به گزارش کسب و کار نیوز، فعالان صنعت طیور می گویند از سال ۱۳۹۲ تاکنون با وجود افزایش نرخ تورم و هزینه های تمام شده تولید، قیمت مرغ ثابت مانده بود.
امروز ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف کنندگان را ۸۱۷۵ تومان اعلام کرد و مصوبه آن به دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرا ابلاغ شد.
با این همه، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور امروز به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت دستوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گویا بدون توافق همه اعضای کارگروه ستاد تنظیم بازار ابلاغ شده و غیرکارشناسی است و به طور حتم بر صنعت تولید مرغ گوشتی کشور پیامدهای نامطلوبی دارد.
«برومند چهارآیین» افزود: ممکن است این تصمیم در ابتدا به نفع مصرف کنندگان باشد اما به طور قطع تیر خلاص به صنعت طیور کشور است و با ادامه چنین روندی ورشکستگی واحدهای تولیدی در پی دارد. در نهایت این مصرف کننده است که متضرر می شود.
چهارآیین اضافه کرد: برای هر کیلوگرم مرغ قیمت کارشناسی شده و پیشنهادی تشکل ها و وزارت جهاد کشاورزی به ستاد تنظیم بازار ۹ هزار و ۶۰۰ تومان با ۱۲ درصد رشد بود در نهایت روی نرخ ۹ هزار و ۲۵۰ تومان یعنی رشد هشت درصدی توافق شد. در این شرایط باید هر کیلوگرم مرغ زنده ۶ هزار و ۸۰۰ تومان از تولیدکنندگان خریداری می شد.
این مسوول صنفی مبنای قیمت گذاری گوشت مرغ از سوی وزارت صنعت و کارگروه ستاد تنظیم بازار را اشتباه عنوان کرد و گفت: با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار، تولیدکنندگان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ، یک هزار و ۶۰۰ تومان ضرر می کنند.
وی ادعا کرد: وزارت جهاد کشاورزی مصوبه ستاد تنظیم بازار درباره قیمت دستوری وزارت صنعت را امضا نکرد و از این رو، دیروز اتحادیه مرغداران در نامه ای به نهاد ریاست جمهوری بازنگری در قیمت مصوبه این محصول را خواستار شد.
«کاهش قیمت توافقی با حذف حاشیه سود صنعت طیور همراه است اما باید نرخ تورم و هزینه های تمام شده تولید پنج سال را در نظر می گرفتند که این اقدام صورت نگرفت».
** قیمت ۱۰ هزار تومانی برای برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان منصفانه است
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور یادآوری کرد ۷۰ درصد هزینه های صنعت طیور کشور را دان تشکیل می دهد و در یک سال گذشته قیمت کنجاله سویا و ذرت به ترتیب ۶۰ و ۴۰ درصد افزایش یافت.
به گفته چهار آیین، نرخ ۱۰ هزار تا ۱۱ هزار تومانی مرغ، قیمتی منصفانه برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.
وی افزود: در صورتی که دولت بخواهد در صنعت طیور قیمت گذاری دستوری خود را ادامه دهد به طور قطع باید منتظر ورشکستگی شمار قابل توجهی از واحدهای تولیدی باشیم و در نهایت علاوه بر واردات گوشت مرغ، مصرف کنندگان ناچار می شوند هر کیلوگرم مرغ را با قیمتی بیش از ۲۰ هزار تومان بخرند.
به گفته وی، صنعت طیور یکی از بزرگ ترین صنایع کشور است که سرمایه ثابت آن بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
براساس آمارهای موجود، سالیانه بیش از ۲ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود، در حالی که از ظرفیت تولید سه میلیون تنی برخورداریم.
طبق آمارها سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور ۲۵ کیلوگرم است.
۲۴ هزار واحد به تولید مرغ گوشتی مشغولند.
اقتصام*۹۱۸۶*۱۹۶۱*