صفحه اصلی / سرخط خبرها / پیش‌بینی تولید ۱۷۹ هزار تن محصولات گرمسیری در کشور
پیش‌بینی تولید ۱۷۹ هزار تن محصولات گرمسیری در کشور

پیش‌بینی تولید ۱۷۹ هزار تن محصولات گرمسیری در کشور

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۷۹ هزار و ۸۷۶ تن محصولات گرمسیری در کشور تولید شود.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مسعود لطیفیان بیان کرد: در سال جاری برآورد تولید موز ۱۰۰ هزار تن، انبه ۴۳ هزار و ۲۰۹ تن، کنار ۲۱ هزار و ۹۱۹ تن، چیکو ۳۳۱۴ تن، گوارا ۸۹۲۲ تن، پاپایا ۳۵۰ تن، نارگیل ۵۷۲ تن و سایر میوه‌های گرمسیری ۱۴۸۲ تن است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ نزدیک به ۱۹۲ هزار و ۱۲۳ تن میوه‌های گرمسیری از سطح ۴۵۳ هزار هکتار باغات در کشور برداشت شد.

این مسئول خشک‌سالی‌های پی‌درپی را برای باغات میوه‌های گرمسیری خسارت‌زا دانست و اظهار کرد: اثرات خشک‌سالی امسال بر درختان قابل‌مشاهده است و ما تلاش می‌کنیم باسیاست‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت اثرات خشک‌سالی را در این حوزه کاهش دهیم.

لطیفیان اجرای روش‌های آبیاری تحت‌فشار، استفاده از سایبان در باغات، استفاده از مواد آنتی استرس و ارقام مقاوم به خشکی و شوری را ازجمله اقدامات برای کاهش اثرات خشک‌سالی برشمرد.

وی اصلاح و نوسازی باغات میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری را از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این محصولات عنوان کرد و گفت: ما اصلاح و نوسازی باغات محصولات گرمسیری را با استفاده از ارقام تجاری در دست اقدام داریم و در این راستا هشت رقم تجاری انبه از هند و پاکستان و یک رقم تجاری آناناس وارد کشور کردیم.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی به اختصاص یارانه نهال به درختان میوه‌های گرمسیری انبه، چیکو، کنار و گوآرا به‌منظور تشویق باغداران برای کاشت و تولید این محصولات اشاره و تصریح کرد: امسال ۷۳۵ میلیون تومان یارانه نهال به درختان میوه‌های گرمسیری اختصاص‌یافته است.

وی میزان پرداخت یارانه نهال به درختان میوه‌های گرمسیری در سال گذشته را ۲۵۶ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکی و شوری خاک و همچنین مزایای میوه‌های گرمسیری مانند ارزش غذایی بالا، عملکرد و ارزش اقتصادی بالا، مقاومت به شرایط نامناسب اقلیمی و ایجاد اشتغال در مناطق خشک و نیمه‌خشک در حال تدوین چند طرح برای اجرا در طول برنامه ششم توسعه هستیم.

وی، الگوی بررسی فنی و اقتصادی تولید گلخانه‌ای آناناس و طرح توسعه چیکو و کنار را از طرح‌های توسعه‌ای باغات میوه‌های گرمسیری نام برد و اذعان کرد: این طرح‌ها در حال تدوین هستند و در سال ۹۸ برای اجرا ابلاغ می‌شوند.

لطیفیان ادامه داد: ما طرح توسعه کشت محصولات گرمسیری و ترویج تولید محصولات آناناس، موز و انبه را در شرایط گلخانه‌ای و فضای باز در سواحل مکران داریم و متقاضیان در قالب این طرح آموزش خواهند دید.

وی افزود: در طرح توسعه محصولات گرمسیری در سواحل مکران، تولید انبه در سطح ۴۰۰۰ هکتار و موز ۲۵۰۰ هکتار را پیش‌بینی کرده‌ایم.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های این طرح آماده و بعضی از دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن نصب‌شده است.

وی بابیان این‌که در راستای توسعه باغات محصولات گرمسیری دو طرح برای حمایت از توسعه مکانیزاسیون و صنایع فرآوری نیز پی گیری می‌شود، گفت: بازار رسانی میوه‌های گرمسیری به‌سختی انجام می‌شود و بنابراین باید هم‌زمان با توسعه این باغات، صنایع فرآوری نیز گسترش یابد.

لطیفیان بیان کرد: توسعه باغات محصولات گرمسیری بیشتر برای تأمین نیاز داخلی و کاهش واردات صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به واردات سالانه ۱۳ میلیون دلار انبه از پاکستان، هند، فیلیپین و اکوادور به کشور یادآور شد: پاکستان بیشترین سهم را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به خشک‌سالی‌ها، برای حفظ امنیت غذایی باید جایگزین‌هایی برای میوه‌ها باارزش غذایی بالا داشته باشیم ضمن آن‌که از کاهش اشتغال در مناطق خشک و نیمه‌خشک جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

افزایش ۱۵ درصدی قیمت ملک به دلیل بنگاه‌داری بانک‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید منصور غیبی کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.