به گزارش کسب و کار نیوز به نثل از ایرنا، از ابتدای تیرماه ثبت سفارش و واردات ۱۳۳۹ ردیف تعرفه ای کالا با هدف حمایت از تولید داخل به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت ممنوع شد.
ممنوعیت برخی از این کالاها که مواد اولیه مورد نیاز دیگر صنایع به شمار می روند، نارضایتی هایی را در تولیدکنندگان برخی رسته های صنعت به وجود آورده است که می توان به دست اندرکاران تولید کیف و کفش اشاره کرد؛ اواخر خردادماه شماری از فعالان این عرصه در خیابان سپهسالار تهران که هسته اصلی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کیف و کفش در پایتخت است، نسبت به بی رونقی کسب و کار خود اعتراض داشتند.
در همین پیوند، رئیس اتحادیه چرم طبیعی، مصنوعی و لوازم کفش به خبرنگار ایرنا گفت: در تولید یک جفت کفش زنانه به ۴۰ تا ۵۰ قلم مواد اولیه نیاز داریم که بسته مدل و جنس مورد نظر، ۳۰ قلم از آنها وارداتی است.
«سعید حیاتی» افزود: ما با ممنوعیت واردات کیف و کفش برای حمایت از تولیدکنندگان موافقیم اما بهتر بود قبل از اینکه درباره این ممنوعیت ها تصمیمی اتخاذ شود، با مسئولان اتحادیه ها و اصناف نیز مشورت می کردند.
وی ادامه داد: با وجود ادعای برخی تولیدکنندگان مواد اولیه صنعت کیف و کفش درباره تامین مواد مورد نیاز، نه تنها از عهده آن بر نمی آیند بلکه محصول آنها از لحاظ کیفیت قابل مقایسه با نمونه مشابه خارجی نیست.
«باید مواد اولیه باکیفیت به میزان کافی در اختیار تولیدکننده قرار گیرد تا بتواند بدون دغدغه تولید کند اما توقف ثبت سفارش، ممنوعیت واردات مواد اولیه و توقیف این مواد در گمرک ها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان کیف و کفش رقم زده است».
** کیفیت کم؛ مشکل مواد اولیه تولید داخل
رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از نصف تولیدکنندگان به دلیل نداشتن سرمایه کافی شروع به کار نکرده اند و تعدادی هم که فعالند، به اندازه کافی نقدینگی ندارند تا بتوانند محصول نهایی را صادر کنند.
«رسول شجری» ابراز امیدواری کرد با تثبیت نرخ ارز، آرامش به بازار برگردد و تولیدکنندگان بتوانند در شرایط باثبات اقتصادی، برنامه ریزی کنند.
شجری افزود: ۳۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این صنعت وارداتی است؛ شاید میزان واردات این کالاها زیاد نباشد اما برای این صنعت ضروری است.
وی توضیح داد: برای نمونه کارخانه های چسب در داخل محصولاتی را تولید می کنند که کیفیت لازم را ندارد و در نتیجه بر کیفیت محصول نهایی یعنی کیف و کفش، اثر می گذارد.
به گزارش کسب و کار نیوز، ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال ۱۳۹۶ نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال ۱۳۹۷ را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
ایشان در سخنرانی نوروزی سال ۱۳۸۹ در حرم مطهر رضوی گفتند: یکی از کارهای اساسی همت مضاعف و کار بیشتر در کیفیت بخشیدن به تولیدات داخلی است. ما امروز تولیدات داخلی زیادی داریم؛ هم در زمینه صنعت، هم در زمینه کشاورزی؛ باید به کیفیت اینها اهمیت بدهیم، کیفیت اینها را بالا ببریم. باید جوری باشد که مصرفکننده احساس کند آنچه در کشورش تولید می شود، به دست کارگر ایرانی تولید می شود، از لحاظ کیفیت، یا بهتر از نوع خارجی است یا لااقل همسطح آن است.
رهبر معظم انقلاب هفتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ نیز در دیدار کارگران سراسر کشور تصریح کردند: کالای ساخت داخل باید قانعکننده باشد؛ دوامش، استحکامش، مرغوبیتش جوری باشد که مشتری را قانع کند.
اقتصام*۹۱۳۲*۲۰۲۵*۱۹۶۱*۱۳۶۸