به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر مجتبی محرمی در حاشیه بازدید هیئتی از کارگروه ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری از موسسه رازی گفت: این بازدید با هدف جمعآوری اطلاعات درباره ذخایر ژنتیکی موسسه رازی به منظور تشکیل شبکه بانکهای ژن و ایجاد زیست بانک ذخیره ملی کشور انجام شد.
وی با بیان اینکه این شبکه قرار است توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل بگیرد، افزود: هدف این کارگروه تشکیل شبکه بانکهای ژن و ایجاد زیست بانک ذخیره ملی به منظور شناسایی و احیای ذخایر ژنتیکی کشور، ساماندهی شبکههای اطلاعاتی ذخیرههای ژنتیکی و زیستی، بهرهبرداری شرکتهای دانش بنیان خصوصی یا دولتی از منابع موجود زیست بانک، جلوگیری از موازی کاری، برقراری تعامل بین زیست بانکهای کشور و رسیدن به راهکارهایی برای حل مشکلات عنوان شده است.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی همچنین با اشاره به ماهیت این موسسه و وجود میکروارگانیسمهای متنوع برای فعالیتهای تحقیقاتی و تولیدی، وجود مرکز زیست بانک را از اولویتهای مهم از همان بدو تاسیس موسسه خواند و گفت: با توجه به اهمیت موضوع، ارتباطهایی برای تشکیل این مرکز با سازمان بهداشت جهانی انجام دادیم و مشاوران این سازمان از موسسه بازدید کردند که در نهایت در سالهای گذشته منجر به تصویب طرح احداث زیست بانک در این موسسه شد.
به گفته دکتر محرمی، موسسه رازی برای احداث ساختمان زیست بانک، اعتباری از محل درآمدهای اختصاصی خود هزینه کرده و تا کنون نیز ساخت این مرکز پیشرفت خوبی داشته است؛ اما برای بهرهبرداری سریعتر این طرح به حمایتهای مراکز مرتبط نیاز است.
وی تاکید کرد: موسسه رازی آمادگی دارد برای تشکیل شبکه زیست بانک ذخایر ژنتیکی کشور هر گونه مساعدتی با ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته باشد و متقابلا نیز از حمایتهای این ستاد برای پیشبرد برنامههایش بهره مند شود.
بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه رازی، کارگروه زیست بانک و ذخایر ژنتیکی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ با حمایت از چهار زیست بانک فعال کشور کار خود را شروع کرد و از سالهای گذشته بازدیدهایی را برای گردآوری اطلاعات ذخایر ژنتیکی مراکز و موسسات مختلف در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام