صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / رقابت روسیه و آمریکا برای بردن “مسافر اماراتی” به فضا
رقابت روسیه و آمریکا برای بردن “مسافر اماراتی” به فضا

امارات کدام "تاکسی فضایی" را سوار می‌شود؟!

رقابت روسیه و آمریکا برای بردن “مسافر اماراتی” به فضا

مدتی است که خبرهای مبهم و کوتاهی درباره قرارداد امارات با سازمان فضایی روسیه و آژانس فضایی آمریکا منتشر می‌شود. که نشان می‌دهد این کشور با همکاری روس‌ها تصمیم به اعزام فضانوردی به ایستگاه فضایی بین‌المللی دارد.

همکاری فضایی روسیه و امارات

به گزارش کسب و کار نیوز، البته در حال حاضر و با توجه به این که سازمان فضایی روسیه به دلیل مشکلات مالی بار دیگر به طرف تجارت فضایی و فروش صندلی‌های سایوز به کیهانگردان حرکت می‌کند, واگذاری صندلی سایوز به یک تبعه اماراتی امر چندان پیچیده‌ای نیست ولی شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که ناسا در این سفر چه نقشی ایفا می‌کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که براساس قرارداد بین روسیه و آمریکا در زمان توافق برای طراحی و ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی, آمریکا حق دارد از سفر هر فضانورد غیر روس به این ایستگاه جلوگیری کند و در صورت مخالفت این کشور, روسیه نمی‌تواند فرد مذکور را به فضا بفرستد.

البته مسلما با توجه به روابط امارات با آمریکا, این کشور مخالفتی برای پرواز شهروند اماراتی نخواهد داشت. حال این سفر در چارچوب همکاری با ناسا خواهد بود یا روسکاسموس, نکته‌ای است که مبهم مانده زیرا چند ماه قبل سرگئی کریکالیف مدیر اجرایی بخش سرنشین دار روسکاسموس طی مصاحبه‌ای در مورد قرارداد روسیه با امارات برای تشکیل یک گروه فضانوردان این کشور و پرواز فضانوردان آن‌ها با ناوهای روسی سخن گفت و از سوی دیگر جیمز برایدنشتین(James Bridenstine) رئیس ناسا, چند روز قبل در توییتی از امضای تفاهم‌نامه همکاری میان ناسا و دکتر محمد ال‌احبابی مدیر کل سازمان فضایی امارات متحده عربی در همین مورد خبر ‌داد.

در خبرهای روزهای اخیر داشتیم که ناسا و آژانس فضایی امارات، توافقنامه‌ای با هم امضا کردند تا امارات در پروژه‌های اعزام فضانورد به فضا، شرکت کند. پیشتر، ناسا و امارات در ژوئن ۲۰۱۶ میلادی، توافقنامه تحقیقات فضایی و مکانیک پرواز را با یکدیگر امضا کرده بودند.

گرچه در خصوص جزئیات این کار هیچ اطلاعاتی در دست نیست اما ظاهرا برنامه فضایی سرنشین‌دار دوبی تنها به یک پرواز مداری ختم نمی‌شود بلکه هدفش ایجاد یک طرح وسیع و دسترسی کامل و بهره‌برداری از فناوری‌های مختلف فضا است. بنا به گفته کریکالیف, کارشناسان روسکاسموس در چارچوب این توافقنامه قرار است در انتخاب فضانوردان، برنامه‌ریزی، سازماندهی و آموزش به این کشور کمک کنند. به‌احتمال‌ زیاد در آینده نه‌چندان دور، برخی از آن‌ها در مرکز آموزش و آماده‌سازی فضانوردان در شهرک ستارگان روسیه حضور خواهند یافت تا دوره‌های لازم را بگذرانند. کریکالیف همچنین گفت روسیه آمادگی خود برای مشارکت با امارت در زمینهٔ فنی و تولید فناوری فضایی و آزمایش‌های علمی در ایستگاه بین‌المللی فضایی را نیز اعلام کرده است.

منابع اماراتی هم جسته گریخته درباره برنامه فضایی سرنشیندار این کشور خبرهایی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد فضانورد اماراتی در آوریل ۲۰۱۹ در ناو کیهانی سایوز برای ماموریت ۱۰ روزه به ایستگاه پرواز خواهد کرد. شرایط توافق بین دو کشور، از جمله هزینه‌های مربوط به آموزش فضانوردان امارات و سفر نخستین تبعه این کشور به  ایستگاه بین‌المللی فضایی افشا نشده است. آژانس فضایی امارات متحده عربی هم اکنون فرآیند انتخاب فضانورد این ماموریت را با جدیت دنبال می‌کند.

سالم آل مریم معاون مرکز فضایی محمد بن راشید طی مصاحبه‌ای گفت ما با سازمان فضایی روسیه درباره جزییات برنامه اعزام فضانورد به توافق کامل رسیده‌ایم.
شیخ محمد بن رشید آل مکتوم، نیز طی مصاحبه ای اظهار داشت: “تلاش ما که از ۱۲ سال پیش آغاز شده است دارد به ثمر می رسد. چشم انداز ما برای توسعه ملی فضایی با ساخت نخستین تاسیسات ماهواره‌ای آغاز گردید و امروز با آموزش فضانوردان اماراتی تحقق می یابد. ما سالگرد ۵۰ سالگی تولد امارات متحده عربی را در سال ۲۰۲۱ جشن می‌گیریم و این موفقیت‌ها را به نسل‌های آینده هدیه می‌دهیم تا رویاهای آنها همیشه از آسمان آغاز شوند. ”
به عنوان بخشی از برنامه فضایی خود, امارات در آوریل ۲۰۱۷ چهار نامزد از بین ۹۵ متقاضی که بین ۲۳ تا ۴۸ سال سن داشتند انتخاب کرد.

