به گزارش کسب و کار نیوز، رمضانعلی فیضی در نشست «کارتن خوابی و پایان آن» که در بنیاد امید ایرانیان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شهرداری از سالها پیش به صورت داوطلبانه مرکز چند منظوره برای کارتنخوابها در منطقه خین عرب به نام خانه سبز ایجاد کرده است. ظرفیت این مرکز ۳۰۰ نفر است که هم آقایان و هم خانمها را تحت پوشش قرار میدهد.
وی ادامه داد: ما خواهان افزایش گرمخانهها در مشهد بودیم اما به دلایلی این کار انجام نشد اما مدیریت شهری آمادگی دارد در این راستا از ظرفیت سالنهای بحران شهرداری که چند منظوره است، استفاده و در فصول سرد کارتنخوابها و معتادان را پذیرش کند.
عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: اگرچه در خانه سبز شهرداری زنان هم پذیرش میشوند اما خواهان ایجاد خانههای امن برای بانوان هم هستیم. متاسفانه در سالهای اخیر نرخ ابتلای خانم ها به اعتیاد بیشتر شده، همچنین سن ابتلا هم پایین آمده است. خانه امن با رویکرد حمایت از بانوان حلقه مفقودهای است که باید ایجاد شود.
فیضی با اشاره به وجود مراکز نگهداری از معتادان متجاهر بهزیستی گفت: نیروی انتظامی، شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد و… که نهادهای خدماتی در زمینههای اجتماعی هستند باید هم سو سازی در فعالیتها را انجام دهند تا از فعالیتها و هزینههای پراکنده جلوگیری و نتیجه بهتری نتیجه حاصل شود.
وی در خصوص ارتباط بین حاشیه نشینی و کارتنخوابی گفت: در اقتصاد ملی توزیع ثروت به درستی انجام نمیشود و فرصتها و امکانات به صورت منصفانه در اختیار مردم قرار نمیگیرد و نابرابری ایجاد می شود آنجاست که در حاشیه شهر زمین ارزان قیمت و هزینه کمتر ساخت و ساز، جذابیت ایجاد میکند و آنجا تمرکز اقشاری که به لحاظ اجتماعی آسیبپذیرند، صورت میگیرد و در نتیجه همانجا کانون آسیبهای اجتماعی میشود. حاشیهنشینی میتواند آسیب اجتماعی همچون اعتیاد و کارتنخوابی ایجاد کند همچنین هرجا این موارد متمرکز شود حاشیه نشینی هم شکل خواهد گرفت.
حاشیهای بر حاشیه درحال شکلگیری است
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در منطقه حریم شهر جایی که شهرداری ماموریتی ندارد آنجا دارد تبدیل به قطب عمده حاشیه نشینی میشود که به سرعت به سمت بدنه شهر در حال پیش روی است یعنی حاشیهای بر حاشیه در حال ایجاد شدن است.
فیضی تصریح کرد: وضعیت شاخصهای اعتیاد در مشهد بحرانی است در خصوص کارتن خوابی هم همینطور است.برای حل مشکلاتی همچون کارتنخوابی باید به شکل یک بسته به چنین مسائلی نگاه کنیم باید این مسائل با همکاریهای بین بخشی وسیع حل شود .
اختصاص هشت میلیارد تومان به نهاد حمایت از اقشار آسیب پذیر شهرداری
وی با بیان اینکه شورای پنجم به عنوان شورایی که نسبت به مسائل اجتماعی حساس است و از حیث برنامه ریزی و همکاری بین بخشی آنچه میتوانسته انجام داده است، گفت: شهرداری نهاد حمایت از اقشار آسیب پذیر دارد که امسال هشت میلیارد تومان بودجه به آن اختصاص داده شده است. از این مبلغ یک میلیارد به ایاب و ذهاب دانشآموزان معلول اختصاص یافته است.بخشی از مبلغ به اقشاری که به شهرداری بدهی دارند و برای نقل و انتقال، گرفتن پایان کار و… مشکل دارند، اختصاص یافته همچنین بخشی از این اعتبار برای سمنها در نظر گرفته شده است.
عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد: ما برای حل مشکلات عزم جدی داریم اما توان و مقدورات ما بی حد و حصر نیست. شهرداری تا سال گذشته سالانه ۳-۴ میلیارد تومان به بهزیستی کمک میکرده از محل تبصره ماده ۱۶ و این کمک به خدماتی که برون سپاری شده تعلق میگرفته زیرا وقتی مثلا بخش خصوصی در ترک اعتیاد فعالیت میکند سودی نمیبرد و باید به آن کمک شود. ما نقش کمک کننده و تسهیل کننده داریم، امیدواریم دیگر نهادها هم پای کار بیایند.
فیضی در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: پیشگیری شامل بخشهای سیاست گذاری، زیربنایی و توانمند سازی است که همه آنها باید انجام شود، اغلب هم این موارد باید در سطح کلان کشور صورت بگیرد. بخشهای خرد را مدیریتهای شهری و مجریان محلی انجام خواهند داد.
وی افزود: همه دستگاهها و وزارتها در این زمینه نقش دارند. باید در پیشگیری بر آموزش تاکید داشته باشیم محتوای کتب ما در دوره آموزش عمومی باید تغییر کند و در خصوص آسیبهای اجتماعی در این کتابها توضیح دهیم. ما هنوز نتوانستهایم در مورد ایدز یک آموزش خوب، متناسب با وضعیت اعتقادی و باورهای اجتماعی خودمان در کتب درسی تهیه کنیم تا بچهها با این پدیده آشنا شوند.
آموزشهایمان مبتنی بر واقعیتهای موجود نیست
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: هنوز که هنوز است میگویند درصد زیادی از ابتلا به ایدز از طریق سرنگ آلوده است در حالی که نیست و از طریق ارتباطات آزاد است و ما حاضر نیستیم این موضوع را به زبان بیاوریم. اگر این تابوها را نشکنیم آموزش ما واقعی نخواهد بود، اگر آموزش ما واقعی نباشد نمیتوانیم پیشگیری انجام دهیم. اگر واقعیتها را نگوییم و هزینه کنیم مشکلی حل نمیشود. هزینه باید هدفمند انجام شود. همچنین فاصله نسلی در جامعه وجود دارد و نمیتوانیم به راحتی با فرزندانمان حرف بزنیم این موضوع مشکلات را تشدید می کند. ما سرفصلی آموزشهای خانواده و آموزش شهروندی در فرهنگ سراها برگزار میکنیم و در حد مقدوراتمان به آموزش میپردازیم.
انتهای پیام