به گزارش کسب و کار نیوز، «علیآقا افضلی» به مناسبت آغاز هفته ملی مهارت، کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای(۳۱ تیرماه تا ۶ مهرماه) در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۱۶ مرکز دولتی و ۳۵۰ آموزشگاه آزاد مهارتآموزی در ذیل این اداره کل، تصریح کرد: تعهد مراکز دولتی فنی و حرفهای استان در سال گذشته سه میلیون و ۹۴۴ هزار و ۷۱۷ نفر ساعت و تعهد آموزشگاههای آزاد در بخش خصوصی دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر ساعت بوده ولی استان با جمعاً شش میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۳۵ نفر ساعت بیش از تعهد تعریف شده، عمل کرده است.
وی از رهگیری شغلی کارآموزان فنی و حرفهای یک سال پس از ارائه آموزشهای مهارتآموزی خبر داد و گفت: براساس بررسیهای شغلی صورت گرفته از هفت هزار و ۲۴ نفر دارای گواهینامه مهارت آموزی در سال ۹۵ مشخص شد که ۳۴٫۴ درصد به نوعی مشغول به کار شدهاند، ۵۸٫۷ درصد غیرکارجو یعنی عمدتاً زن خانهدار، سرباز، دانشجو یا دانشآموز در حال تحصیل بودند و ۶٫۴ درصد نیز به دلیل نداشتن سرمایه و نبود علاقه مشغول بکار نشدند و البته موفق به ارتباط ۰.۲ درصد نیز نشدیم.
این مسئول در ادامه تعهد امسال فنی و حرفهای استان برای مراکز دولتی را سه میلیون و ۹۱۱ هزار و ۱۲۹ نفر ساعت و برای آموزشگاههای آزاد دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر ساعت ذکر کرد و افزود: در چهارماهه نخست امسال میزان تعهد مراکز دولتی فنی و حرفهای استان یک میلیون و ۳٫۴ هزار و ۷۱۰ نفر ساعت بوده که تاکنون یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۲۷۰ نفر ساعت یعنی ۷۵ درصد محقق شده است که با توجه به تعطیلات این بازه زمانی دور از انتظار نبوده است.
وی عملکرد چهارماهه آموزشگاههای آزاد را نیز ۱۰۲ درصد بنا بر تعهد ۹۰۰ هزار نفر ساعتی در این بازه زمانی اعلام کرد.
افضلی به برنامههای طرح اوقات فراغت اداره کل فنی و حرفهای استان اشاره کرد و با بیان این که برای تابستان آموزش ۱۶۱ حرفه در قالب ۲۱۸ دوره تعریف شده است، گفت: تاکنون با استقبال خوبی که از این دورهها صورت گرفته، حدود ۱۲۰۰ نفر در ۱۱۶ حرفه در قالب ۱۱۹ دوره ثبتنام کردهاند.
وی با اشاره به افتخارآفرینی کارآموزان فنی و حرفهای استان در هیجدمین مسابقات ملی مهارت که از ۲۴ تا ۲۷ تیرماه به میزبانی استان البرز برگزار شد، گفت: تیم ۲۱ نفرهی برگزیدگان استانی با شرکت در ۲۰ رشته موفق به کسب مدال طلای رشته آجرچینی، مدال نقره رشته لولهکشی و گرمایشی، دو مدال برنز در رشتههای الکترونیک و نجاری و شش دیپلم افتخار در رشتههای فناوری طراحی گرافیک، کابیتساز چوبی، فناوری آب، طراحی مد و گلارایی، و تهویه و تبرید شدند.
وی با اشاره به کسب جایگاه دهم استان یزد از بین ۳۱ استان کشورمان براساس مجموع امتیازات کسب شده، گفت: خوشبختانه سن اعضای تیم اعزامی استان به نحوی است که میتوانند در مسابقات سال آینده نیز برای استان افتخارآفرینی کنند.
مدیر کل فنی و حرفهای استان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ابلاغ طرح مهارتاموزی در محیط کار واقعی از سوی مقام عالی وزارت از سال گذشته، یکی از اهداف این طرح را استفاده از امکانات بنگاههای اقتصادی و اصناف برای مهارتآموزی و همچنین بازسازی صنایع دستی و بومی ذکر کرد.
وی در این باره اذعان کرد: در حالی دارای ۴۵۰۰ استاندارد آموزش حرفهآموزی هستیم که استان یزد تنها امکان برگزاری ۴۵۰ حرفه را دارد لذا اجرای این طرح ظرفیت خوبی است تا جامعه جویای کار بتواند در تمام حرفههای مورد علاقه خود اموزشهای لازم را از این طریق فرا گیرد.
افضلی شرایط لازم برای حضور در این دورهها را نیز داشتن حداقل سن ۱۵ سال و بدون شرط مدرک تحصیلی دانست و از مزایای این دورهها معافیت کارآموزان از قوانین کار و مالیات ذکر کرد.
وی به برنامههای هفته ملی مهارت در استان نیز اشاره کرد و گفت: دیدار با مقامات استانی و ائمه جمعه، سخنرانی مسئولان فنی و حرفهای در نماز جمعه شهرستانها، تجدید میثاق با آرمانهای شهدا، بازدید عموم از مراکز فنی و حرفهای و ارائه مشاوره به علاقمندان، برپایی نمایشگاه دستاوردهای فنی و حرفهای در پارک کوهستان یزد و برگزاری مسابقات ورزشی بین مراکز جهت اعزام تیم منتخب استان به رقابتهای منطقهای و کشوری از اهم برنامههای این هفته است.
افضلی در پایان نیز به تفاهمنامه همکاری این اداره کل با انجمن بچههای طاقت در استان نیز اشاره کرد و در قالب این تفاهمنامه برای ارائه آموزش به جامعه هدف این انجمن و نیز صدور مجوز یک باب آموزشگاه آزاد همکاری لازم را خواهیم داشت.
«سید علی کاکا» مسئول انجمن بچههای طاقت در یزد نیز در این نشست به خبرنگاران گفت: جامعه هدف این انجمن، جمعیت فرزندان طلاق هستند که برای آنها آموزش و آگاهی روانشناسی و آماده کردن برای زندگی جدیدشان انجام میشود.
وی با بیان این که که یکی از دغدغههای مهم جامعه مخاطب این انجمن مسئله استغال و امنیت مالی به ویژه در مورد مادران سرپرست خانوار است، اظهار کرد: امیدواریم با انعقاد تفاهمنامه با اداره کل فنی و حرفهای استان این مشکل به نحو مطلوب مرتفع شود.
گفتنی است، در پایان این نشست علاوه بر ارائه گزارشهایی از سوی «محسن تولایی»، «فرهاد بابا احمدی» و «مهدیه کارگر دهقانی» روسای مراکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان یزد و «محمدرضا بیکس» مسئول کانون انجمنهای صنفی آموزشگاههای آزاد استان، تفاهمنامه همکاری انجمن طاقت و اداره کل فنی و حرفهای بین مسئولان مربوطه رد و بدل شد.
انتهای پیام