به گزارش کسب و کار نیوز، برهان حسینپور آقایی در شورای اشتغال شهرستان لردگان که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان لردگان در میان سه استان خوزستان، اصفهان و کهگیلویه و بویر احمد واقع شده است. بر اساس سرشمارس سال ۹۵، از ۱۶۲ هزار نفر جمعیت ۲۰ ساله و بیشتر، حدود ۶۲ هزار نفر معادل ۳۸ درصد را جمعیت فعال تشکیل میدهند که ۴۷ هزار نفر شاغل و ۱۵ هزار نفر بیکار و جویای کار هستند.
وی گفت: شهرستان بر اساس مناطق کمتر توسعه یافته کشور، رتبهبندی مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور، اخذ نظر استاندار در تهیه برنامه راهبردی عملیاتی توسعه پایدار اقتصاد روستایی با هدف اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در گروه ۳۱ شهرستان محروم و کمتر توسعه یافته قرار گرفته است.
فرماندار لردگان با اشاره به اینکه جلسات هماهنگی میان دستگاههای اجرایی استان برگزار شد، تصریح کرد: مهمترین دستاورد آن تهیه و تدوین سند توسعه شهرستان بوده که در شرف نهایی شدن است.
وی با اشاره به وجود ۳۵۶ روستا در این شهرستان، بیان کرد: ۱۶۰ هزار نفر از جمعیت روستایی به عبارتی نیمی از جمعیت روستایی، در این شهرستان زندگی میکنند که رتبه ۱۶ کشوری را از لحاظ بیشترین جمعیت روستایی به خود اختصاص داده است.
حسینپور آقایی با اشاره به تدوین آیین نامه حمایت در ایجاد اشتغال، تصریح کرد: در راستای این آییننامه۱۴۳ میلیارد تومان به این شهرستان اختصاص داده شد که سهم بخش کشاورزی ۴۵ درصد معادل ۶۵ میلیارد تومان بوده که ۸۸ طرح با ۳۷ میلیارد تومان به شعب بانکها ارسال شد، همچنین سهم بخش صنعت، معدن و تجارت ۱۸ میلیارد تومان بوده که ۱۰۶ طرح با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان برای پرداخت به بانکها ارسال شده است. لازم است در حوزههای میراث فرهنگی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و ورزش و جوانان با هدف جذب اعتبارات بیشترین تلاش صورت گیرد.
حسینپور آقایی با اشاره به اینکه در این شهرستان ۶۰ هزار هکتار معادل ۲۵ درصد از اراضی آبی و دیم را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: دامداری و کشاورزی شغل اصلی این شهرستان است که به دلیل تهدیدات ناشی از خشکسالی بسیاری از مشاغل از دست رفته و پدیده حاشیهنشینی به وجود آمده است. بیش از ۱۰۰۰ هکتار از باغات دچار تنش شدید آبی شدهاند و در معرض نابودی هستند.
وی با بیان اینکه دو طرح پتروشیمی و سیمان صنعتی با اشتغال ۲۰۰۰ نفر در این شهرستان وجود دارد، گفت: در صورت بهرهبرداری با تعدیل نیرو مواجه خواهیم شد و لازم است چارهای اندیشیده شود تا از افزایش جمعیت بیکار کاسته شود.
خاطرنشان کرد: بیشتر واحدهای موجود در شهرک صنعتی این شهرستان به دلیل سود بالای تسهیلات بانکی نیمه فعال هستند و با ورشکستگی مواجه میشوند. ۱۱۴ واحد تولیدی وجود دارد. ۳۰ واحد تولیدی دارای مجوز هستند و همچنین تعداد کارگاههای این شهرستان ۱۹۰۰ واحد است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری به عنوان مهمترین اولویت استان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: قرار شد استان به قطب گردشگری و توریست تبدیل شود. با وجود ظرفیتهای کم نظیر در شهرستان در زمینههای میراث فرهنگی بخش اعظمی از اشیا تاریخی موزه از این شهرستان کشف شده است.
حسینپور آقایی خاطرنشان کرد: کانونهای گردشگری بینظیری در این شهرستان وجود دارد ولی توجه خاصی به وضعیت گردشگری انجام نمیشود تا بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام