به گزارش کسب و کار نیوز، حمیدرضا طیبی در مراسم نکوداشت سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی که عصر امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: یکی از آسانترین راههای صاحب فناوری شدن این است که بازارمان را مدیریت کنیم و بخش کمی را به بهترین خارجیها در مقابل گرفتن امتیاز انتقال فناوری واگذار کنیم.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه گنجاندیم که در حوزه حمل و نقل ریلی و آبشیرینکنها جهاد دانشگاهی میتواند متولی انتقال فناوری باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه به توسعه دانشبنیان کشور آن طور که شایسته است، توجهی نمیشود، یادآور شد: مشکلاتی در این حوزه داریم که باید آنها را حل کنیم. کشور استعداد توسعه بسیار زیادی دارد ولی در توجه به توسعه دانشبنیان کشور غفلت میشود.
طیبی افزود: براساس تجربههای خودمان مشکل اول را سیاستزدگی مفرط جامعه میدانیم. کشور ما بیش از حد سیاستزده است. سیاستزدگی تبعاتی همچون عدم توافق بر سر مصالح ملی و اصول پیشرفت دانشبنیان کشور و عدم امکان برنامهریزی درازمدت را دارد.
وی ادامه داد: گفته میشود پیشرفت حاصل برنامهریزی درازمدت و هماهنگ عمل کردن نهادهای مختلف است. اما تغییرات گسترده مدیران در هر گردش سیاسی باعث فردمحور شدن به جای برنامهمحوری شده است و متاسفانه تصمیماتمان به خاطر این نوع اختلافات فردمحور میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی مشکل دیگر در عرصه علم و فناوری کشور را عدم خودباوری مدیران و عدم اعتقاد آنان به اقتصاد دانشبنیان عنوان کرد و افزود: بسیاری از مدیران ما از تحقق اقتصاد دانشبنیان نگرانند و میترسند. خیلی از آنان هنوز به اقتصاد منبعبنیان اعتقاد دارند در حالی که سالها است که دنیا به سمت اقتصاد دانشبنیان میرود.
طیبی ادامه داد: در حال حاضر در دنیا دانش ابزار رقابت شده و دانش یک منبع استراتژیک است که آن را به راحتی در اختیارمان نمیگذارند زیرا ارزش افزودهای که دانش دارد نسبت به مواد اولیه آنقدر زیاد است که آن را ابزار اصلی رقابت میکند.
وی نداشتن احزاب قوی برای تربیت مدیران و برنامهریزی برای اصلاح مشکلات را یکی دیگر از مشکلات حوزه علم و فناوری عنوان کرد و گفت: در کشور ما هر کسی که مسئولیت را برعهده میگیرد گروه مقابل سریعاً تبدیل به اپوزوسیون میشود.
ادامه دارد…