به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، این رزمایش با میزبانی استرالیا برگزار شده و در آن همچنین کشور آمریکا نیز به عنوان مهمترین همپیمان استرالیا شرکت دارد.
این در حالی است که آمریکا در ماه مه گذشته چین را از مانورهای نظامی خود در اطراف هاوایی در پاسخ به آنچه که روند نظامی سازی جزایر مصنوعی در دریای چین جنوبی اعلام کرد، اخراج کرد.
در عین حال روابط استرالیا و چین بعد از آنکه کانبرا یکسری قوانین با هدف مقابله با نفوذ چین در امور داخلی خود تصویب کرد و به افزایش اقدامات جسورانه چین در دریای چین جنوبی اعتراض کرد، بیش از پیش دچار تنش شده است.
در عین حال استرالیا از حمایت دیپلماتیک خود از اقدامات آمریکا در راستای “آزادی دریانوردی” در دریای چین جنوبی خبر داده و در ماه آوریل کشتیهای خودش با کشتیهای جنگی چینی در این منطقه تقابل پیدا کردند.
با این حال استرالیا ماه سپتامبر گذشته یک دعوتنامه برای شرکت در این رزمایش برای چین فرستاد که به گفته تحلیلگران نشان دهنده بهتر شدن روابط آنها به مناسبت این رزمایش که از اواخر اوت آغاز میشود، است.
ماریس پین، وزیر دفاع استرالیا در بیانیهای گفت: انتظار میرود چین بر مجموعهای از فعالیتها شامل مانورهای عبور، ارتباطات بین کشتیها و عملیاتهای جبرانی و همینطور مانورهای تمرین در دریا شرکت کند.
با این حال در این بیانیه تاکید شد: هیچ برنامهای برای اینکه چین در تمرینهای با گلولههای جنگی شرکت کند، وجود ندارد.
وزیر دفاع استرالیا همچنین گفت که دو کشور یک روابط دفاعی ثمربخش ایجاد کردهاند که باعث تسهیل شفافیت و اعتمادسازی میشود.
این رزمایش مشترک قرار است در آبهای مهم شمال منطقه داروین برگزار شود.
چندی پیش تصمیم مقامها برای اجاره دادن یک بندر این شهر به یک شرکت چینی با واکنش تند آمریکا روبرو شد.
این رزمایش با حضور ۲۷ کشور برگزار شده و تا اواسط سپتامبر ادامه خواهد یافت.
در سال ۲۰۱۶ چین به عنوان یک ناظر در این رزمایش شرکت داشت.
یک سخنگوی وزیر دفاع استرالیا گفت: بریتانیا تنها کشوری بوده که دعوتنامه برای شرکت در این رزمایش را رد کرده است.
انتهای پیام