به گزارش کسب و کار نیوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل ناتو در مطلبی برای روزنامه واشنگتن پست به توصیف رعب و وحشتی پرداخت که روهینجاییهای فراری از میانمار در معرض آن قرار گرفتند. او تاکید کرد: هیچ چیز نمیتوانست مرا برای شنیدن سخنان دردآوری که در سفرم به بنگلادش از مسلمان آواره میانماری شنیدم، آماده کند. بنگلادش اکنون میزبان صدها هزار روهینجایی است که از سرکوب نظامیان میانماری به آنجا گریختند.
گوترش در بازگوی آنچه از سفر به منطقه کاکس بازار در بنگلادش شنیده بود، گفت: کودکان کوچک در مقابل والدینشان سلاخی شدند؛ دختران و زنان در حالی که خانوادههایشان شکنجه و کشته شدند، مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند. روستاها در آتش سوختند.
او تاکید کرد: این قربانیان آنچه که به درستی پاکسازی قومی نامیده شده است، از درد و عذابی رنج میبرند که میتواند روح و روان همه را به درد آورد. این تجربه دردناک غیرقابل تحمل است و متاسفانه حقیقت روزانه حدود یک میلیون آواره روهینجایی شده است.
از اوت ۲۰۱۷ بیش از ۷۵۰ هزار روهینجایی مسلمان که عمدتا کودکان و زنان بودند از میانمار گریختند و خودشان را به بنگلادش رساندند، چرا که نیروهای میانماری این اقلیت مسلمان را متحمل سرکوب کرد. به گزارش سازمان ملل، دستکم ۹۴۰۰ روهینجایی از ۲۵ اوت تا ۲۴ سپتامبر سال گذشته در ایالات راخین کشته شدند. پزشکان بدون مرز اخیرا در گزارشی اعلام کرد، کشته شدن ۷۱.۷ درصد یا ۶۷۰۰ روهینجایی ناشی از خشونتها بوده است. این میزان شامل ۷۳۰ کودک زیر پنج سال میشود.
آنتونیو گوترش از جامعه بینالملل خواست تا فراتر از اعلام همبستگی صرف عمل کنند. او گفت: مردم روهینجا به کمک واقعی نیاز دارند. گرچه تلاشهای بنگلادش برای رفع این بحران ستودنی است اما تاکید دارم این بحران با این وسعت و عمق نیازمند یک پاسخ جهانی است. مردم روهینجایی نمیتوانند قربانیان فراموش شده باشند. ما باید به درخواستهای کمک آنان، با عمل پاسخ دهیم.
انتهای پیام