صفحه اصلی / کارآفرینی / اخبار و رویدادهای کارآفرینی / بنگاه‌های کوچک و متوسط محرک اصلی رشد اقتصادی کشور هستند

رئیس اتاق آبادان:

بنگاه‌های کوچک و متوسط محرک اصلی رشد اقتصادی کشور هستند

مسعود خیاط زاده، رئیس اتاق آبادان معتقد است لزوم توجه نهادهای حمایتی نظیر بانک ها و تامین اجتماعی، از بنگاه های کوچک و متوسط بعنوان محرک اصلی شکوفایی و رشد اقتصادی کشور است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فصل تجارت، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان گفت: در بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان، اتخاذ سیاست های مربوط به حمایت از بنگاه های اقتصادی کوچک ومتوسط به منظور افزایش رشد، ایجاد درآمد و اشتغال و حتی کاهش فقر از مهمترین اولویت های اقتصادی- اجتماعی دولت ها محسوب می شود.
مسعود خیاط زاده افزود: ویژگی های حیاتی بنگاه های کوچک ومتوسط از جمله انعطاف پذیری در مقابل تغییرات بازار و محیط، به نتیجه رسیدن سریع فعالیت ها و ابتکار عمل افراد در این بنگاه ها، برخورداری کارکنان این شرکت ها از انگیزه بالا، سرمایه اولیه محدود مورد نیاز این بنگاه ها، محرک اصلی تحقق و کارآفرینی آنها را به مهمترین عامل رشد، نوآوری و تحرک اقتصادی و توسعه کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه و یاری دهنده آنها در مرحله گذار اقتصادی تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: در الگوی رشد و توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته نظیر اروپا و شرق آسیا شاهد ظهور و رشد بی سابقه بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط تولیدی و خدماتی هستیم که این امر نشان دهنده جایگاه ویژه و تاثیرگذار این نوع از کسب و کار در طراوت و نشاط اقتصادی است.
خیاط زاده ادامه داد: در کشور ما بدلیل آنچه حاکمیت بلاقید نظام بانکی بر کلیه فعالیت ها از یک سو و سیاست های خودخواهانه بانک ها از سویی دیگر در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و نیز شرایط غیر منطقی بانک ها نظیر نرخ بالای سود که حتی ۱۴ یا ۱۸ درصد اعلام شده نیز نمی باشد و بالای ۴۰ درصد محاسبه می شود، چگونه می توان انتظار داشت که واحدهای تولیدی کوچک و متوسط نوپا و جوان جان بگیرند؟
عضو شورای راهبردی اقتصادی منطقه آزاد اروند اضافه کرد: در کنار سیاست های نظام بانکی، عملکرد و نگاه سازمان حمایتی تامین اجتماعی نیز مشکل بزرگ دیگری است که نفس کارگاه های تولیدی جوان و تازه نفس ما را می گیرد و باید قوانین موجود مورد بازنگری قرار گیرد.
خیاط زاده با اشاره به محصول استراتزیک خرما در منطقه آبادان و تولید ۷۰ هزار تنی آن در سال افزود: بخشی از خرمای آبادان به کشورهای دیگر صادر می شود اما اگر کارگاه های کوچک فرآوری و محصولات جانبی خرما در روستاهای منطقه مورد حمایت سیستم بانکی قرار بگیرند علاوه بر توسعه کسب و کار، ارزش افزوده چشمگیری نصیب منطقه و مردم می شود.
رئیس اتاق آبادان بیان کرد: دولت اگر می خواهد نبض اقتصاد را به حال طبیعی خود بازگرداند تنها با توجه و حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط اقتصادی موفق خواهد شد. از این رهگذر علاوه بر ایجاد اشتغال، کالاهای بیشتری تولید شده و از اقتصاد متکی به نفت فاصله خواهیم گرفت.

همچنین مطالعه کنید:

✅عنوان دوره: تدوین برنامه کسب وکار – طرح تجاری (بیزینس پلن)

✅گارگاه آموزشی آنلاین ✅عنوان دوره: تدوین برنامه کسب وکار – طرح تجاری (بیزینس پلن) ✅مدرس: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.