به گزارش شنبه پیام رسان انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، «محمود اسلامیان» یادآوری کرد پارسال ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید و هشت میلیون تن صادرات فولاد رقم خود که تولید ۲ برابر نیاز کشور بود.
اسلامیان افزود: امسال نیز میزان تولید به ۲۴ میلیون تن می رسد؛ بنابراین باید ۱۰ میلیون تن صادر شود تا بتوان بازار داخل را تنظیم کرد.
وی ادامه داد: همانگونه که عرضه کم می تواند برای بازار داخل مشکل ایجاد کند، عرضه مازاد نیز مساله ساز است و تولیدکنندگان را با چالش جدی روبرو می کند.
اسلامیان تصریح کرد: قرار دادن صنعت فولاد و پتروشیمی در یک گروه ارزی عادلانه نیست؛ زیرا قیمت مواد اولیه در فولاد معادل قیمت های جهانی است اما در پتروشیمی چنین نیست.
«امکان عرضه ارز حاصل از صادرات فولاد در بازار ثانویه در کاهش بهای ارز در بازار نیز موثر خواهد بود».
وی درباره بازگشت شیوه پیشین قیمت گذاری فولاد گفت: تجربه نشان داده است این سیاست نمی تواند موفقیت آمیز باشد و جز ایجاد رانت هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
به گفته وی، اگر میزان تولید داخلی نسبت به تقاضا کم بود،اعمال سیاست های دستوری در قیمت گذاری مشکلی ایجاد نمی کرد اما اکنون باید اجازه داد عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت ها باشد.
وی پیش بینی کرد فولاد اگرچه به دلیل رشد بهای مواد اولیه و نهاده های تولید خود، افزایش قیمت داشت اما در همین محدوده قیمیتی باقی می ماند. بنابراین با دستورالعمل های دستوری وزارت صنعت، معدن و تجارت فقط نیاز کوتاه مدت واحدهای نوردی به مواد اولیه تامین می شود اما در بلندمدت جوابگو نیست.
آمار عملکرد فولادسازان عمده کشور در سه ماهه نخست امسال حاکی از تولید چهار میلیون و ۸۴۹ هزار و ۸۰۲ تن فولاد خام (شمش) است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۷ درصدی دارد.
در مدت سه ماهه نخست امسال محصولات فولادی تولیدی در مجموع به ۲ میلیون و ۸۶۴ هزار و ۹۱ تن رسید که از این رقم سهم ورق گرم مبارکه و سبا در مجموع یک میلیون و ۷۶۸ هزار و ۱۹۴ تن بود که نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش ۱۷ درصدی دارد.
سهم ذوب آهن اصفهان ۵۶۸ هزار و ۲۸۴ تن بود و رشد هشت درصدی در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۶ و بقیه مربوط به فولادسازان آذربایجان، خراسان، فولاد آلیاژی، نورد و لوله اهواز، فولاد اکسین و ورق خودرو چهارمحال و بختیاری است که نسبت به سه ماهه نخست پارسال رشد ۱۱ درصدی دارد.
بر پایه مصوبه جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت فقط تولیدکنندگانی می توانند به صادرات محصولات فلزی و فولادی اقدام کنند که تولیدکننده واقعی آن کالا بوده و پیش از هر چیز تعهدات ارائه شده خود را در بازار داخلی انجام داده باشند.
اگر تولیدکننده ای عرضههای داخلی خود را به میزانی که متعهد شده در بورس کالا انجام داد و بورس کالا ایفای تعهدات آن را تایید کرد، هیچ مانعی برای صادرات محصولاتش وجود ندارد اما اگر تولیدکننده ای عرضه داخلی خود را به هر دلیلی انجام نداد، اجازه صادرات ندارد.
اقتصام*۳۰۶۱*۱۹۶۱*