دکتر کیانوش جهانپور در گفتوگو با ایسنا، درباره نحوه برخورد با شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی متخلفی که ارز دولتی دریافت میکنند، اما اقلامشان را با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب سازمان غذا و دارو به فروش میرسانند، گفت: در صورت شناسایی چنین شرکتهای متخلف، در وهله اول قاعدتا این شرکتها از دریافت ارز دولتی محروم میشوند و در عین حال اگر اقلامشان را خلاف نرخ مصوب بفروشند چه در حوزه دارو و چه تجهیزات پزشکی به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی میشوند و طبق قانون تعزیرات حکومتی با آنها برخورد قضایی لازم انجام میشود.
وی با بیان اینکه مردم میتوانند برای اطلاع از وضعیت تجهیزات پزشکی به سامانه IMED.FDA.GOV.IR مراجعه کرده و قیمت داروها را هم در سامانه IFANA.FDA.GOV.IR مشاهده کنند، درباره نحوه نظارت بر بازار دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: بخشی از نظارتهای ما مبتنی بر گزارشهای مردمی است و مردم اگر با موردی از تخلف مواجه شدند مبنی بر اینکه قیمت دارو یا تجهیزات پزشکی با نرخ مصوب مغایرت داشت، میتوانند از طریق سامانه ۱۹۰ به ما اعلام کنند. بخش دیگری از نظارتها نیز از طریق بیمارستانها و مراکزی است که از این اقلام استفاده میکنند؛ بهطوریکه اگر فاکتورها با نرخ مصوب مغایرت داشته باشد، تخلف را شناسایی و با متخلف برخورد میکنیم.
جهانپور ادامه داد: قسمت سوم نظارتها نیز از طریق بازرسیهای مستقیم بازرسان سازمان غذا و دارو، معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین ادارات بازرسی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره اعلام اسامی شرکتهایی که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ارز دولتی دریافت کردهاند، گفت: پیش از این اعلام کردیم که بانک مرکزی میتواند اسامی این شرکتها را اعلام کند. با این وجود خود سازمان غذا و دارو نیز درصدد جمعآوری اطلاعات برای انتشار اسامی شرکتهایی بود که ارز دولتی دریافت کرده بودند، اما سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که این اسامی را رسما اعلام میکنند. بنابراین برای اینکه اطلاعات چند گانه نباشد، صبر میکنیم تا این مرکز اسامی را اعلام کند. البته ما هم اطلاعاتمان را در این زمینه بروز میکنیم، اما مرکز توسعه تجارت اسامی را اعلام خواهد کرد.
انتهای پیام