به گزارش کسب و کار نیوز، به نوشته روزنامه مستقل رای الیوم، طبق این توافق آتش بس، مخالفان و غیرنظامیانی که تمایلی به صلح با دمشق ندارند، به شمال سوریه منتقل میشوند.
با فشاری که در پی آغاز عملیات نظامی گسترده نیروهای دولت سوریه با حمایت روسیه از ۱۹ ژوئن اعمال شد، گروههای مخالف سوری در استان درعا روز جمعه با صلح در این منطقه که مهد اعتراضات علیه دمشق در سال ۲۰۱۱ محسوب میشد، توافق کردند.
سازمان ملل روز یکشنبه اعلام کرد که بیشتر سوریهای آواره در نزدیکی مرزهای اردن به مناطق خود بازگشتهاند. اردن پیشتر اعلام کرده بود، علی رغم درخواستهای مکرر نهادهای بینالمللی، مرزهای خود را به روی این آوارگان بسته نگه خواهد داشت زیرا دیگر ظرفیت پذیرش پناهجویان جدید را ندارد.
طبق آمار سازمان ملل، عملیات نظامی در سوریه موجب آوارگی بیش از ۳۲۰ هزار غیرنظامی از خانههایشان و حرکت آنها به سوی مرزهای اردن یا اردوگاههای موقت در استان قنیطره در نزدیکی ارتفاعات جولان اشغالی شد.
به محض آنکه روز جمعه توافق حاصل شد، آوارگان سوری بازگشت به شهرکها و روستاهای خود در حومههای شرقی و غربی درعا را آغاز کردند.
رامی عبد الرحمان، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: بیشتر آوارگان سوری مرزهای اردن را ترک کرده و بیش از ۶۰ هزار آواره از روز جمعه به خانههای خود بازگشتهاند.
عبد الرحمان افزود: با وجود برقراری آتشبس روز یکشنبه شاهد آغاز مجدد درگیریها و خشونت در مناطق محدودی در استان درعا بودیم. آغاز دوباره بمبارانها در شرق درعا موجب کندی روند بازگشت آوارگان به خانههایشان شد.
آندرس پدرسن، هماهنگکننده امور انسانی سازمان ملل در اردن در کنفرانس مطبوعاتی در شهر امان اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ آواره تنها در نزدیکی مرزها در منطقه الحره سوریه-اردن در نزدیکی گذرگاه جابر (نصیب در سوریه) بوده و بیشتر آنها مرد هستند.
به گفته پدرسن، هنوز تعداد زیادی از آوارگان سوری در جنوب غرب این کشور در استان قنیطره در مجاورت درعا حضور دارند.
انتهای پیام