گروه بانک، بیمه و بورس
به گزارش کسب و کار نیوز بر همین اساس پیشبینی میشود در کنار فرهنگ ضعیفی که در کشور در رابطه با بیمه وجود دارد، ضعف مالی مردم نیز عامل مهم رویگردانی از صنعت بیمه باشد. در این رابطه، اما رئیس کل بیمه مرکزی از عدم افزایش حق بیمهها و همچنین اتخاذ سیاستهای تشویقی برای جذب قشر حداقلیبگیر خبر میدهد. غلامرضا سلیمانی در همین رابطه به «کسبوکار» میگوید: مهمترین اقدام ما برای حمایت از این قشر این است که حق بیمهها را افزایش ندادهایم و این مسئله با توجه به حجم خسارتی که شرکتهای بیمه میپردازند، قابل توجه است، چراکه صنعت بیمه گاهی ۸۴ درصد و گاهی صددرصد و بالاتر خسارت پرداخت میکند. همکاران ما میگویند شما چرا نرخ حق بیمه را افزایش نمیدهید، اما هدف ما این است که مردم و شرایط آنها را مراعات کنیم. به همین دلیل برای اینکه از فشار به مردم عادی کاسته شود، چیزی به حق بیمه نیفزودهایم و تلاش ما هم بر این است که از این پس چیزی به آن اضافه نکنیم. البته در برخی بخشها فشار خسارت مانع از تداوم چنین سیاستی میشود، اما در هر صورت تلاش ما بر عدم افزایش این حق بیمه خواهد بود و در این راستا برنامههایی را اتخاذ میکنیم.
اتخاذ اصلاحات مالی در صنعت بیمه
وی در ادامه با اشاره به اصلاحات مالی که در صنعت بیمه انجام خواهد شد، گفت: مجامع تمامی شرکتهای بیمه برگزار شده است و تکالیفی که در مجمع باید بیان میشد، عنوان شده است، بر این اساس اصلاحات لازم نیز در رابطه با سال مالی ۹۶ انجام خواهد شد.رئیس کل بیمه مرکزی افزود: ۱۹٫۳ میلیون بیمهنامه و نزدیک به ۱۶٫۱ میلیون فقره خسارت نیز انجام شده است، ضمن اینکه تعداد بیمههای صادره و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه ۷٫۷ و ۲۸٫۳ درصد رشد داشته؛ ضمن اینکه سهم بخش غیردولتی از خسارت پرداختی صنعت بیمه ۶۶٫۳ درصد بوده که این سهم در حال رشد است.
پیشنهاد ادغام شرکتهای بیمه
وی تصریح کرد: سایز صنعت بیمه باید بزرگ شود، این در حالیست که در مجموع صنعت بیمه در کشور به غیر از بیمه ایران که درصد مناسبی از بازار را دارد، سایر شرکتهای بیمهای، کوچک به شمار میرود؛ پس بنا بر این است که پیشنهاد ادغام شرکتهای بیمهای را به این شرکتها بدهیم.سلیمانی گفت: نسبت به ایجاد و تاسیس شرکتهای بیمهای جدید بهخصوص در بخشخصوصی استقبال خواهیم کرد؛ البته ما دستور نخواهیم داد، چراکه صاحبان سهام باید تصمیم بگیرند. برخی از شرکتها وضعیت خوبی دارند و در حال رشد هستند؛ ولی در مورد دو تا سه شرکت در حال بررسی هستیم که بتوانیم آنها را برای ادغام تشویق کنیم.وی افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام، برخی از شرکتهای بینالمللی بیمه که با شرکتهای آمریکایی مراوده داشتند، به ما اعلام کردند که نمیتوانند ادامه همکاری با ایران داشته باشند، اما توان شرکتهای ایرانی و بیمه مرکزی، در آن حدی هست که اگر خارج شدند، بتواند بیمه اتکایی را به داخل منتقل کند.وی با اشاره به اینکه با سابقه ۲۴ ساله مشغول به کار هستم؛ عضو هیات علمی بوده و هنوز بازنشسته نشدهام، افزود: باید سهم بیمه در تولید ناخالص داخلی را از ۲٫۳ درصد به ۳٫۲ درصد برسانیم؛ ضمن اینکه افزایش صددرصدی رشد سهم بیمه را داشته باشیم و هر فرد ایرانی هر کار اقتصادی بخواهد انجام دهد باید بیمه کنارش باشد.رئیس کل بیمه مرکزی گفت: انتظار جامعه و مردم این است که پوشش بیمه بالاتر باشد؛ این در حالیست که باید تلاش کرد سهم بیمه را دو برابر کنیم؛ البته باید سهم بیمه غیردولتی را افزایش دهیم و امیدواریم بخشی از سهم بیمههای دولتی را به صورت بلوکی عرضه کنیم.وی افزود: علاقه مندیم بخش خصوصی بیشترین سهم را داشته باشند؛ البته باید پوشش بیمه های نوین را توسعه دهیم. هر سال حداقل باید یک تا دو محصول جدید را معرفی کنیم. امیدواریم بتوانیم ریسک های بیمه ای را از طریق بازار بورس منتشر کنیم.