به گزارش کسب و کار نیوز ، سیدعباس صالحی روز یکشنبه در دیدار با سفیر ژاپن در تهران افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در زمره بزرگترین رویدادهای فرهنگی در منطقه خاورمیانه به شمار می آید و میلیون ها ایرانی از اقصی نقاط کشور در آن شرکت می کنند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه یک رویداد فرهنگی و ملی برای مردم و مسئولان کشورمان محسوب می شود و می تواند فرصتی را هم برای ژاپن به عنوان میهمان ویژه در دوره آینده فراهم کند تا روابط فرهنگی دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.
صالحی با اشاره به روابط دیرینه ایران و ژاپن ادامه داد: دو کشور نزدیک به ٩٠ سال است که روابط دیپلماتیک با یکدیگر دارند و ۶٠ سال است که دارای موافقتنامه فرهنگی هستند و بر اساس آن فعالیت های فرهنگی و هنری مشترک خود را پیش می برند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: روابط تاریخی و تمدنی دو ملت قدیمی و کهن است و اشتراکات و ارتباطات فرهنگی و هنری بر استمرار آن می افزاید.
وی با اشاره به سالروز شصتمین سال امضای موافقتنامه فرهنگی دو کشور و نودمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن ادامه داد: این سالروز می تواند فرصتی برای گسترش روابط فرهنگی و دیپلماتیک میان دو کشور باشد و باید از آن حداکثر بهره را برد.
صالحی در ادامه با اشاره به عرصه فرهنگی و هنرهای سینما، موسیقی، تجسمی، نمایشی، ادبیات و ترجمه کشورمان بر همکاری های مشترک در این زمینه ها با هدف آشنایی دو تمدن بزرگ آسیایی ایران و ژاپن تاکید کرد.
وی افزود: سفارت ژاپن در حوزه های مختلف فرهنگی فعالیت های خوبی در ایران داشته است و ما آمادگی استمرار و ادامه این فعالیت ها را داریم.
عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه بر همکاری های دو جانبه در زمینه های گفت و گوهای ادبی و دینی تاکید کرد.
** ژاپن به تجربیات و راهنمایی های ایران برای پیشبرد اهداف فرهنگی نیاز دارد
در این دیدار سفیر ژاپن در تهران با اشاره به روابط دیرینه فرهنگی و دیپلماتیک دو کشور گفت: خوشحالم که به عنوان سفیر ژاپن در ایران فعالیت می کنم و از کارم لذت می برم.
هیرویاسو کوبایاشی افزود: ایران و ژاپن دارای روابط دیرینه تاریخی و فرهنگی هستند و بسیاری از کالاهای ایران از طریق راه ابریشم وارد ژاپن شده است. در حال حاضر روابط دو کشور در زمینه های مختلف گسترش یافته است.
سفیر ژاپن در تهران با اشاره به سفر وزیر امور خارجه این کشور در سال ٢٠١۵ به ایران گفت: در این سفر شورای همکاری ایران و ژاپن تاسیس شد که بر اساس این شورا، ۶ کارگروه تشکیل شد و کارگروه ورزش و فرهنگ یکی از این ۶ کارگروه بود و سال گذشته دومین جلسه آن برگزار شد و درباره همکاری های مشترک فرهنگی و ورزشی دو کشور بحث شد.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی فعالیت های گسترده ای دارد و ما به راهنمایی های آن برای پیشبرد روابط فرهنگی دو کشور نیاز داریم.
** مهمانان ویژه نمایشگاه کتاب
به گزارش کسب و کار نیوز، همزمان با برگزاری نمایشگاه های بین المللی تهران، همه ساله یک کشور به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه انتخاب و با اختصاص مکان و شرایط بیشتر نسبت به دیگر کشورها، ضمن ارائه کتاب ها و محصولات فرهنگی آن کشور، برنامه ها و فعالیت های فراوانی را در ایام برگزاری این رویداد برای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی ارائه می کند.
برگزاری روزهای فرهنگی، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی و تخصصی، نشست های تخصصی با حضور اساتید کشور مهمان، نشست های رسانه ای، ایراد سخن مقامات فرهنگی کشور مهمان در آیین های افتتاحیه و اختتامیه، دیدار با مقامات و مسئولان ایران و دیگر کشورهای شرکت کننده از جمله این برنامه ها به شمار می آید.
افغانستان، تونس، ایتالیا، روسیه، صربستان از جمله کشورهایی هستند که طی دوره های قبل به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب در جمهوری اسلامی ایران حضوری فعال داشته اند.
نمایشگاه بین المللی تهران همه ساله در نیمه دوم اردیبهشت ماه، به مدت ۱۰ روز با حضور ناشران داخلی و خارجی برگزار می شود.
نمایشگاه شهر آفتاب و مصلای بزرگ امام خمینی(ره) نیز به عنوان مکان های میزبان برپایی این رویداد در سال های اخیر بوده اند.
** ایران و ژاپن در یک نگاه
تاریخچه روابط فرهنگی در میان تحلیل گران داخلی و خارجی تحولات تاریخی ژاپن ، توجه به ویژگی های فرهنگی همواره از جایگاه خاصی برخوردار بوده است. این جایگاه در مناسبات خارجی همه کشورهای جهان با ژاپن در سال های پس از پایان جنگ جهانی به منظور کسب حداکثر ثمر بخشی تلاش های سیاسی و اقتصادی فعالیت های فرهنگی را از اولویت های مسلم این مناسبات قرار داده است . اولویت مزبور در مناسبات خارجی ایران با ژاپن نیز به دلیل جایگاه رفیع ایران در میراث تمدن، فرهنگی و دینی در سطح جهانی ، همواره برجسته بوده است.
از لحاظ تاریخی اولین موافقتنامه رسمی فرهنگی میان ایران و ژاپن در ۲۷ فروردین ماه ۱۳۳۶ شمسی به امضا رسید که هم چنان به قوت خود باقی است . به موجب این موافقتنامه دولت ژاپن همه ساله تعدادی بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف به دانشجویان ایرانی اعطا می نماید و هم اکنون تعداد زیادی از دانشجویان ایران در رشته ها و مقاطع تحصیلی مختلف در این کشور به تحصیل اشتغال دارند .
تاریخچه روابط فرهنگی دو کشور از امضاء موافقتنامه مزبور تا کنون همواره سرشار از دستآوردها و رخدادهای با اهمیت بوده است.
همچنین روابط سیاسی ایران و ژاپن گذشته از سوابق تاریخی، با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ خورشیدی برقرار گردید. در روابط ایران و ژاپن از بدو تأسیس تا به امروز، همواره جنبههای اقتصادی دارای اهمیت ویژهٔ بودهاست. از یک طرف ژاپن به نفت و بازار ایران نیازمند میباشد و از طرف دیگر ایران نیز ژاپن را همواره بازار عمدهٔ برای فروش نفت و تأمین کالاهای صنعتی و فناوری قلمداد نمودهاست.
فراهنگ ** ۱۳۵۵ **۱۴۱۸