صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / کارت های بازرگانی مورد بازنگری قرار می گیرد
کارت های بازرگانی مورد بازنگری قرار می گیرد

وزیر صنعت:

کارت های بازرگانی مورد بازنگری قرار می گیرد

وزیر صنعت، معدن و تجارت از بازنگری در کارت های بازرگانی صادر شده خبر داد و گفت: کارت های موجود برای تمدید باید شرایط جدید را دارا باشند.

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد شریعتمداری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران شهرستان فیروزکوه در خصوص کارت های بازرگانی بیان داشت: در این عرصه دچار مشکلاتی بوده ایم چرا که نظارت سازمان های استانی صنعت، معدن و تجارت بر صدور کارت کامل نبود که به تازگی با تصویب دولت برای نخستین بار این اختیار تفویض شد تا بتوانیم نسبت به تعلیق و یا ابطال کارت های بازرگانی اقدام کنیم.
وی با اشاره به شرایط صدور این کارت ها یاد آور شد: سخت گیری در این عرصه افزایش یافته است؛ کسانی که برای بار نخست کارت دریافت می کنند تا سقف ۵۰۰ هزار دلار، در سال دوم حداکثر دو میلیون دلار مجاز به واردات هستند و در سال سوم به بعد به شرط تشخیص کمیسیون مرکب از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران، بازرگانانی که به حسن شهرت مشهور هستند می توانند بدون محدودیت تجارت کنند.
وی در خصوص حمایت از ۸۴ هزار واحد تولیدی کشور، در سال حمایت از تولید ملی اظهار داشت: دولت در سال جاری با اهتمام بیشتری برای فراهم سازی شرایط تولید حوزه های صنعتی، معدنی و کشاورزی تلاش می کند و برای تحقق این هدف، منابعی را پیش بینی کرده ایم تا تولیدکنندگان از تسهیلات با نرخ سود کمتری بهره مند شوند.
شریعتمداری گفت: نزدیک به ۱۳۳۹ کالا که در داخل به میزان کافی تولید می شود یا واردات آن ضروری نبوده، ممنوع شده است؛ ۹۶۰۰ واحد تولیدی در حوزه صنایع غذایی در سراسر کشور و برخی از آنها با ظرفیت کمتر از ۷۰ درصد، فعالیت دارند که به زودی از تمام این ظرفیت ها استفاده می شود و این محصولات جایگزین کالاهای خارجی خواهد شد.
وی ادامه داد: با تاسیس بازار ثانویه در سیستم رایانه ای نیما و سنا بانک مرکزی، وارد کنندگان و صادرکنندگان خرد کشور به جز صادر کنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد و فلزات رنگی می توانند با هم معامله کنند و از طریق نظام طراحی شده، ارز حاصل از صادرتشان را در اختیار وارد کنندگانی که واردات گروه سه یعنی محصولات ساخته شده مورد نیاز مردم، قرار دهند؛ به این ترتیب صادرات روند تقویتی و رو به رشد خواهد داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به رشد ۲۲ درصدی صادرات غیرنفتی در سه ماهه اول امسال اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار کالا و خدمات از استان تهران به خارج از مرزهای کشور صادر شده که امید است با تمهیداتی که دولت اندیشیده است این رقم افزایش پیدا کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ۱۳۰۰ میلیارد تومان منابع در قانون بودجه سال ۹۷ تخصیص داده شده که یک هزار میلیارد آن ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است تا بتوانیم از راه های مختلف مشوق های صادراتی در اختیار صادر کنندگان ایرانی قرار دهیم و با تقویت صادرات، خرید کالای ایران را در بازارهای جهانی فراهم کنیم.
شریعتمداری افزود: قانون مالیات و ارزش افزوده نیازمند اصلاحاتی است که با تلاش نمایندگان، مراحل آخر را برای طرح در صحن مجلس طی می کند؛ با اصلاح این قانون و کاهش فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان شرایط حمایتی بیشتری از تولید کالای داخلی فراهم شود.
وی در خصوص افزایش بی دلیل قیمت ها در برخی از واحدهای تولیدی تاکید کرد: تمام کارخانه ها و واحدهای فروش مکلف به اعلام نرخ هستند، لذا همه گشت های مشترک تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در تمام شهرهای سراسر کشور مکلف به برقراری شفافیت در اعلام قیمت توسط تولیدکنندگان و توزیع کنندگان بوده و تمام کالاهایی که جزو گروه یک و محصولات مورد نیاز مردم به شمار می آیند دارای قیمت تثبیتی خواهند بود که توسط شورای اقتصاد، ستاد تنظیم بازار یا در ستادهای تنظیم بازارهای استانی، استانداران مسئولیت تصمیم اعلام قیمت تثبیتی در منطقه خود را بر عهده دارند.
وی گفت: متخلفان قیمت های اعلام شده با جریمه های سنگینی مواجه خواهند شد و برای جلوگیری از اجحاف و گران فروشی در مقابل کسانی که می خواهند از شرایط موجود سوء استفاده کنند کنار مردم هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص توسعه شهرک های صنعتی فیروزکوه اظهار داشت: مجموعه شهرک های موجود در فیروزکوه، پیشوا، ورامین و پردیس با مصوبه اخیر هیات وزیران می توانند کلیه واحد های مزاحم صنفی که در محدوده شهرها فعالیت دارند را در خود جای دهند که منجر به بهبود شرایط زیست محیطی نیز برای شهروندان تهرانی خواهد شد.
شریعتمداری در ادامه ابراز کرد: در تلاش هستیم تا با ایجاد زیر ساخت ها، شرایط مطلوبی را برای ادامه فعالیت واحدهای تولیدی موجود در شهرک های صنعتی استان تهران فراهم کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: استان تهران به دلیل تراکم جمعیت و تعدد واحدهای صنعتی بایستی سمت و سوی توسعه خود را در حوزه صنایع پیشرفته و نوین ادامه دهد.
محمد شریعتمداری امروز با صاحبان صنایع شهرستان فیروزکوه دیدار و گفت و گو کرد.
فیروزکوه با ۴۰ هزار نفر جمعیت و ۹۲ واحد تولیدی فعال در شمال شرقی تهران واقع شده است.
تهرام//۹۳۵۳//۱۳۴۸

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۶۷ درصدی تجارت ایران و مصر

به گزارش کسب و کار نیوز، سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.