به گزارش کسب و کار نیوز، بوکس یکی از ویژهترین رشتههای رزمی حاضر در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا است که شرایط آن با همهی رشتههای اعزامی کاروان ایران متفاوت است. رشتهای المپیکی که به جای داشتن مدالهای متعدد با توجه به پتانسیل بالای این رشته در ایران، تنها با حواشی خود بر سر زبانها است. بوکس تنها رشته اعزامی به جاکارتا است که بعد از انقلاب فقط با یک رئیس فدراسیون (حاجاحمد ناطقنوری) فعالیت میکرد تا اینکه در اواخر سال گذشته، حسین ثوری دومین رئیس بعد از انقلاب این فدراسیون پس از استعفای ناطقنوری شد.
بوکس ایران در سنگین وزنها یکی از شانسهای مدال کاروان ایران در دورههای گذشته بازیهای آسیایی بود اما در هجدهمین دوره این رقابتها، به دلیل حذف اوزان سنگین کسب مدال این رشته در هالهای از ابهام قرار گرفته است چرا که بر خلاف ایران، سایر کشورهای آسیایی در سبک وزنها بوکسورهای خوبی دارند که در آسیا و جهان مدال آور بودهاند.
با این وجود، کادرفنی فعلی تیم ملی بوکس (اکبر احدی و علی مظاهری) با سه بوکسور جوان و سبک وزن خود عملکرد قابل قبولی را در رقابتهای تدارکاتی از خود بر جای گذاشتهاند. همین مسئله باعث شده است مسئولان و مربیان تیم ملی امید زیادی برای کسب مدال در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا داشته باشند.
– جوانترین تیم تاریخ بوکس ایران در بازیهای آسیایی
تیم فعلی و اعزامی به جاکارتا، با حضور نفراتی چون امید احمدیصفا، شاهین موسوی و سجاد کاظمزاده جوانترین تیم تاریخ بوکس ایران در بازیهای آسیایی است.
۱) امید احمدیصفا بوکسور وزن ۴۹ کیلوگرم: ۲۴ سال
۲) سجاد کاظمزاده بوکسور وزن ۶۹ کیلوگرم: ۲۲ سال
۳) شاهین موسوی بوکسور وزن ۷۵ کیلوگرم: ۲۲ سال
– بهترین و بدترین عملکرد تیم ملی بوکس در بازیهای آسیایی(از نظر رتبه تیمی)
الف) بهترین عملکرد تیم ملی بوکس ایران در ادوار مختلف این رقابتها به بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران برمیگردد که بوکسورهای ایران با کسب ۳ مدال طلا، ۲ مدال نقره و ۵ مدال برنز روی سکوی دوم تیمی رقابتها ایستادند.
ب) بدترین عملکرد تیم ملی ایران نیز در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوآنگژو بود که مشتزنان ایران با کسب ۳ مدال برنز در جایگاه نهم تیمی قرار گرفتند.
– مدالهای تیم ملی بوکس در دورههای مختلف بازیهای آسیایی
۱) سومین دوره (۱۹۵۸ – توکیو): ۳ نقره و ۳ برنز
وازیک قازاریان(نقره)، سورن پیرجانیان(نقره)، لئون خاچاطوریان(نقره)، امیر یاوری(برنز)، ایزاریا ایلخانوف(برنز)، اکبر خوجینی(برنز)، کاراپت کوچار، صادق علیاکبرزاده و حسن پاکاندام
۲) پنجمین دوره (۱۹۶۶ – بانکوک): ۴ برنز
ناصر آقایی(برنز)، التفات طالبی(برنز)، آلوش عباسی(برنز) و حسین فتحیانپور(برنز)
۳) ششمین دوره (۱۹۷۰ – بانکوک): ۱ نقره و ۲ برنز
عمران حاتمی (نقره)، محمد ساروخانی(برنز) و غلامحسین پاکمنش(برنز)
۴) هفتمین دوره (۱۹۷۴ – تهران): ۳ طلا، ۲ نقره و ۵ برنز
شریف دلارام(طلا)، ماسیس هامبارسونیان(طلا)، عبدالرضا انداوه(طلا)، عبدالرضا انصاری(نقره)، جبار فعلی(نقره)، هاملت میناسیان(برنز)، فرشید انتقامی(برنز)، احمد پورافتخاری(برنز)، وارتکس پارسانیان(برنز)، حسین مادردوست(برنز) و آرمید بوگوسیان
۵) یازدهمین دوره (۱۹۹۰ – پکن): ۱ نقره و ۲ برنز
علیاصغر کاظمی(نقره)، سیامک ورزیده(برنز) و ایرج کیارستمی(برنز)
۶) دوازدهمین دوره (۱۹۹۴ – هیروشیما): ۱ طلا، ۱ نقره و ۲ برنز
ایوب پورتقی فرشچی(طلا)، محمدرضا صمدی(نقره)، انوشیروان نوریان(برنز ) و بهمن عزیزپور(برنز)، آرمان نقدی، علی اصغری، بیژن باتمانی، محمدرضا شاطرلو، پژمان چالاک، امید رشید، اسدالله جوهری و سیامک ورزیده
۷) سیزدهمین دوره (۱۹۹۸ – بانکوک): ۱ نقره و ۱ برنز
محمدرضا صمدی(نقره)، روحالله حسینی(برنز)، اکبر احدی، بیژن باتمانی، حسن مرادنژاد، بابک مقیمی، انوشیروان نوریان، اسفندیار محمدی، ابراهیم موسوی و علی درویش
۸) پانزدهمین دوره (۲۰۰۶ – دوحه): ۱ طلا و ۳ برنز
علی مظاهری(طلا)، محمد ستارپور(برنز)، مهدی قربانی(برنز)، جاسم دلاوری(برنز)، صادق فرجزاده، عمران اکبری، مهرداد حمیدیان، سعید نوروزی، مرتضی سپهوند و همایون امیری
۹) شانزدهمین دوره (۲۰۱۰ – گوآنگژو): ۳ برنز
محمد ستارپور(برنز)، علی مظاهری(برنز)، روحالله حسینی(برنز)، مسعود ریگی، عمران اکبری، فروتن گلآرا، هومن کریمی، مرتضی سپهوند و احسان روزبهانی
۱۰) هفدهمین دوره (۲۰۱۴ – اینچئون): ۲ نقره و ۱ برنز
علی مظاهری(نقره)، جاسم دلاوری(نقره)، احسان روزبهانی(برنز)، فروتن گلآرا، امین قاسمیپور و سجاد محرابی
– رقبای اصلی بوکسورهای ایران در جاکارتا
کشورهای قزاقستان، ازبکستان، تایلند، مغولستان، چین و حتی خود کشور اندونزی، به ترتیب از مدعیان اصلی کسب مدال در اوزان سبک هستند.
– نکات قابل توجه
۱) ایران بعد از انقلاب اسلامی در اوزان سبک موفق به کسب مدال در بازیهای آسیایی نشده است.
۲) امید احمدیصفا بوکسور وزن ۴۹ کیلوگرم تیم ملی در صورت کسب مدال در این رقابتها، اولین بوکسور مدال آور ایران در این وزن خواهد بود.
۳) اکبر احدی پر افتخارترین سرمربی بوکس ایران هدایت سه بوکسور ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را به عنوان سرمربی بر عهده دارد.
۴) برای نخستین بار است که اوزان سنگین وزن بوکس در بازیهای آسیایی حضور ندارند و از این جهت سبک وزنترین تیم ایران عازم جاکارتا میشود.
۵) فدراسیون بوکس با اعزام ۳ بوکسور به اندونزی، کوچکترین تیم ملی خود (از نظر تعداد ورزشکار) بعد از انقلاب را عازم بازیهای آسیایی میکند.
۶) ایران تا کنون در بوکس بانوان نمایندهای نداشته است.
– زمان مسابقات بوکس
رقابتهای بوکس بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا از ۲۴ آگوست(دوم شهریور ماه) تا یکم سپتامبر(دهم شهریور ماه) پیگیری میشود.
انتهای پیام