صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / نرخ رشد اقتصادی برخی کشورهای صادرکننده نفت افزایش یافت
نرخ رشد اقتصادی برخی کشورهای صادرکننده نفت افزایش یافت

صندوق بن المللی پول:

نرخ رشد اقتصادی برخی کشورهای صادرکننده نفت افزایش یافت

گزارش جدید صندوق بین المللی پول با عنوان «چشم انداز اقتصادی جهان» نشان می دهد نرخ رشد برخی کشورهای صادرکننده نفت از جمله روسیه به لطف افزایش قیمت این کالا در جهان بالا رفته است.

به گزارش کسب و کار نیوز، صندوق بین المللی پول در گزارش ماه ژوییه (تیر-مرداد) خود نرخ رشد اقتصادی عربستان در سال ۲۰۱۸ را ۱٫۹ درصد پیش بینی کرد که نسبت به مقدار منفی ۲ دهم درصدی آن در سال گذشته، رشد چشمگیری را تجربه کرده و از پیش بینی ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) این صندوق نیز ۲ دهم درصد بیشتر است.
همچنین این نهاد بین المللی انتظار دارد نرخ رشد اقتصادی روسیه از ۱٫۵ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۱٫۷ درصد در سال جاری افزایش یابد.
بر اساس گزارش این ماه صندوق بین المللی پول، نرخ رشد اقتصادی عربستان و روسیه در سال ۲۰۱۹ به ترتیب ۱٫۹ و ۱٫۵ درصد پیش بینی شده است.
این نهاد بین المللی، نرخ رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا به همراه افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را به ترتیب ۳٫۵ و ۳٫۹ درصد پیش بینی کرد در حالی اندازه شاخص یاد شده در سال ۲۰۱۷ معادل ۲٫۲ درصد بوده است.
در گزارش صندوق بین المللی پول آمده است: در حالی که چشم انداز رشد اقتصادی برخی کشورهای تولیدکننده نفت منطقه یاد شده مانند عربستان به دلیل افزایش قیمت های نفت بهترشده است، سایر کشورهای این منطقه همچنان به لحاظ مالی وضع خوبی ندارند و با خطر تشدید تنش های ژئوپلیتیکی روبرو هستند.

** نرخ رشد اقتصادی جهان
صندوق بین المللی پول، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را ۳٫۹ درصد پیش بینی کرد که نسبت به پیش بینی ماه آوریل این صندوق تغییری ندارد با این تفاوت که خطر کاهش نرخ رشد اقتصادی در جهان رو به افزایش است و همگامی میان رشد اقتصادی کشورهای مختلف کاهش پیدا کرده است.
در حالی که بنا به پیش بینی این نهاد بین المللی، نرخ رشد اقتصادی برخی اقتصادهای بزرگ مانند آمریکا و هند در سال ۲۰۱۸ افزایش می یابد، نرخ رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو، چین، ژاپن و انگلیس اندکی کاهش خواهد یافت.
مطابق این گزارش، هر چند در آمریکا نرخ رشد اقتصادی کوتاه مدت افزایش می یابد و نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارزهای اصلی نیز در هفته های اخیر حدود پنج درصد بالا رفته است، اما در سال ۲۰۱۹ اندازه نرخ رشد اقتصادی در این کشور اندکی افت می کند. نرخ رشد اقتصادی آمریکا در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۲٫۹ و ۲٫۷ درصد پیش بینی شده که از نرخ رشد ۲٫۳ درصدی سال ۲۰۱۷ بیشتر است.
همچنین در سال ۲۰۱۸ نرخ رشد اقتصادی هند ۷٫۳، چین ۶٫۶، منطقه یورو ۲٫۲، ژاپن یک و انگلیس ۱٫۴ درصد پیش بینی شده است در حالی که اندازه این شاخص در سال ۲۰۱۷ برای هند ۶٫۷، چین ۶٫۹، منطقه یورو ۲٫۴، ژاپن ۱٫۷ و انگلیس ۱٫۷ درصد بوده است.
بنا به پیش بینی صندوق بین المللی پول، نرخ رشد اقتصادی بازارهای نوظهور و در حال توسعه به دلیل افزایش قیمت های نفت، افزایش بازدهی سرمایه گذاری در آمریکا، افزایش تنش های تجاری و نیز فشار بازار بر واحد پولی کشورهایی که دارای زیرساخت های اقتصادی ضعیفی هستند به روشنی قبل نیست.
اقتصام**۱۰۶۳** ۲۰۲۳

همچنین مطالعه کنید:

صدور ۹ همت برگه‌ تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارشات وزارت اقتصاد از مبارزه با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.