به گزارش کسب و کار نیوز، این دستگاه که در قالب یک طرح پژوهشی توسط مازیار حسینزاده دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر ارائه شده، قادر است در عرض دو تا سه دقیقه تشک مناسب ساختار بدنی هر فرد را تعیین و معرفی کند.
دکتر آتا جهانگیر مشیدی استاد راهنمای این طرح پژوهشی در این خصوص گفت: تشک های موجود در بازار دارای فوم، فنر و ساختار متفاوتی است، اما اینکه کدام ساختار با ارگونومی بدن همخوانی دارد، توسط حسگرهای این دستگاه تعیین میشود.
وی افزود: پس از اینکه فرد به حالت درازکش روی تخت قرار میگیرد حسگرهای این دستگاه از نقاط حساس بدن نمونهای ترسیم کرده و با توجه به ویژگیهای فیزیولوژیکی مختص هر فرد، مشخصات تشک مورد نیاز او را تعیین میکند.
دکتر مشیدی قابلیتهای دیگر این دستگاه را در طراحی مبل خانگی، صندلی خودرو ، صندلی اداری و مطالعه و موارد مشابه دانست و اظهار کرد: برای ساخت نمونه اولیه این دستگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر تنها ۴۰ میلیون ریال هزینه شده، در حالی که نمونه خارجی آن در بازار بیش از ۸۰۰ میلیون ریال است که به دلیل تحریمها در اختیار کشورمان قرار نمیگیرد.
وی همچنین با توجه به نیاز کشور در ساخت این دستگاه و موارد مختلف استفاده طبی آن مانند تختهای عمل جراحی، یونیتهای دندانپزشکی، تخت بیماران دارای زخم بستر و بیماران قطع نخاعی از جمله جانبازان گفت: لازم است صنایع مربوطه از این فناوری به منظور تولید انبوه استفاده کنند.
انتهای پیام