صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / «مراقبت‌های پرستاری در منزل» چه نفعی برای بیماران دارد؟
«مراقبت‌های پرستاری در منزل» چه نفعی برای بیماران دارد؟

«مراقبت‌های پرستاری در منزل» چه نفعی برای بیماران دارد؟

با تصویب پوشش بیمه‌ای «مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل» در شورای عالی بیمه، بخش مهمی از طرح گسترش و ساماندهی این خدمات انجام شد، اما توسعه این مراکز که سابقه‌ای ۱۸ ساله در ایران دارند، چه سودی برای مردم خواهد داشت؟

پرستار

به گزارش کسب و کار نیوز، دو گروه نیروی پرستاری در مراکز مراقبت در منزل فعالیت می‌کنند؛ بخشی از آنها نیروهای غیرحرفه‌ای هستند که به نام کمک پرستار نیز شناخته می‌شوند و می‌توانند مراقبت‌های اولیه و غیرتخصصی مورد نیاز بیمار را انجام دهند. گروه دوم نیز پرستاران تحصیل‌کرده‌ای هستند که مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر دارند. قرار است از پایان سال جاری برای همه این نیروها کارت شناسایی صادر شود تا مردم به کمک آن بتوانند نیروهای مجاز را شناسایی کنند. این پرستاران باید دوره‌های آموزشی تکمیلی را نیز گذرانده باشند.  

اشتغال پرستاران به شرطِ…

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری وزارت بهداشت همچنین می‌گوید: اگر مردم از این مراکز استقبال کنند، زمینه شغلی مناسبی برای پرستاران فراهم می‌شود. بنابراین میزان اشتغال پرستاران در این مراکز به استقبال مردم از این خدمات بستگی دارد. تا الان این خدمات پوشش بیمه‌ای نداشتند و فقط کسانی که به شدت به آن نیاز داشتند از آن استفاده می‌کردند، اما امیدواریم با توجه به اینکه پوشش بیمه‌ای  این خدمات در  شورای عالی بیمه مصوب شده است،  ظرفیت زیادی برای اشتغال پرستاران ایجاد شود. ۵۰ پرستار در یک مرکز مشغول به کار می‌شوند و امیدواریم همه این مراکز بتوانند این تعداد پرستار را جذب کنند.

وی در ادامه با اشاره به اقدام برخی بیمارستان‌ها برای در اختیار قرار دادن همراه بیمار، اظهار کرد و گفت: برای این کار مجوزی وجود ندارد، اما خود بیمارستان آنها را شناسایی کرده و در اختیار بیمار قرار می‌دهد. اگر این نیروها از طریق بیمارستان معرفی ‌شوند، حتما شناسایی شده و مورد اعتماد هستند و خدمتی است که بیمارستان در کنار خدمات خود به بیمار ارائه می‌دهد.

وی افزود: نمی‌توان گفت این اقدام بیمارستانها غیرقانونی یا قانونی است. به هر حال بیمارستان باید خدماتی را در اختیار بیمار قرار دهد. به همین دلیل طرح نیروهای کمک پرستار ایجاد شد.

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت در ادامه تاکید کرد: اصلا مناسب نیست که فردی از خارج  بیمارستان به عنوان همراه بیمار انتخاب شود. حتی  در شان سیستم درمانی نیز نیست. امیدواریم با حضور کمک پرستاران این مشکلات بر طرف شود. پولی که از خانواده بیمار برای این خدمت  پرداخت می‌شود تعرفه مشخصی ندارد. مرم نیز اگر شکایتی از این موضوع داشتند می‌توانند به ادارات نظارت بر درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی شکایت کنند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

صادرات دارو ۱۹ درصد افزایش یافت

به گزارش کسب و کار نیوز ، گمرک ایران عملکرد ۳۴۵ شرکت‌ دارویی در حوزه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.