود دارد که امیدواریم بتوانیم در کنار سایر تصمیم ها این بازار را کنترل کنیم.
وی اضافه کرد: تعزیرات حکومتی زیر نظر وزارت دادگستری برای رسیدگی به سودجویی‌ها در بازار ارز وارد عمل شده است و با سودجویان برخورد قاطع می‌کند.
«از سوی دیگر کمیسیون تنظیم بازار با موضوع کاغذ تشکیل جلسه داد و نرخ ۴ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت سقف کاغذ در بازار تعیین و تصویب شد و هرگونه تخلف در این زمینه و گرانفروشی در این حوزه تخلف محسوب می‌شود».
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: هرگونه نگهداری و دپو کاغذ در انبارها با توجه به شناسایی واردکنندگان و تولیدکنندگان تخلف محسوب می‌شود و با همه متخلفان که در این زمینه اقدام کرده باشند برخورد جدی صورت می‌گیرد و همه متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.
وضع صنعت کاغذ کشور با وجود برنامه دولت برای حمایت از این بخش با تخصیص ارز یارانه ای، آنطور که «ابوالفضل روغنی گلپایگانی» رییس سندیکای کاغذ و مقوای ایران، می گوید، چندان مناسب نیست و «عده ای فرصت طلب و رانت جو وارد بازار شده و عرصه را برای مصرف کنندگان کاغذ تنگ کرده اند».
قیمت کاغذ روزنامه در یک سال اخیر رشد بیش از ۲ برابری را تجربه کرده است؛ موضوعی که ظلمی در حق روزنامه نگاران و اهالی مطبوعات تلقی می شود؛ برخی افراد سودجو با فرصت پیش آمده ناشی از تغییر سیاست های ارزی، ارز دولتی برای واردات کاغذ گرفته اند اما خارج از مسیر، در بازار به دنبال توزیع کالاهای خود هستند.
از سوی دیگر، تولیدکنندگان انواع کاغذ نیز از گرانی و کمبود مواد اولیه شکایت دارند؛ گرانی هایی که برخی از آنها از افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی سرچشمه می گیرد که خود یا متاثر از نوسان های ارزی است یا از افزایش قیمت مواد اولیه داخلی که قیمت جهانی دارند، ناشی می شود.
در این پیوند، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به ایرنا گفت: دولت با هدف حمایت از مقوله دانش و فرهنگ در کشور، ارز یارانه ای ۳۸۰۰ تومانی به واردات کاغذ می دهد که تنها کالای غیر اساسی است که از این ارز استفاده می کند.
«رضا رحمانی» اضافه کرد: در صنعت کاغذ روزنامه با مشکل قدیمی بودن فناوری ها و دستگاه ها و کمبود مواد اولیه روبروییم اما پارسال ۱۰۰ هزار تن کاغذ بسته بندی صادر شد و قرار است امسال به ۲ برابر افزایش یابد.

اقتصام*۹۱۸۹*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

۳۰ درصد واردات در سال آینده با ارز آزاد تأمین می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز، هجدهمین نشست از دوره دهم هیأت نمایندگان اتاق ایران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.