صفحه اصلی / اجتماعی / جامعه و شهری / سند بازآفرینی توسعه محلات تهیه شده است/با نوسازی بافت‌های فرسوده می‌توان ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کرد
سند بازآفرینی توسعه محلات تهیه شده است/با نوسازی بافت‌های فرسوده می‌توان ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کرد

معاون مرکز مطالعات شهرداری تهران:

سند بازآفرینی توسعه محلات تهیه شده است/با نوسازی بافت‌های فرسوده می‌توان ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کرد

معاون مرکز مطالعات شهرداری تهران کلید اصلی افزایش کیفیت زندگی در بافت‌های فرسوده را مشارکت مردم خواند و گفت: امروز با فقدان مدل نوسازی در بافت‌های فرسوده مواجه هستیم که باید با برنامه‌ریزی در جهت حل این مشکل گام برداریم.

بافت فرسوده

به گزارش کسب و کار نیوز، میثم بصیرت در سلسله نشست‌های ارائه پژوهش‌های مدیریت شهری که با موضوع محله‌محوری و بافت فرسوده در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، گفت: اهتمام دولت و تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین اهتمامی که در مجموعه شهرداری تهران به ویژه شخص شهردار وجود دارد، فرصت تاریخی‌ را برای نوسازی بافت‌های فرسوده ایجاد کرده است که باید در این راستا با جذب مشارکت مردمی گام‌های موثری برداشته شود.

وی افزود: ۳۲۶۸ هکتار بافت فرسوده در تهران براساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری وجود دارد که باید از فرصت تاریخی ایجاد شده برای نوسازی این بافت‌های فرسوده بهره بگیریم.

بصیرت ادامه داد: امروز در بافت‌های فرسوده با محیطی مواجه هستیم که ساکنان آن درآمدهای پایین دارند و در همین محدوده‌ها شاهد رشد پایین املاک و مستغلات هستیم و در کنار اینها مشکلات مختلف اجتماعی و فرهنگی نیز در بافت‌های فرسوده مشاهده می‌شود. همین عوامل و بازدهی پایین موجب شده که برای نوسازی بافت‌های فرسوده با کاهش سرمایه‌گذاری مواجه باشیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در بافت‌های فرسوده با جمعیت اغلب اجاره‌نشین مواجه هستیم، افزود: ساکنان این بافت به لحاظ اجتماعی و اقتصادی از بافت اصلی شهر عقب‌تر هستند و هر روز با مسائل اجتماعی جدید مواجه می‌شوند که حداقل نتیجه آن زیر سوال رفتن کرامت اجتماعی شهروندان این محدوده‌ها است.

وی تاکید کرد: تکلیف قانونی درخصوص نوسازی بافت‌های فرسوده در برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار گرفته بود که نتوانستیم به آن عمل کنیم. همین تکلیف قانونی در برنامه ششم نیز وجود داشت که نمی‌توانیم آن را عملیاتی کنیم. امروز در بافت‌های فرسوده با مشکلات بسیاری از جمله کسری پارکینگ و سرانه‌های خدمات مواجه هستیم به شکلی که برای تملک زمین لازم جهت ایجاد پارکینگ در این بافت‌ها به ۸ هزار میلیارد تومان نیاز داریم که تامین آن کار بسیار سختی است. در حقیقت ما به نوعی عمل کرده‌ایم که به سمت تولید مجدد بافت‌های فرسوده گام برداشته‌ایم. این در شرایطی است که دستگاه‌های ذی‌ربط نمی‌توانند نقش خود را ایفا کنند و شهروندان نیز قادر نیستند نقش خود را در نوسازی بافت‌های فرسوده ایفا کنند.

معاون مرکز مطالعات شهرداری تهران با تاکید بر اینکه باید در مقابل تولید مجدد بافت‌های فرسوده با تدبیر ایستادگی کنیم، افزود: در سطح ملی سند بازآفرینی توسعه محلات توسط سازمان بازآفرینی شهری تهیه شده که باید از آن بهره بگیریم. قطعا با نوسازی بافت‌های فرسوده می‌توان ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کرد. بی‌تردید بخش مسکن مولد است و نوسازی بافت‌های فرسوده به عنوان یک دغدغه مورد توجه دولت ملی و محلی قرار گرفته است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کاهش زمان صدور پروانه‌های ساخت مطالبه شورای شهر است/ هفت ساله شدن شوراها در مجلس هنوز اعلام وصول نشده است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی چمران پیش از آغاز دویست و هفتاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.