سالم آل مریم ، معاون مرکز فضایی محمد بن راشید و رئیس کمیته عالی برنامه فضانورد امارات اشاره کرد که آموزش فضانوردان بستگی به نوع ماموریت آنها دارد و برای یک مأموریت ۱۰ روزه، آنها هشت تا نه ماه آموزش خواهند دید و برای اقامت یک ماه یا بیشتر، آنها مدت زمان بیشتری آموزش خواهند دید. “

وی اظهار داشت: «پیش از این در ماه مارس ۲۰۱۸، نامه‌هایی به تعدادی از نهادهای دولتی و نیمه دولتی در امارات متحده عربی فرستادیم  تا برای معرفی بهترین کارکنان خود جهت برنامه فضانورد به شوراهای اجرایی اقدام کنند. متقاضیان همچنین می‌توانستند درخواست خود را از طریق تارنمای مرکز فضایی محمد بن راشید ارسال کنند. برای ما جای خوشحالی بود که بیش از ۲۰۰ نفر داوطلب شده بودند که منعکس کننده یک حرکت مثبت و اشتیاق مردم امارات برای نمایندگی کشورشان در میان فضانوردان حرفه‌ای در سراسر جهان است. به دنبال پایان ثبت‌نام با توجه به شرایط لازم، بررسی و ارزیابی داوطلبان بررسی می‌شود. داوطلبان منتخب قبل از گذراندن به مرحله بعدی، آزمون های پزشکی و روان سنجی خواهند داشت. کارگاه‌های آموزشی برای نامزدهای دولتی و نیمه دولتی را برای آموزش بیشتر و آماده شدن برای آنچه که در رابطه با برنامه در نظر گرفته شده است، سازماندهی کرده‌ایم.
پس از آن، نامزد های انتخابی، طبق استانداردهای بین المللی مورد نیاز برای مأموریت های مختلف، آزمون های نظری و عملی، دوره های آموزشی و دوره های تشخیص صلاحیت و آزمون های توانایی را طی چند ماه انجام خواهند داد.

وی در مورد دوره آموزشی گفت: کارگاه های دو ساعته طیف گسترده ای از موضوعات را شامل می شود، از جمله اهداف برنامه، معیارهای کاربرد، زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی و موارد دیگر.
مرکز فضایی محمد بن راشد اهداف طرح سرنشین‌دار امارات را با توجه به چشم انداز برنامه فضایی ملی, ایجاد اولین گروه فضانوردان اماراتی, فرستادن فضانوردان به فضا برای انجام مأموریت‌های علمی, ترویج فرهنگ تلاش علمی برای دادن الهام به نسل جوان, تثبیت موقعیت امارات به عنوان یک عضو شناخته شده بین‌المللی در پرواز فضایی انسان و حمایت از چشم انداز امارات متحده عربی از یک آینده اقتصادی مبتنی بر دانش اعلام کرد.

طبق برنامه اعلام شده تا پایان سال ۲۰۱۸ – فرآیند نهایی انتخاب – چهار نامزد به عنوان نخستین گروه فضانوردان اماراتی انتخاب می‌شوند و آموزش ابتدایی آغاز می‌شود که شامل یک ساله می‌شود و شامل یادگیری پایه‌ای رشته هایی مانند مهندسی فضایی و تحقیقات علمی است. همانطور که آموزش پایه پیشرفت می‌کند، فضانوردان در مورد فضای زندگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی سامانه‌های ایستگاه فضایی و نیز آماده سازی برای راهپیمایی درفضای آزاد کیهانی است.

آموزش پیشرفته طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ بین یک یا دو سال طول می‌کشد که فضانوردان با مهارت‌ها و توانایی‌های لازم برای شرکت در ماموریت در ایستگاه فضایی بین‌المللی به طور کامل آماده می‌شوند. این آموزش بسیار عمیق است و شامل رشته‌هایی است که برای زندگی روزمره در ایستگاه فضایی حیاتی است. عملیات مربوط به سفر، تعمیر و نگهداری، یافتن مهارت‌های لازم در زمینه ناوبری، پزشکی همچنین آموزش ماموریت خاصی برای آزمایش های مختلف علمی از آن جمله است. هنگامی که این آموزش کامل می‌شود که فضانوردان، دانش و مهارت لازم را برای انجام مأموریت خاص خود به دست آورند.

براساس گزارشهای منتشر شده, سفر اولین فضانورد اماراتی به همراه اولگ اسکریپوچکا(Oleg Skripochka) فضانورد روسکاسموس و کریستینا هاموک- کوچ (Christina Hammock-Koch) با سفینه سایوز ام.اس-۱۲ (Soyuz MS-12) از ۵ آوریل ۲۰۱۹ سفری ۱۰ روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد داشت و ۱۵ آوریل با ناو سایوز ام.اس-۱۰ (Soyuz MS-10) به زمین برخواهد گشت.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.