صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / «دیپلماسی تهدید» واشنگتن را مقابل نزدیک‌ترین هم‌پیمانانش قرار داده است
«دیپلماسی تهدید» واشنگتن را مقابل نزدیک‌ترین هم‌پیمانانش قرار داده است

«دیپلماسی تهدید» واشنگتن را مقابل نزدیک‌ترین هم‌پیمانانش قرار داده است

از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا شده، عرف دیپلماتیک را کنار گذاشته و دیپلماسی جدیدی بر پایه تهدید و ارعاب از خود تراشیده و کشورش را رو در روی نزدیک‌ترین هم‌پیمانانش قرار داده است.

ترامپ

به گزارش کسب و کار نیوز، روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم با این مقدمه نوشت، دیپلماسی تهدیدی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره نهادهای بین‌المللی مثل اتحادیه اروپا، سازمان ملل و ناتو به علاوه کشورهای هم‌پیمانی مثل انگلیس، آلمان، کانادا، پاکستان و قطر در پیش گرفته موجب برهم خوردن روابط با این کشورها شده و اخیرا نیز ترکیه به این لیست اضافه شده است.

ترامپ تهدید کرده بود که اگر ترکیه اندرو برانسون، کشیش آمریکایی متهم به جاسوسی برای گروه کارگران کردستان (پ‌.ک‌.ک) و سازمان فتح الله گولن را آزاد نکند تحریم‌هایی علیه ترکیه اعمال خواهد کرد.

این تهدیدات با پاسخ جدی از سوی آنکارا روبه‌رو شده است. وزارت خارجه ترکیه تهدیدات ترامپ را مداخله در دستگاه قضایی این کشور دانسته و تأکید کرد: امکان ندارد کسی به ترکیه دستور بدهد یا آن را تهدید کند.

بعد از این اظهارات و تنش در روابط میان آنکارا و واشنگتن توجه‌ها به روش ابداعی ترامپ در اعلام تهدیداتش از طریق رسانه‌های اجتماعی جلب شده است.

ترامپ اروپا را در جرگه دشمنان آمریکا قرار داد

از زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شده انواع تهدیدات را علیه کشورهای ناتو به دلیل عدم پایبندی‌شان به اختصاص دو درصد از تولید ناخالص ملی خود برای حمایت از این پیمان را مطرح کرده است. وی بارها جمله “هرگز از اروپا دفاع نخواهیم کرد” را تکرار کرده و همین مساله موجب تنش در روابط آمریکا و اروپا شده است.

ترامپ همچنین از آلمان انتقادات زیادی کرده و گفته است: میلیاردها میلیارد برای بهای نفت و گاز به روسیه می‌پردازند در حالی که ما باید برای دفاع از آنها هزینه کنیم. آلمان تحت تسلط روسیه است.

بعد از نشست اخیر ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در هلسینکی فنلاند ترامپ از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به خاطر مساله آوارگان نیز انتقاد کرد. وی گفت: مرکل یک زمانی سوپراستار بود تا اینکه به میلیون آواره اجازه ورود به آلمان را داد.

اما مساله مهم‌تری که موجب تنش در روابط واشنگتن و برلین شده، اظهارات ترامپ درباره تحمیل مالیات گمرکی اضافی بر وارادات آلومینیوم و فولاد است.

وی تهدیداتش در توییتر علیه کشورهای اتحادیه اروپا را تا جایی ادامه دارد که اکنون اتحادیه اروپا را جزو دشمنان کشورش می‌داند.

دیپلماسی توییتر با هم‌پیمانان استراتژیک

از جمله عجیب‌ترین اظهارات ترامپ استقبالش از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آن هم در زمانی بود که بسیاری از اظهاراتش انتقاد کردند اما ستایش انگلیس توسط ترامپ خیلی دوام نیاورد.

اخیرا جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا نامه‌ای را برای همتای انگلیسی خود فرستاد و در آن ابراز امیدواری کرد که انگلیس هم‌پیمان نخست آمریکا باشد در عین حال از لندن خواست هزینه نظامی خود را افزایش دهد.

در سفر اخیر ترامپ به لندن، ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس گفت که وی به نصیحت‌های ترامپ درباره مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گوش نداده بود و به دلیل گوش ندادن به این نصیحت‌ها مذاکرات میان دو طرف به مرحله بدی رسید.

دیپلماسی تهدید ترامپ نصیب کانادا نیز شد و روابط میان دو کشور را برهم زد. بعد از نشست سران گروه هفت جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا از تحمیل مالیات‌های گمرکی اضافی بر صادرات کشورش توسط آمریکا انتقاد کرد. درنتیجه ترامپ بعدا در توییتر اعلام کرد که بیانیه پایانی نشست گروه هفت را امضا نمی‌کند. ترامپ، ترودو را دورو و ضعیف خواند.

تهدیدات ترامپ نصیب قطر نیز شده است که این اقدام از طریق حمایت از کشورهای محاصره کننده قطر صورت گرفته است. این مسئله موجب اختلافاتی میان این دو کشور شده است درحالی که قطر میزبان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است.

تهدیدات ترامپ همچنین شامل حال کره جنوبی شده که از دهه‌ ۵۰ قرن گذشته هم‌پیمان واشنگتن بوده که البته همین مساله موجب تنش در روابط دو کشور شده است.

نادیده گرفتن توافق‌های بین‌المللی

با خروج ترامپ از تعدادی از توافق‌نامه‌های بین‌المللی و دوجانبه اکنون آمریکا در جهان تنها شده است. خروج آمریکا از توافق تجاری در حوزه کشورهای اقیانوس آرام  موسوم به پیمان تجاری ترانس پاسیفیک (تی پی پی) که در ۲۰۱۶ امضا شد نمونه دیگری از این بدعهدی است. دونالد ترامپ از این توافق خارج شد و با این خروج موجب برهم خوردن روابط با تعدادی از کشورها از جمله چین، ژاپن، مکزیک و کانادا شد.

ترامپ همچنین از توافق‌نامه آب و هوای پاریس، توافق‌نامه هسته‌ای با ایران و تعدادی از توافق‌نامه‌های مهم مثل سازمان یونسکو و شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است.

تهدیدات ترامپ درباره عقب‌نشینی از سازمان تجارت جهانی و توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی و ناتو واکنش‌های زیادی را در سرتاسر جهان و در داخل آمریکا به همراه داشته است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.