به گزارش شنبه وزارت جهاد کشاورزی، فعالیت مدیران و کارشناسان ذیربط برای رسیدگی به ثبت سفارش های باقیمانده به صورت شبانه روزی و در ایام تعطیل ادامه دارد.
جزییات بیشتری درباره این کالاها منتشر نشده است.
سیاست های جدید دولت برای تک نرخی شدن ارزی از شامگاه بیستم فروردین ماه امسال با هدف مدیریت منابع کشور کلید خورد.
دولت اعلام کرد همه نیازهای کشور را تامین می کند بنابراین قرار شد برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی، نهاده های بخش کشاورزی و موادغذایی را تخصیص دهد.
در ماه های گذشته برخی واردکنندگان و فعالان اقتصادی به بهانه تخصیص نیافتن ارز و برخی دیگر با سوء استفاده از ارز دولتی دریافتی و ارایه کالا با نرخ های بالا به بازار، در مسیر اجرای این سیاست ها سنگ اندازی کردند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت دهم تیرماه به دستور رییس جمهوری فهرستی از دریافت کنندگان ارز دولتی (با نرخ ۴۲۰۰ تومان) را منتشر کردند.
نخستین فهرست واردکنندگان اقلام خوراکی همچون انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا، نخود و لپه، گوشت، برنج و کره، نهاده های بخش کشاورزی همچون کنجاله ذرت و سویا، کودهای شیمیایی، لوازم خانگی، تلفن همراه، کالای مرتبط با فناوری اطلاعات و کامپیوتر، ملزومات پزشکی، دارو، تایر، کاغذ و غیره را منتشر کرده بود.
بررسی این فهرست نشان می دهد ۴۱۳ شرکت واردکننده ارز دولتی دریافت کرده بودند.
گزارش ها حاکی از آن است که در هفته های گذشته علاوه بر افزایش قیمت برخی کالاها، عرضه برخی کالاها در بازار کاهش یافت و کسبه کالاها را در انبارها احتکار می کنند؛ موضوعی که سازمان تعزیرات حکومتی را نیز به عنوان نهاد متولی وارد میدان کرده است.
اقتصام*۹۱۸۶*۱۹۶۱*