تفاهمنامه همکاری میان سازمان تامین اجتماعی و ستاد فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ازسوی سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و سید تقی نوربخش مدیرعامل تامین اجتماعی به امضا رسید. هدف از امضای این تفاهمنامه همکاری استارتآپها و شرکتهای فناورمحور با سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای تابعه آن در راستای دسترسی سریعتر به بازارهای داخلی و شبکهسازی میان استارتآپهای حوزه بیمه و سلامت و سازمان تامین اجتماعی عنوان شده است. ضمنا موضوع تفاهمنامه امضاشده بین دو طرف پیرامون توسعه استارتآپها و شرکتهای فناورمحور و استفاده از تواناییهای آنها در حوزه بیمه و سلامت برای تولید و تجاریسازی محصولات دانشبنیان است که در این راستا با استفاده از راهاندازی مرکز شتابدهی و نوآوری دیجیتال از این ایدهها و شرکتها حمایت هدفمند خواهد شد.
تعهدات معاونت علمی و فناوری
با اجرایی شدن این تفاهمنامه، ستاد فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نسبت به حمایت فنی و قانونی از تاسیس و راهاندازی مرکز شتابدهی و نوآوری دیجیتال در حوزه خدمات بیمه و سلامت، تسریع در اخذ مجوزهای لازم و همچنین کمک به انتقال تجربه و تامین منابع اطلاعاتی مورد نیاز برای فعالیتهای مرکز شتابدهی و نوآوری دیجیتال متعهد میشود. معرفی استارتآپهای فعال در حوزه خدمات بیمه و سلامت، تعامل موثر با مربیان، صندوقها و شرکتهای سرمایهگذاری مخاطرهپذیر، حمایت از تجاریسازی طرحهای موفق، حمایت از صادرات و بازارسازی برای محصولات تجاریشده و همچنین ایجاد هماهنگی با دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، در حمایت از کسبوکارهای نوپای حوزه بیمه و سلامت از دیگر تعهدات ستاد فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری براساس این تفاهمنامه انجام میشود.
تعهدات سازمان تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی نیز براساس این تفاهمنامه متعهد به تاسیس، توسعه و راهبری مرکز شتابدهی و نوآوری دیجیتال در حوزه خدمات الکترونیکی بیمه و سلامت، حمایت از راهاندازی، رشد و ورود به بازار استارتآپهای حوزه خدمات الکترونیکی بیمه و سلامت توسط مرکز شتابدهی و نوآوری دیجیتال و همچنین اتخاذ راهکارها و تدابیر لازم برای همکاری با استارتآپهای حوزه خدمات الکترونیکی بیمه و سلامت مطابق با تجارب موفق داخلی و خارجی شد. برگزاری جشنوارهها و رویدادهای کارآفرینی در حوزه خدمات الکترونیکی بیمه و سلامت، فراهم کردن الزامات و امکانات لازم برای رشد و ورود به بازار استارتآپهای حوزه خدماتالکترونیکی بیمه و سلامت، همکاری با دانشگاهها و سایر نهادهای مرتبط با حوزه خدمات الکترونیکی بیمه و سلامت در جهت حمایت از استارتآپها و همچنین حمایت از کسبوارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات در حوزه خدمات از دیگر تعهدات سازمان تامین اجتماعی در اجرای این تفاهمنامه است.
امضای تفاهمنامه دوم بین این دو سازمان
تفاهمنامه دوم بین این دو سازمان در جهت حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوری و اختراعات و بهبود فضای کسبوکار و تبادل اطلاعات شرکتهای دانشبنیان و بهرهمندی از تسهیلات مربوط به جذب نیروی انسانی جدید و تسهیل در ارائه مفاصاحساب موضوع ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی بابت قراردادهای شرکتهای دانشبنیان میان دو طرف به امضا رسید که در این راستا طرفین بر تشکیل کارگروه دائمی
برای اجرای قانون تامین اجتماعی و قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکید کردند.
براساس تفاهمنامه دوم نیز معاونت فناوری رئیسجمهوری اطلاعات مربوط به قراردادهای منعقده شرکتهای دانشبنیان را در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار میدهد و گواهی و تاییدیه مربوط را درباره حوزه فعالیت هر یک از قراردادهای اشارهشده جهت صدور مفاصاحساب ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی به سازمان ارائه میدهد و سازمان تامین اجتماعی نیز با توجه به تاییدیه دانشبنیان بودن قرارداد منعقده ازسوی معاونت فناوری، طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی و تبصرههای آن بدون اعمال ضریب حق بیمه نسبت به صدور مفاصاحساب قرارداد در حداقل زمان اقدام خواهد کرد.
نیاز به ۶ زیرساخت برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در راستای امضای تفاهمنامهها ضمن اعلام آمادگی استارتآپها برای بر عهده گرفتن برخی از وظایف سازمان تامین اجتماعی گفت: امضای تفاهمنامه و همکاری با سازمان تامین اجتماعی اقدام بسیار مهمی است و با توجه به اینکه جوانان، کارآفرینان آینده کشور ما هستند این سازمان از آنها حمایتهای خوبی را میتواند داشته باشد.
ستاری در ادامه اظهار داشت: چالش محیطهای جدید کسبوکار و بهبود فضای کسبوکار در این سالها یکی از چالشهای ما بوده که سازمان تامین اجتماعی گامهای خوبی را در این سالها برای حل این چالشها برداشته است.
وی در ادامه افزود: ما برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان نیاز به ۶ زیرساخت اصلی سربازی، گمرک، مالیات، بیمه، محیط کسبوکار و اعتماد به جوانان به عنوان کارآفرینان آینده داریم و در این راستا اقداماتی صورت گرفته است و توافقنامههایی را با سازمانهای مربوطه همچون ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان تامین اجتماعی، بانکها و… داشتهایم و امیدواریم روز به روز به فراهم شدن کامل این زیرساختها نزدیک شویم.
ستاری ادامه داد: بیمه از زیرساختهای مهم برای تشکیل شرکتهای دانشبنیان است و طبق توافقنامهای که امروز میان معاونت علمی و سازمان تامین اجتماعی به امضا رسیده، گامی در جهت حل چالش بیمه افراد شاغل در شرکتهای دانشبنیان برداشتهایم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در پایان گفت: آینده در اختیار کارآفرینان با سنین کمتر از ۳۰ سال است و آنچه اقتصاد ما را تضمین میکند، محیط کسبوکار و همدلی خواهد بود تا جوانان بتوانند برای ساختن آینده امیدوار باشند.
انتخاب شعب ۱۳ و ۲۷ تامین اجتماعی تهران برای خدمات دانشبنیانها
محمدتقی نوربخش، رئیس سازمان تامین اجتماعی در حاشیه امضای این تفاهمنامهها بیان کرد: تفاهمنامه اول مربوط به شرکتهای دانشبنیان است و طبق ماده ۴۱ قانون تامین اجتماعی کلیه پیمانها مشمول درصدی از حق بیمه میشوند. با توجه به اینکه این شرکتها در حوزه فناوری و دانشبنیان فعال هستند براساس رویهای که قبلا در سازمان برای پروژههای پژوهشی وجود داشت، برای شرکتهای دانشبنیانی که مورد تایید معاونت علمی باشند از پرداخت ضریب بیمه معاف میشوند. نوربخش ضمن تاکید بر غیرحضوری بودن این خدمات به شرکتهای دانشبنیان، دو شعبه ۱۳ و ۲۷ تامین اجتماعی در تهران را برای امور مربوط به شرکتهای دانشبنیان معرفی کرد.