صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / انتقال تجارب بیابان زدائی ایران به دیگر کشورها، درآمدزاست
انتقال تجارب بیابان زدائی ایران به دیگر کشورها، درآمدزاست

انتقال تجارب بیابان زدائی ایران به دیگر کشورها، درآمدزاست

کارشناس امور بیابان سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری گفت: انتقال تجارب ایران در زمینه بیابان زدایی و انجام طرح هایی از این دست در دیگر کشورها می تواند به ارزآوری و درآمدزایی منجر شود.

محسن عبدالحسینی روز دوشنبه در حاشیه دیدار کارشناسان محیط زیست نیجریه از طرح بیابان زدایی شرق اصفهان در گفتگو با ایرنا افزود: تبادل تجربه با کشورهایی که با بیابان زدایی روبه رو هستند، این فعالیت ها در داخل را نیز شتاب می بخشد.
وی با اشاره به تاکید قائم مقام وزیر محیط زیست نیجریه برای افزایش همکاری با اصفهان در زمینه موضوع بیابان ها تصریح کرد: طرح بیابان زدایی در ایران بصورت انتخاب مناطق بحرانی انجام می شود که اینگونه طرح ها، با استقبال کارشناسان این کشور آفریقایی روبه رو شد.
عبدالحسینی همچنین نقش مردم را در جلوگیری از بیابان زایی و گسترش جنگل ها مهم دانست و افزود: دولت به تنهایی نمی تواند در این مسیر فعالیت کند، زیرا موضوع بیابان زدایی فراگیر است و همه باید در آن سهیم باشند.
به گزارش کسب و کار نیوز، قائم مقام وزارت محیط زیست نیجریه به همراه ۱۳ تَن از مدیران و کارشناسان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی این کشور، امروز دوشنبه از طرح بیابان زدایی شرق اصفهان بازدید کردند.
این بازدید به همت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستان اصفهان و بمنظور افزایش تبادل تجربه بین کشور ایران و نیجریه با محوریت طرح های بیابانزدایی و مهار کانون های فرسایش بادی انجام شد.
گروه کارشناسان منابع طبیعی نیجریه در بازدید از طرح بیابان زدایی شرق اصفهان در منطقه سِگزی در جریان روند کاشت نهال و دیگر روش های مهار بیابان ها در این منطقه قرار گرفتند.
طرح بیابان زدایی ۱۰ هزار هکتاری شرق اصفهان شامل فعالیت هایی نظیر نهال کاری، آبیاری و حفاظت است که از آبان سال ۹۴ درمنطقه سگزی اصفهان در دست اجراست.
این طرح با مشارکت نهادهایی شامل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، بسیج سازندگی سپاه صاحب الزمان(ع) و اداره کل محیط زیست استان اصفهان و سازمان های مردم نهاد اجرا می شود.
این طرح منطقه وسیعی از شرق اصفهان را پوشش داده و از فرسایش خاک و پدیده گرد و غبار جلوگیری کند.
آبیاری این مناطق بوسیله پساب صنعتی تامین می شود و میزان آبیاری آن حدود یکسال خواهد بود و پس از آن پوشش گیاهی بطور طبیعی آب خود را تامین می کند.
بیابانزایی در شرق اصفهان سالانه بیش از ۳۶ میلیارد تومان به امکانات زیربنایی و منابع طبیعی این خطه خسارت می زند.
عمده خسارات به پایگاه های نظامی اطراف همچون پایگاه هوایی هشتم شکاری، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، اراضی کشاورزی، محورهای مواصلاتی و شهرک های صنعتی، راه آهن و شهرهای پیرامون وارد می شود.
۳۲ میلیون هکتار بیابان و ۲٫۵ میلیون هکتار جنگل دست کاشت در کشور وجود دارد که ۳۰۰ هزار هکتار آن در استان اصفهان جای گرفته است.
بر اساس اعلام کارشناسان منابع طبیعی اصفهان، وسعت بیابان های ایران ۲۰درصد مساحت کشور است در حالی که این رقم در استان اصفهان به ۳۰ درصد می رسد.
بیابان های اصفهان بیشتر در نیمه شرقی این استان قرار دارد.
ت ۶۰۲۰ / ۷۱۵۰ /۶۰۲۷

همچنین مطالعه کنید:

واردات شکر تا پایان دولت چهاردهم به صفر می رسد

به گزارش کسب و کار نیوز ، غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.