به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، محمد اسلامی در نخستین همایش توسعه صادرات از مسیر خزر در سالن هتل سالار دره ساری، اظهار کرد: شرایط مختلفی در دنیای امروز رقم خورده است که با شعار صلح و ثبات و امنیت جهانی دنبال می شود اما در عمل این گونه نبوده است و امروز بیشتر نیاز داریم که کشورهای منطقه با مودت و همکاری های گسترده تری به معنای واقعی کلمه ثبات و امنیت را به ارمغان بیاورند.
وی با اشاره این که موقعیت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران و دسترسی خلیج فارس به آب های آزاد و اقیانوس هند فرصت بسیار خوبی است یادآور شد: این فرصت نیاز ایران برای دسترسی به کشورهای دیگر و تبادل تجاری با آن ها را تسهیل کرده و مبادلات اقتصادی با سرعت بیشتری انجام می شود و همچنین در این مسیر مبادلات فرهنگی و گردشگری و صلح و دوستی گسترش می یابد.
اسلامی با بیان این که فرصت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست های پابرجای خارجی و امنیت بین الملل و دسترسی به آب های آزاد در جنوب و ضرورت فعال سازی کریدور شمال به جنوب برای دریای خزر جایگاه ویژه ای دارد که این مسیر را بهبود می دهد تصریح کرد:برگزاری این همایش گفت و گو با یکدیگر و ایجاد فضا یکی از خروجی هایی است که باید در دستور کار باشد تا بتوان برای توسعه این روابط تصمیمات جدیدی را اتخاذ کرد.
استاندار مازندران با اشاره به تنوع بخشی به سرفصل های همکاری در مبادلات تجاری خاطرنشان کرد:تنوع بخشی به صادرات محصولات یکی از راهکارهای ایجاد تعاملات میان کشورهای حاشیه خزر است.
وی با بیان این که موضوع مهم دیگر برای همکاری و توسعه مناسبات حمل و نقل دریایی و حمل و نقل است تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل دریایی و حمل و نقل مکمل آن یعنی حمل و نقل ریلی و هوایی سرمایه گذاری هایی صورت گرفته، برقی کردن راه آهن اینچه برون ظرفیت جابه جایی بار را از ۲٫۵ میلیون تن به ۱۰ میلیون تن افزایش و سرعت از ۶۰ کیلومتر به ۱۲۰ کیلومتر در ساعت ارتقا می دهد.
اسلامی گفت:این ظرفیت ریلی را با ظرفیت مکمل دیگری در زمینه هوایی ایجاد کردیم که از اواخر ماه آینده پروازها برقرار خواهد شد، با داشتن حمل و نقل ترکیبی می توان تجارت را تسهیل کرد.
وی با اشاره به این که دریانوردی در دریای خزر نیاز به تعاملات و سرمایهگذاری برای جابجایی جهت صنایع دریایی دارد افزود: کشتی سازی و پشتیبانی دریایی بهعنوان فرصتهای جدید که به اشتغالزایی و کارآفرینی مولد کمک میکند را برای توسعه در دریای خزر در نظر گرفتیم .
اسلامی با بیان این که توسعه گردشگری دریایی را بهطور ویژه با داشتن شناور و واگنهای رو – رو جهت گردشگری دریایی، تبادلات تجاری و غیره را گسترش دهیم خاطرنشان کرد: ظرفیت توسعه صادرات محصولات باغی، زراعی و صنایع لبنی در شمال مورد توجه است که امروز به بیش از ۵۰ کشور جهان صادر میشود و یا برنامه صادرات را دارد؛ در حوزه خزر میتواند مورد بهرهبرداری قرار بگیرد .
استاندار مازندان با بیان این که مجموعه این سرمایهگذاریها با محوریت امیرآباد میتواند توسط سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد تصریح کرد:منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد فرصتی برای تولید کالا و خدمات است، در این منطقه زمین و تسهیلات در اختیار متقاضیان جدید قرار خواهد گرفت .
اسلامی تصریح کرد: با تعاملات صورت گرفته که بین ایران و کشورهای حوزه خزر بهویژه روسیه و تعاملاتی که با ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان و سایر کشورهای حوزه CIS انجام شده، این همایش ما را بهصورت شتابان در مسیر صادرات دریایی و پایدار گسترش دهد .
وی افزود:با توسعه تبادلات، مبادلات فرهنگی و گردشگری و رفت و آمدهای صادراتمحور مداوم امید است بتوانیم صلح و دوستی و همزیستی مسالمتآمیز را در این منطقه گسترش داده و آن را تبدیل به یک منطقه اثرگذار مبدل کنیم .
استاندار مازندران مطرح کرد
کشتیسازی و پشتیبانی دریایی فرصت های جدید اشتغال زایی
استاندار مازندران گفت: کشتی سازی و پشتیبانی دریایی بهعنوان فرصتهای جدید در مازندران است،که به اشتغالزایی و کارآفرینی مولد کمک میکند.