به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از رادیو «گفتگو»، وی افزود: مهمترین عامل در ایجاد اشتغال یا توسعه اقتصادی رفع موانع است، اگر این موانع را برطرف کنیم به دلیل وجود تمایل در افراد برای داشتن کسب و کار و رسیدن به ارزش افزوده و درآمد، روند اشتغالزایی به طور اتوماتیک انجام خواهد شد.
این کارشناس حوزه کسب و کار گفت: علاوه بر مشکل تزریق نقدینگی به حوزه های مختلف، حجم بسیار بالای بروکراسی در کشور ما برای ایجاد ساختارهایی که بتوانند موتور محرک کارآفرینی و اشتغال باشند، موجب فرار سرمایه به بخش نامولد شده است.
سروش بیان کرد: حذف قوانین و مقررات مخل و همچنین بهبود محیط کسب و کار میتواند بهترین روش برای ایجاد اشتغال پایدار در جامعه ما باشد.
وی ادامه داد: دولت به معنای حاکمیت به طرز نادرستی خودش را متولی اشتغال می داند و میزان اشتغالزایی دولت ها در دورهای مختلف به عنوان یک سند افتخار یا نقصی در دولت ها مطرح می شود.
این کارشناس حوزه کسب و کار افزود: حقیقت امر این است زمانی که اشتغالی از بین می رود، دولت و وزارت کار مذکور، شخص متصدی بنگاه اقتصادی را جریمه کرده و خواهان اشتغالزایی از وی می باشد، لذا باید گفت اگر دولت متولی اشتغالزایی است پس از بین رفتن آن نیز به عهده دولت است.
سروش با اشاره به اینکه چهارمین بند از سیاست های اشتغال مربوط به ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار است، تصریح کرد: شناسایی فرصت های اشتغال، کسب و کار و توانمندی های تولید و توزیع در بخش های مختلف و اطلاع رسانی از عواملی است که موجب موفقیت فعالان اقتصادی می شود.
وی توضیح داد: باید به اندازه ای فضای اقتصادی روشن و شفاف باشد و اطلاعات در دسترس عموم قرار بگیرد که کارآفرین بتواند با کسب این اطلاعات کسب و کاری راه اندازی کند.
سروش در پایان تاکید کرد: در حوزه مهارت های راه اندازی کسب وکار آموزش های کافی در کشور صورت گرفته و در خصوص دانش مسائل کارآفرینی از میانگین جهانی وضعیت بهتری داریم، اما در کنار آن پذیریش ریسک ما صفر است، زیرا شاخص درک فرصت در کشور ما به دلیل ابهامات فضای اقتصادی وجود ندارد.
کارشناس حوزه کسب و کار خبر داد
حذف قوانین مزاحم راهی برای بهبود محیط کسبوکار
مجید سروش، کارشناس حوزه کسب و کار،در خصوص فرصت و چالش های اشتغال در ایران، اظهار کرد: در حال حاضر مسئله اشتغال یکی از معضلات جدی و دغدغه های روز مردم است.