به گزارش ایسنا، قایقرانی به عنوان یک رشته پر مدال همیشه مورد توجه کشورهای دنیا برای المپیک و بازیهای آسیایی است. قایقرانی چند رشته در این رویداد دارد که مدال طلایش تاثیر زیادی بر جایگاه کشورها دارد. در یک دهه گذشته نیز قایقرانی ایران رشد چشمگیری داشته و بعد از یک سقوط دو ساله دوباره جانی گرفت و در مسیر پیشرفت است. البته سرعت رشد این رشته کاهش پیدا کرده اما با این حال قایقرانی باز هم نقش زیادی در کاروان ایران در بازیهای آسیایی خواهد داشت. ملیپوشان تمرینات مستمر خود را انجام دادهاند تا در جاکارتا عناوین خوبی کسب کنند، اما کارشان بسیار دشوار است.
نتایج قایقرانی در ادوار گذشته
قایقرانی ایران از بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ تایلند وارد رقابتها شد و در آبهای آرام مسابقه داد. در این بازیها قایقرانی هم در مردان و هم در بانوان نماینده داشت.
در دوره بعدی نیز ملیپوشان آبهای آرام در بازیهای آسیایی بوسان شرکت کردند، اما مدالآوری قایقرانی ایران در بازیهای آسیایی به ۲۰۰۶ و در دوحه باز میگردد. عباس صیادی و رضا رییسی در کایاک دو نفره به مدال نقره رسیدند. مدال آوری قایقرانی در دورههای بعدی ادامه داشت.
در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو، ایران دوره ای طلایی را پشت سر گذاشت و در آبهای آرام یک طلا، یک نقره و یک برنز کسب کرد و رویینگ هم به یک طلا و یک برنز رسید.
تعداد مدالهای قایقرانی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون بیشتر شد، اما از نظر کیفی افت داشت. آبهای آرام در کره جنوبی دو نقره و دو برنز کسب کرد. اسلالوم یک برنز گرفت و رویینگ هم یک طلا و سه برنز به دست آورد. بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ بهترین نتیجه کیفی قایقرانی بود، اما تعداد مدالهای این فدراسیون در بازیهای آسیایی اینچئون بیشتر بود.
مدال آوران قایقرانی
محسن شادی و احمدرضا طالبیان، طلاییهای قایقرانی هستند. طالبیان یک قهرمانی و شادی دو قهرمانی در کارنامهشان دارند. عباس صیادی و رضا رییسی هم اولین مدال آوران هستند. شاهو ناصری (کانو تک نفره، نقره)، حسین سینکایی، احمدرضا طالبیان، فرزین اسدی و امین بوداغی (کایاک، چهار نفره، برنز) ، حمیرا برزگر، سولماز عباسی، نسیم بن یعقوب و مریم سعیدی (رویینگ، چهار نفره، برنز)، احمدرضا طالبیان (کایاک تک نفره، نقره)، علی آقا میرزایی و سعید فصل اولی (کایاک دو نفره، نقره) ، سونیا گماری (اسلالوم، برنز)، عادل مجللی ( کانو تک نفره ، برنز)، آرزو حکیمی (کایاک تک نفره، برنز)، مجتبی شجاعی و امیر رهنما (رویینگ دو نفره، برنز)، سولماز عباسی (رویینگ تک نفره ، برنز) و حمیرا برزگر ، نازنین ملایی، مهسا جاور و سولماز عباسی (رویینگ چهار نفره، برنز) دیگر مدال آوران ایران در ادوار بازیهای آسیایی هستند.
ارنج قایقهای ایران در جاکارتا
کادرهای فنی تیمهای ملی قایقرانی ترکیب ملیپوشان را در بخشهای مختلف اعلام کردهاند.
ترکیب تیم ملی در آبهای آرام
ترکیب تیم مردان:
کایاک دو نفره هزار متر: علی آقامیرزایی و امین بوداغی
کایاک تک نفره ۲۰۰ متر: علی آقا میرزایی (پوریا شریفی)
کایاک چهار نفره هزار متر: به ترتیب، احمدرضا طالبیان، پیمان قویدل، علی آقامیرزایی و امین بوداغی (امید احمدی)
کانو دو نفره هزار متر: شاهو ناصری و علی اجاقی
کانو دو نفره ۲۰۰ متر: عادل مجللی و پژمان دیوسالاری
کانو تک نفره هزار متر: محمد نبی رضایی
ترکیب تیم دختران:
کایاک تک نفره ۲۰۰ متر: آرزو حکیمی
کایاک تک نفره ۵۰۰ متر: هدیه کاظمی
کایاک دو نفره ۵۰۰ متر: آرزو حکیمی و هدیه کاظمی (الناز شفیعیان)
کانو دو نفره ۵۰۰ متر: فاطمه کرمجانی و آتنا رئوفی (پریسا محمدزاده)
ترکیب تیم ملی رویینگ
ترکیب تیم مردان:
تک نفره سنگین وزن: مجتبی شجاعی
تک نفره سبک وزن: محسن شادی
دو نفره سنگین وزن: محسن شادی و عاقل حبیبیان
چهار نفره سنگین وزن: مجتبی شجاعی، بهمن نصیری، مسعود محمدی و سیاوش سعیدی
دو نفره سبک وزن: امیر حسین محمدپور و رضا قهرمانی
ترکیب تیم بانوان:
تک نفره سنگین وزن: مهسا جاور
تک نفره سبک وزن: نازنین ملایی
دو نفره سنگین وزن: پریسا احمدی و مریم امیری پارسا
دو نفره سبک وزن: نازنین رحمانی و مریم امیری پارسا
چهار نفره سبک وزن: مریم امیری پارسا، مریم کرمی، مهسا جاور و نازنین رحمانی
ترکیب تیم ملی اسلالوم
رکسانا رازقیان و امیرمحمد فتاحپور در کایاک، شقایق سیدیوسفی و محمدمهدی کنارنگ در کانو
ترکیب تیم ملی بادبانی
نیما رهبری و مسعود جانینسب
انتهای پیام